• 054-841-7218
  • HAYATRUTHY@GMAIL.COM
  • רח' ירושלים 49-ב בני ברק
תפריט

אקלרים

IMG_1641

בזמן האחרון

IMG 1637 - אקלרים

   אני פחות נכנסת לכאן

יותר מידי עמוסה


IMG 1656 - אקלרים

ב"ה עבודה בית ילדים יציאות קניות

מנסה "לגנוב" לעצמי כמה דקות

בתקוה שזה לא יקח יותר זמן….

לחברתי יש ברמצוה השבת

החלטתי להפתיע אותה באקלרים

מעשה ידי

IMG 1653 - אקלרים

זו עבודה

אבל משתלמת.

IMG 1659 - אקלרים

כמה דברים לפני :

1) הכנת אקלרים דורשת מיומנות.

לא דומה הפעם הראשונה לפעם העשרים ואחת.

IMG 1652 - אקלרים

2) כמעט לא ראיתי הבדל בין מרגרינה לשמן במתכון האקלרים

וחקרתי כמה מתכונים

ועשיתי כמה ניסויים

כך שמטעמי בריאות אני השתמשתי בשמן.

IMG 1650 - אקלרים

3) יש לאפות את האקלרים הרבה זמן

זה הסוד

בעצם אחד הסודות…

אם תתנהגו יפה ותקראו עד הסוף

אוסיף בהמשך כמה טיפים.

4)אין לפתוח את התנור בכלל בעת אפיית האקלרים או הפחזניות.

את הסקרנות תצטרכו לדחות.

נתחיל את המתכון

IMG 1651 - אקלרים

החומרים


חצי ליטר מים

כף סוכר

כפית מלח

200 גרם שמן

300 גרם קמח

6-8 ביצים

IMG 1649 - אקלרים

אופן ההכנה

מחממים תנור ל190 מעלות.

בסיר מרתיחים מים מלח סוכר שמן

כשהתערובת רותחת מכבים ומוסיפים מיד את הקמח ומערבבים ידנית.

IMG 1632 - אקלרים

מעבירים את התערובת למיקסר

ומערבלים היטב

עד שהמסה מתקררת

מוסיפים את הביצים אחת אחת

IMG 1635 - אקלרים

מערבבים היטב בין ביצה לביצה

התערובת מוכנה כשבמשיכת אצבע הבצק יוצר חוט ארוך ולא נקרע מיידית

(עם הזמן תדעו לבד מתי… בהתחלה יתכנו פשלות קטנות.. כמו כל התחלה)

IMG 1634 - אקלרים

ממלאים שקית זילוף

מציירים אקלרים ישרים ושווים בגודלם(במידת האפשר)

IMG 1638 - אקלרים

תוכלו להניח דף ממוחשב מתחת לנייר האפיה לפרפקציוניזיות שביננו 🙂

להכניס לתנור שחומם מראש

לא לפתוח את התנור לפחות ברבע שעה הראשונה.

IMG 1646 - אקלרים

חשוב !!

כשהאקלרים מוכנים (נוגעים בהם ורואים אם התקשו)

משאירים אותם מעט בתנור פתוח במקצת.

IMG 1621 - אקלרים

קרם פטיסייר

המתכון נמצא כאן 

לטעם וניל קלאסי.

IMG 1640 - אקלרים

לטעם קפה-מוסיפים גרגירי קפה נמס במעט מים רותחים

לטעם שוקולד-מוסיפים 50 גר' שוקולד מומס.

לטעם נוגט- מוסיפים אבקת נוגט

לטעם לוטוס- ממרח לוטוס

IMG 1631 - אקלרים

זיגוג

לזיגוג חום-ממיסים סוכר לקרמל וטובלים את האקלר

לזיגוג מוקה- מערבבים אבקת סוכר עם טיפת חלבון וטיפת קפה מומס

IMG 1636 - אקלרים

לזיגוג לבן-אבקת סוכר מעורבבת בטיפת חלבון

אפשר להוסיף צבעי מאכל טבעיים לצבעים שונים.

(אני הוספתי סלק לצבע הורוד)

IMG 1630 - אקלרים

אשמח שתגיבו כאן

ואם יש שאלות אענה בשמחה

IMG 1633 - אקלרים

IMG 1641 - אקלרים

 

IMG 1654 - אקלרים

IMG 1660 - אקלרים

IMG 1671 - אקלרים

שתפו:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
השארת תגובה

החנות בהקמה - נא להתאזר בסבלנות סגור

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן