IMG 3576 1 - פאי אגסים בקלי קלות

לא יודעת אם טעמים משתנים כשמתבגרים אצל כולם

אצלי כן

עובדה פעם לא אהבתי טארטים ובמיוחד לא טארט פרות

ועכשיו אני בעיצומה של סדרה לוהטת של טארטי פרות!

אתן כבר מכירות את הסגנון שלי

בטח בלי מרגרינה

כמה שכבות אבל כל שכבה קלה להכנה

וכאן זה רק הכנת קלתית וקרם שקדים. זהו

וזה טעים חבל על הזמן..וכמובן יפה עדין ומרשים !

אז יאללה קדימה לעבודה-

להפשיל שרוולים !!

תוך שעה הטארט מוכן !

לבצק פריך:

1 ביצה

חצי כוס שמן

חצי כוס סוכר

קמח כמה שנכנס ליצירת בלילה נוחה לרידוד

לאגסים:
4 אגסים חתוכים לקוביות
75 גרם סוכר
200 מ"ל מים
תמצית וניל
מיץ מ-1/2 לימון
50 מ"ל יין לבן
קורט מוסקט טחון

לקרם שקדים:
100 גרם שקדים טחונים
80 גרם סוכר
100 גרם שמן
1 ביצה
1 חלמון
2 כפות ליקר שקדים
20 גרם קמח

לקישוט

אבקת סוכר

שקדים פרוסים

אופן ההכנה:

  • בצק פריך:
    • במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד את הביצה הסוכר השמן וקמח עד ליצירת בצק נוח לרידוד
    • מעבירים את גוש הבצק למשטח העבודה, מאחדים בידיים ועוטפים בנילון נצמד.
    • מצננים כ-1/2 שעה במקרר.
    • על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה דק ומרפדים תבנית או רינג משומן קלות.(או מרופד בניר אפיה)
    • דוקרים את בסיס הקלתית בעזרת מזלג ומצננים כ-1/2 שעה במקפיא.
    • מחממים תנור ל-170 מעלות.
    • אופים עד שהקלתית מתחילה לקבל גוון זהוב.(חצי אפויה)

מצננים בטמפרטורת החדר עד הכנת המילוי.

IMG 3566 - פאי אגסים בקלי קלות

אגסים:

  • בסיר שמים מים, סוכר, תמצית וניל, מיץ לימון, יין ואגוז מוסקט ומחממים עד שמתקבל סירופ רותח.
  • מוסיפים את קוביות האגסים ומבשלים אותם בסירופ במשך 20-30 דקות או עד שהם מתרככים מעט, אך לא רכים לחלוטין.
  • מסננים מהסירופ ומצננים לחלוטין לפני שמרכיבים את הטארט.
  • קרם שקדים: במעבד מזון עם להב פלדה שמים שקדים, סוכר, שמן, ביצה, חלמון, ליקר וקמח ומעבדים עד שמתקבל קרם אחיד וסמיך מאוד.
  • יוצקים את הקרם על גבי הקלתית החצי-אפויה ומסדרים עליו את קוביות האגסים.
  • מפזרים שקדים פרוסים ואופים ב-170 מעלות במשך 20-30 דקות או עד שהקרם מתייצב בשוליים ומזהיב.
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

IMG 3570 - פאי אגסים בקלי קלות

IMG 3564 - פאי אגסים בקלי קלות

השארת תגובה