• 054-841-7218
  • HAYATRUTHY@GMAIL.COM
  • רח' ירושלים 49-ב בני ברק
תפריט

רעיונות לחנוכה

IMG_0100

כל מיני דברים שהכנתי לחנוכה ….

תהנו

IMG 0100 - רעיונות לחנוכה


IMG 0104 - רעיונות לחנוכה

מיני דונטס מההדרכה של בקר

המתכון בקצרה :

את הדונאטס שלי אני מכינה במכשיר מולטיקייק עם פלטה של דונאטס. 

מי שאין לה מכשיר- יכולה להכין מתכון רגיל של סופגניות, לרדד לעובי 2 ס"מ [אחרי התפחה, כמובן], לקרוץ עגיול גדול ובתוכו עיגול נוסף קטן- חור. להתפיח עוד קצת, לטגן…לצנן ולהצטרף אלינו…WELCOME!

מתכון בסיס

5 גרם אבקת אפיה

90 גרם מים או חלב סויה

20 גרם שמן

200 גרם קמח

25 גרם סוכר

קורט מלח

1 ביצה

מערבבים הכל במיקסר או בקערה עם בלנדר מקל. מערבבים עד לקבלת עיסה חלקה.

מתכון מתאים לכ-14 יחידות קטנות. מומלץ מראש להכפיל.

מעבירים לשקית זילוף ומזלפים לתוך בשקעים עד לגובה שפת השקע. סוגרים את המכשיר ומחכים כ-6 דקות. בודקים את הדונאטס אם המכשיר נפתח בקלות וצבעם שחום בהיר- הם מוכנים.

מחלצים בזהירות מהמכשיר. מסירים עודפי עיסה שגלשו מחוץ לשקעים.

מקררים.

Click image for larger version שם: IMG_5380.jpg צפיות: 8 גודל: 116.0 ק

Click image for larger version שם: IMG_5381.jpg צפיות: 7 גודל: 136.4 ק

Click image for larger version שם: IMG_5382.jpg צפיות: 5 גודל: 130.3 ק

אחרי שהדונאטס התקררו. 


אפשר לחבר למקל. משחילים את המקל לתוך הדונאט באופן שיעבור דרך המרכז ויכנס שוב לדונאט למעלה. לא חובה- אפשר דונאטס בלי מקל.

אופן הקישוט

מכינים גנאש-
ממיסים יחד בסיר שוקולד מריר ורי'צ' ביחס של שוקולד כפול מריצ'. לאחר שמתקבל קרם חלק, מסירים מהאש.
טובלים את הדונאטס בגנאש. נעזרים במקל שחיברנו וטובלים את כל הדונאט. מנערים מעודפי גנאש ומסירים עודפים על ידי חיכוך הצד האחורי של הדונאט בשפת הסיר.
מניחים על ניר אפיה.
אם מכינים דונאטס בלי מקל אוחזים בדונאט וטובלים רק את חלקו העליון עד שכולו טבול בגנאש. מניחים על ניר האפיה.
[אין לי תמונות לשלב זה כי נראה לי שכבר כולן יודעות איך מצפים בשוקולד….]

אופציות קישוט מעל הגנאש-
הכי קל ופשוט- זורים סוכריות צבעוניות.

אפשר לקשקש בשוקולד צבעוני [שצבענו או שקנינו צבעוני מראש]. בהנחה שאנחנו כבר יודעות איך צובעים שוקולד לבן….
אפשר לטבול חצי בשוקולד צבעוני באלכסון או ישר…


אפשר לקשט באלמנטים מבצק סוכר- כמו למשל לנעוץ פרח בחור של הדונאט.
או פרח לא אכיל שיוסר בעת האכילה.


כמו בתמונה כאן- הפרח התכלת- בצק סוכר, הורוד- לא אכיל….

IMG 0057 - רעיונות לחנוכה

פררושה מההדרכה של ברוכי קופטייל

המתכון כאן בקצרה :

מתכון לכ 25 יחידות

למילוי שוקולד:

25 יחידות קשיו קלוי מלוח

100 מ"ל קצפת צימחית

125 גר' שוקולד

לקרמל:

חצי כוס סוכר

לציפוי:

2 כוסות קשיו טבעי

1/3 כוס דבש

1/2 כוס קוקוס טחון

כפית מים

שברי קרמל

קורט מלח

לציפוי שוקולד:

200 גר' שוקולד מריר

חצי כוס קשיו קלוי מלוח

אופן ההכנה:

קרם שוקולד:

מרתיחים במיקרוגל או בסיר את השמנת ומכניסים לתוכו את השוקולד, ממתינים 2 דקות ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה, משאירים להתיצבות בטמפרטורת החדר.

לאחר  ההתייצבות מזלפים  כדורים גדולים של שוקולד על תבנית,מניחים במרכז כל שוקולד קשיו שלם, מביאים להקפאה מוחלטת,

לאחר הקפאה מוחלטת מגלגלים בין הידיים ליצירת כדור מושלם,

IMG_24231

קרמל:

במחבת כבדה מחממים את הסוכר עד שכולו נמס והופך לצבע חום, שופכים על נייר אפיה, ונותנים לו להתקרר.

ציפוי קשיו:

שמים במעבד מזון את הקשיו, הקוקוס, הדבש, המלח, והקרמל, טוחנים למסה אחידה, אם המסה לא נתפסת מוסיפים כפית מים,

מצפים את הכדורי שוקולד בציפוי קשיו, ניתן לרדד את הציפוי בין 2 ניירות אפיה ולקרוץ עיגולים / צורות שונות ולעטוף ככה את הכדור, אפשרי גם פשוט ליצור יריעות עם הידיים עד לציפוי המושלם של הכדור, מקפיאים שוב,

IMG_2440

ציפוי שוקולד:

ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים של 30 שניות, או לחילופים על בין מארי,

IMG_2441

קוצצים את הקשיו הקלוי ומוסיפים לשוקולד,

IMG_2442

מערבבים וטובלים את הכדורים בעזרת מזלג, מנערים מעודפי שוקולד ומניחים לייבוש,

מומלץ לעשות את זה בכלי צר וגבוה כמו כוס קרטון.

מקררים ועוטפים בנייר כסף/זהב/צבעוני שמתאים לפרלינים, (אפשר גם למחזר מעטיפות של חב' שוקולד…)

3

רוצים תוויות אמיתיות של פררו קשיו כמו פררו רושה?

12

IMG 0159 - רעיונות לחנוכה

ההדרכה כאן בבלוג

IMG 0093 - רעיונות לחנוכה

IMG 0095 - רעיונות לחנוכה

שתפו:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
השארת תגובה

החנות בהקמה - נא להתאזר בסבלנות סגור

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן