• 054-841-7218
  • HAYATRUTHY@GMAIL.COM
  • רח' ירושלים 49-ב בני ברק
תפריט

סיגרים מפילו ושקדים

IMG_0017

IMG 0014 - סיגרים מפילו ושקדים

כל שנה היינו אוכלים את הסיגרים האלו אצל סבתה שלי ואח"כ אמי הייתה מכינה כל פעם לכבוד ראש השנה יום כיפור וסוכות. כשהתחתנתי הייתי מקבלת ממנה צלחת כל שנה עד השנה שבה החלטתי לנסות להכין בעצמי.

הבעיה שאני לא מכינה מטוגן אף פעם מטעמי בריאות ודיאטה…


החלטתי לנסות אותם בתנור. יצאו מעולה. הנה לכם המתכון המשולב שלי ושל אימי יחד לתוצאה מקסימלית.

המצרכים :

בצק פילו (אפשר גם עם עלי סיגר)

ספריי שמן

דבש

למילוי:

500גרם שקדים טחונים לבנים

360 גרם סוכר

תמצית וניל

מעט קליפת לימון

2 ביצים

ההכנה:

בתוך קערה מערבבים שקדים וסוכר

IMG 0032 - סיגרים מפילו ושקדים

מוסיפים כמה טיפות מהלימון וקליפה.

IMG 0034 - סיגרים מפילו ושקדים

מוסיפים את הביצים

IMG 0037 - סיגרים מפילו ושקדים

ותמצית וניל

IMG 0038 - סיגרים מפילו ושקדים

מערבבים היטב

IMG 0039 - סיגרים מפילו ושקדים

מפשירים את הפילו כשעתיים לפני התחלת ההכנה. בחוץ על השיש.

IMG 0040 - סיגרים מפילו ושקדים

כשמתחילים להכין מכסים במגבת לחה את עלי הפילו שעדיין לא השתמשנו בהם למניעת התייבשות.

פותחים את החבילה של הפילו.

IMG 0041 - סיגרים מפילו ושקדים

משתמשים בסכין חדה

IMG 0043 - סיגרים מפילו ושקדים

 וחותכים את כל השכבות יחד לריבועים .

IMG 0044 - סיגרים מפילו ושקדים

משתמשים בכל פעם בשתי שכבות יחד.

מחממים את התנור ל170 מעלות.ומכינים תבנית אפיה מכוסה בניר אפיה

IMG 0042 - סיגרים מפילו ושקדים

על שתי שכבות יחד של ריבוע עלה הפילו מניחים כפית מהמילוי .

IMG 0045 - סיגרים מפילו ושקדים

מהדקים את המילוי לצורת גליל קטן ארוך.

IMG 0046 - סיגרים מפילו ושקדים

מקפלים תחילה מצד ימין ומצד שמאל מעט פנימה

IMG 0047 - סיגרים מפילו ושקדים

 ואז מתחילים לגלגל מלמטה למעלה תוך הידוק של הפילו על המילוי.

IMG 0048 - סיגרים מפילו ושקדים

לבסוף סוגרים עם מעט חלבון.

IMG 0049 - סיגרים מפילו ושקדים

בתבנית שהכנו מניחים את הסיגר על החלק הסגור שלו.

ממשיכים להכין את שאר הסיגרים

IMG 0051 - סיגרים מפילו ושקדים

כשמסיימים למלא את כל הסיגרים בתבנית.

IMG 0053 - סיגרים מפילו ושקדים

 מתיזים ספריי שמן של הסיגרים

IMG 0054 - סיגרים מפילו ושקדים

 ומכניסים לתנור שחומם מראש.

משאירים בתנור עד שהסיגרים הופכים לזהובים מעט ולא שחומים.

IMG 0057 - סיגרים מפילו ושקדים

מוציאים מהתנור מחכים שיצטננו מעט.

בשלב זה אפשר להקפיא את הסיגרים. הם עדיין לא מוכנים לגמרי לאכילה.

לפני ההגשה ממש. מחממים בסיר קטן כוס דבש וחצי כוס מים. מערבבים על אש נמוכה עד שהדבש מבעבע מעט

אז מכניסים את הסיגרים כל אחד בתורו לחצי דקה מכל צד ומוציאים על ניר סופג.

מגישים מיד.

1 - סיגרים מפילו ושקדים

שתפו:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן