• 054-841-7218
  • HAYATRUTHY@GMAIL.COM
  • רח' ירושלים 49-ב בני ברק
תפריט

פאי תפוחים טעים לראש השנה

פאי תפוחים

IMG 6066 - פאי תפוחים טעים לראש השנה

ראש השנה מתקרב

ואנחנו מתחילים לאהוב תפוחים

שאלתי את עצמי למה דוקא תפוחים מתאימים לראש השנה ?

אז ברור שזה סימן לשנה טובה ומתוקה.

 אבל  מדוע דוקא תפוח בדבש?

 ישנם מאכלים מתוקים רבים אחרים. 

האם יש משהו מיוחד בתפוח ובדבש?


קראתי פעם שהדבש המתוק שונה מן התפוח המתוק.

 התפוח הוא פרי מתוק הגדל על עץ, ואין בכך כל דבר מפתיע – פירות מתוקים רבים גדלים על עץ.

 אך הדבש, מגיע מן הדבורה – חרק אותו אי-אפשר לאכול, והוא אפילו עוקצני.

 אך ראו זה פלא: הדבש אותו מפיקה הדבורה הוא מתוק, אפילו יותר מן התפוח.

בחיים קיימים שני סוגי מתיקויות:

 ישנם זמנים של שמחות משפחתיות, הצלחות בעבודה או יחסי זוגיות מאושרים.

זמנים אלו מתוקים כמו התפוח.

אך יש גם מתיקות שונה: כזו המגיעה לאחר אתגרים.

כאשר דברים לא מתנהלים כצפוי, כאשר אירע אסון,

כשאנו עומדים לאבד מקום עבודה,

כשאנו לא מצליחים לעמוד במטרות שהצבנו לעצמנו, 

או כאשר היחסים שלנו חווים משבר ואנו מרגישים בודדים.

כשאנו עומדים בפני אתגרים אלו הם נראים מרים וכואבים בדיוק כמו העוקץ של הדבורה.

 אך אם נתחזק ונעמוד באתגרים בהצלחה,

נגלה מימדים חדשים באישיותינו שאפילו לא ידענו על קיומם.

האתגרים מגלים את העומק הפנימי שלנו.

מתח ביחסי זוגיות הוא דבר כואב, אך אין דבר מתוק יותר מן הפיוס המגיע לאחריו.

קשה לאבד מקום עבודה, אך לעיתים תכופות אפשרויות חדשות וטובות יותר ייפתחו בפנינו.

תחושת הבדידות יכולה לאכול אותנו מבפנים, אך אנו יכולים לנצל אותה כדי להכיר את עצמנו טוב יותר.

כולנו חווינו זמנים קשים בחיינו שלאחר מעשה אנו מביטים עליהם

 ואומרים: "אלוקים, תודה שנתת לנו אתגרים – היכן היינו בלעדיהם"?

ולכן אנו אוכלים תפוח בדבש ביום הראשון של השנה החדשה.

DSCF3151 - פאי תפוחים טעים לראש השנה

בין כך ובין כך כל יצירה/מאכל  עם תפוחים מדליק בי אור חדש.

זו הסיבה ששלפתי את המתכון הישן והטעים שלי מפעם – מתכון פאי תפוחים צרפתי. 

אני יודעת שבארץ כשמכינים פאי תפוחים בד"כ התפוחים חתוכים לקוביות או מרוסקים.

 הפאי הצרפתי לעומת זאת מתאפיין בכך שהתפוחים חתוכים פרוסות אמנם דקות אבל לא חתיכות ולא קוביות.

נתחיל:

החומרים:(לפאי בקוטר 24 ס"מ)

כמות בצק פריך או בסיס פאי מוכן מהחנות (9 ש"ח)

חצי כוס סוכר

חצי כוס שקדים טחונים 

3 תפוחים ירוקים או אדומים לבחירתכם

2 שקיות סוכר וניל

3 ביצים

50 גר' שקדים מולבנים

 IMG 0343 - פאי תפוחים טעים לראש השנה

אופן ההכנה

מכינים בצק פריך ושוטחים בתבנית עגולה.

שופכים סוכר בתחתית התבנית ומפזרים בצורה שווה  על הבסיס.

IMG 0344 - פאי תפוחים טעים לראש השנה

על הסוכר שופכים את השקדים הטחונים ומפזרים אחיד.

IMG 0345 - פאי תפוחים טעים לראש השנה

שוטפים את התפוחים (אין צורך לקלף) חותכים לרביעיות.

IMG 0346 - פאי תפוחים טעים לראש השנה

פורסים לפרוסות דקות באותו גודל .

IMG 0347 - פאי תפוחים טעים לראש השנה

מניחים את הפרוסות בצורה מעגלית על הפאי. מתחילים מהקצה החיצוני של הפאי עד שמגיעים למרכז הפאי.

IMG 0348 - פאי תפוחים טעים לראש השנה

IMG 0349 - פאי תפוחים טעים לראש השנה

כשהפאי גדול יותר אפשר לעשות כמה סיבובי פרוסות.

כאן עשיתי רק סיבוב אחד. ובאמצע הנחתי את התפוחים בצורה נאה זה ליד זה.

IMG 0350 - פאי תפוחים טעים לראש השנה

אפשר להניח את הפרוסות באופן שהקליפה תהיה בחוץ :

IMG 0351 - פאי תפוחים טעים לראש השנה

IMG 0352 - פאי תפוחים טעים לראש השנה

כשמסיימים לסדר מכינים בקערית

ביצים וסוכר וניל 

IMG 0356 - פאי תפוחים טעים לראש השנה

טורפים היטב במזלג ליצירת תערובת נוזלית

IMG 0354 - פאי תפוחים טעים לראש השנה

שופכים את הבלילה על התפוחים 

IMG 0357 - פאי תפוחים טעים לראש השנה

ומברישים היטב את כל האזורים.

IMG 0355 - פאי תפוחים טעים לראש השנה

מפזרים שבבי שקדים מולבנים מעל

IMG 0358 - פאי תפוחים טעים לראש השנה

מכניסים לתנור שחומם מראש ל160 מעלות עד שמזהיב מעט.

IMG 0362 - פאי תפוחים טעים לראש השנה

וכך נראה הפאי מבצק פריך שמכינים בבית ובתבנית גדולה יותר

IMG 6065 - פאי תפוחים טעים לראש השנה

שיהיה לכם בהצלחה בהכנת העוגה!

IMG 6066 - פאי תפוחים טעים לראש השנה

IMG 6067 - פאי תפוחים טעים לראש השנה

שנה טובה ומתוקה  אני מאחלת לכם שהתפוח יביא עמו מתיקות, ושהעוקץ של הדבורה יביא עמו מתיקות גדולה יותר!

שתפו:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
השארת תגובה

החנות בהקמה - נא להתאזר בסבלנות סגור

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן