IMG 3588 - טארט מקרון בקרם לימון פרווה

אני אוהבת לימון .ובכלל את הטעם החמצמץ של פרות ההדר.

בכל עוגה וטארט אני מנסה לשלב קליפות לימון ותפוז …

זה נותן טוויסט מעניין למאפה ועושה אותו אלגנטי יותר

מקרונים – זה ה"כישלון" שלי באפיה. אני לא יודעת לפשל פחות מ60% מקרונים

אז אני לא מכינה מקרונים.

אבל מקרון גדול. זה רק אחד (אל תגלו הכנתי 4 כדי שיצאו לי מתוכם 2 יפים פחות או יותר)

ממשיכים להשתפר.

IMG 3591 - טארט מקרון בקרם לימון פרווה

זה קינוח מאד מעניין ושונה. פרווה. מתאים לליל שבת ,לקידוש  ולכל שמחה.

וכמובן אין בו טיפת מרגרינה.

 

IMG 3587 - טארט מקרון בקרם לימון פרווה

לבסיסים:
200 גרם אבקת סוכר
130 גרם אבקת שקדים
100 גרם חלבונים
קורט מלח
40 גרם סוכר

IMG 3584 - טארט מקרון בקרם לימון פרווה

לקרם לימון:
3 גרם ג'לטין
15 מ"ל מים
1 ביצה
2 חלמונים
70 גרם סוכר
קורט מלח
85 מ"ל מיץ לימון
קליפה מגוררת מ-1 לימון

IMG 3582 - טארט מקרון בקרם לימון פרווה
לקישוט קרם:
250 מ"ל שמנת מתוקה
תמצית וניל
קורט מלח
2 כפיות  פודינג וניל

לקישוט:
קליפת לימון מגוררת
קוקוס קלוי
אבקת זהב

IMG 3590 - טארט מקרון בקרם לימון פרווה

אופן ההכנה:

  1. בסיסי מקרון: טוחנים יחד אבקת סוכר ואבקת שקדים.
  2. שמים חלבונים ומלח לתוך קערת מיקסר ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתחיל להיווצר מרנג והתערובת מתחילה להלבין.
  3. מוסיפים סוכר וממשיכים להקציף עד שנוצר מרנג יציב ומבריק.
  4. מוסיפים לקערת המרנג את האבקות הטחונות, ומתחילים לקפל בעדינות את התערובת בקיפול בעזרת מרית,  עד שהתערובת אחידה, ויציבה.
  5. מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר חלק ומזלפים 2 עיגולים בקוטר 20 ס"מ על גבי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה. העיגולים צריכים להיות אחידים .
  6. משהים את בסיסי המקרונים במשך כשעה בטמפרטורת החדר (לפני האפייה) . בזמן זה מחממים את התנור ל-150 מעלות.
  7. אופים את בסיסי המקרונים במשך 18-20 דקות, עד שהם זהובים ותפוחים.
  8. מצננים לחלוטין לפני שנוגעים במקרונים. רק כאשר הם קרים לגמרי (אפשר להקפיא לשעה -מומלץ) מפרידים  מנייר האפייה.
  9. קרם לימון: בקערית קטנה שמים ג'לטין ומים ומשהים כרבע שעה בטמפרטורת החדר, עד שהג'לטין סופח את כל הנוזלים.
  10. בסיר שמים ביצה, חלמונים, סוכר, מלח, מיץ וקליפת לימון מגוררת וטורפים היטב.
  11. שמים את הסיר על להבה בינונית ומבשלים תוך כדי בחישה כל הזמן, עד שמתקבל קרם סמיך.
  12. מסירים מהאש ומוסיפים את הג'לטין. מערבבים היטב עד שהוא נמס.
  13. מסננים את הקרם במסננת .
  14. מצננים במקרר במשך כשעתיים .
  15. מעבירים את הקרם לקערה ומערבבים נמרצות עד שהוא חוזר למרקם נוח לעבודה.
  16. מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר חלק .

IMG 3591 - טארט מקרון בקרם לימון פרווה

קישוט קרם

  1. בקערה מקציפים שמנת מתוקה, תמצית וניל ומלח .
  2. מוסיפים אינסטנט פודינג וניל  ומקציפים במהירות עד שמתקבל קרם יציב.
  3. מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר משונן.
  4. הופכים את אחד מבסיסי המקרונים  ומזלפים תלוליות קצפת בחלק החיצוני של המקרון.
  5. במרכז מזלפים תלוליות צפופות של קרם לימון. סוגרים עם המקרון העליון.
  6. מקשטים בתלוליות הקרמים שנותרו בצורה חופשית,  ומקשטים בקוקוס קלוי , קליפת לימון מגוררת  ואבקת זהב.

IMG 3585 - טארט מקרון בקרם לימון פרווה

IMG 3583 - טארט מקרון בקרם לימון פרווה

IMG 3581 - טארט מקרון בקרם לימון פרווה

השארת תגובה