• 054-841-7218
  • HAYATRUTHY@GMAIL.COM
  • רח' ירושלים 49-ב בני ברק
תפריט

טארט אגוזים ופרלין

IMG_3528

IMG 3533 - טארט אגוזים ופרלין

לבצק פריך:

תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ

1 ביצה

חצי כוס שמן

חצי כוס סוכר

קמח כמה שנכנס ליצירת בלילה נוחה לרידוד

לקרם אגוזי לוז:
100 גרם אגוזי לוז
75 גרם שמן
75 גרם סוכר
40 גרם מחית פרלינה
½ כפית מלח
30 גרם קמח
1 ביצה
30 מ"ל חלב סויה או חלב רגיל
100 גרם שוקולד קצוץ

לקרמל:
40 גרם גלוקוזה
200 גרם סוכר
100 מ"ל ריצ'
½ כפית מלח
125 גרם שמן

IMG 3529 - טארט אגוזים ופרלין

IMG 3528 - טארט אגוזים ופרלין

 

 

IMG 3533 - טארט אגוזים ופרלין

לקישוט:
מעט אגוזי לוז קלויים, חצויים

אופן ההכנה:

  1. בצק פריך: במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה, אבקת סוכר, וניל ומלח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  2. במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד את הביצה הסוכר השמן וקמח עד ליצירת בצק נוח לרידוד
  3.  במידת הצורך, ואם הבצק לא מתאחד, מוסיפים עוד 1-2 כפות מים קרים.
  4. מעבירים את גושי הבצק למשטח העבודה, מאחדים בידיים, משטחים לדיסקית ועוטפים בנילון נצמד.
  5. מצננים כ-1/2 שעה במקרר.
  6. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-3 מ"מ ומרפדים תבנית או רינג משומן קלות.(או מרופד בניר אפיה)
  7. דוקרים את בסיס הקלתית בעזרת מזלג ומצננים כ-1/2 שעה במקפיא.
  8. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  9. אופים עד שהקלתית מזהיבה אך עדיין בהירה יחסית.(חצי אפויה)
  10. קרם אגוזי לוז: במעבד מזון עם להב פלדה שמים אגוזים, שמן, סוכר, מחית פרלינה, מלח וקמח ומעבדים במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  11. מוסיפים ביצה וחלב ומעבדים עד שמתקבל קרם אחיד .
  12. יוצקים את הקרם על הקלתית החצי-אפויה ומיישרים. מפזרים שוקולד קצוץ בחלק העליון בצורה אחידה.
  13. אופים במשך 10-15 דקות או עד שהקרם מזהיב ומתייצב.
  14. קרמל: בסיר שמים גלוקוזה וסוכר ומחממים על להבה , תוך ערבוב תמידי, עד שנוצר קרמל זהוב.
  15. במקביל, בסיר קטן מחממים שמנת ומלח לסף רתיחה.
  16. כשהקרמל חום, מוסיפים פנימה בזהירות ובהדרגה את תערובת השמנת, תוך ערבוב עד שאחיד.
  17. ממשיכים לבשל את הקרמל על להבה בינונית .
  18. מוסיפים פנימה את השמן ומערבבים היטב .
  19. יוצקים את הקרמל על גבי שכבת הקרם האפוי לכיסוי מוחלט.
  20. מצננים מעט להתייצבות.
  21. מקשטים באגוזים .

IMG 3531 - טארט אגוזים ופרלין

שתפו:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
2 תגובות
  1. לאה לין

    תודה רבה על השיתוף במתכונים המצויינים ונטולי המרגרינה, שזה מצוין!
    הכנתי את הפאי, יצא מאוד טעים!!
    רציתי לשאול, הכנתי את הקרמל כמו שכתוב אך השמן לא התגבש יחד עם הקרמל.. יש סיבה?
    בכל מקרה שפכתי את הקרמל על העוגה, בלי השמן ויצא מאוד קשה.. אשמח אם יש לך רעיון לתיקון, תודה רבה!!

    • רותי היאט עורכת האתר

      שלום לך
      שמחה שהכנת את הפאי אכן הוא מאד מאד טעים
      אין ספק שהכנת קרמל בלי מרגריינה יוצא קשה יותר מהכנתו עם המרגרינה
      אני לא זוכרת שיצא קשה כי השמנת אמורה לרכך את זה קצת
      בכל אופן אפשר לוותר על הקרמל ולשים רק שכבת קרם לוז
      ומעל להכין קרמל (רק סוכר על להבה נמוכה ) לשפוך על ניר אפיה לחכות להתקשות ואז לשבור חתיכות לא סימטריות
      ולתקוע אותן עומדות על הפאיי

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן