• 054-841-7218
  • HAYATRUTHY@GMAIL.COM
  • רח' ירושלים 49-ב בני ברק
תפריט

פאי לימון משגע לפסח

IMG_2780

זה פאי שאתם חייבים להכין לפסח

עד שהגעתי למתכון שלו

הלכו לי כמה קרמים לפח

יותר נכון-לפיות הילדים והבעל המאושרים …

ולבסוף זו הנוסחה המנצחת

החומרים לעוגת פאי הנכנסת לתנור קטן של פסח- ניתן להכפיל כמויות

IMG 2779 - פאי לימון משגע לפסח


החומרים לקלתית

140 גרם קמח (אפשר חצי קמח מצה וחצי קמח תפוחי אדמה או רק קמח תפוחי אדמה)

30 גרם שקדים טחונים

20 גרם קורנפלור או קמח תפוחי אדמה

50 גרם אבקת סוכר (או סוכר)

קורט מלח

90 גרם שמן קוקוס או שמן אגוזים או כל שמן אחר שיש

כמה כפות מים קרים

IMG 2786 - פאי לימון משגע לפסח


חומרים לקרם לימון

2 כוסות מים

1.25 כוסות סוכר

רבע כוס קמח תפוחי אדמה

חצי כוס מיץ לימון

3 חלמונים

3 כפות סוכר

1 כפית קליפת לימון מגורדת

IMG 2783 - פאי לימון משגע לפסח


למרנג

140 גרם סוכר

2 חלבונים

אופן ההכנה

IMG 2782 - פאי לימון משגע לפסח


הכנת הקלתית

מערבבים במעבד מזון או ביד את כל מוצרי הקלתית היבשים כלומר: קמח שקדים קורנפלור  אבקת סוכר מלח.

מוסיפים שמן ומעבדים מוסיפים מים ומעבדים לגוש בצק הומוגני.

מקררים לשעה במקרר

מרדדים את הבצק בין שני נירות אפיה ומרפדים תבנית פאי.

מקררים שוב .(לא הכרחי)

מחממים תנור ל180 מעלות ואופים את הפאי. (אפשר בשיטה עיורת אבל לא חייבים)

הכנת הקרם

בסיר קטן מביאים לרתיחה מים סוכר מיץ לימון וקליפה

ממיסים קמח תפוחי אדמה בשני שליש כוס מים

מוסיפים לתערובת המתבשלת

מבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עד שהקרם מסמיך

מקציפים מעט(!) את החלמונים ומוסיפים אותם לתערובת .ממשיכים לבשל כמה דקות עד לרתיחה.

מכבים.

מצננים מעט

שופכים את הקרם לתוך הקלתית האפויה

מקררים את הפאי במקרר

IMG 2780 - פאי לימון משגע לפסח


הכנת המרנג

מאדים חלבונים וסוכר מעל סיר מים חמים

מקציפים אותם (הרבה) עד שמתקבל קצף יציב

מזלפים את המרנג או משטחים אותו על קרם הלימון

משחימים את הקרם באמצעות ברנר או בתנור כמה דקות (להשגיח היטב!) בגריל.

בהצלחה

שתפו:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן