IMG 3679 - קיש  כרשה ותרד

תבנית קיש בקוטר 24 ס"מ

IMG 3679 1 - קיש  כרשה ותרד

לבצק פריך מלוח:
3/4 כוס מים

חצי כוס שמן

כפית מלח

קמח (בערך חצי קילו)

לירקות:
1 כף שמן זית
2 בצלים חתוכים לפרוסות
3 גבעולי כרישה, חתוכים לפרוסות
2-3 שיני שום כתושות
300 גרם פרחי ברוקולי מופרדים
250 גרם עלי תרד,

1/2 כפית מלח
פלפל שחור
אגוז מוסקט

לרויאל:
250 מ"ל שמנת לבישול 15% שומן
2 ביצים
מעט מלח
מעט פלפל שחור גרוס
1 כף גדושה קמח

50 גרם גבינת פטה מפוררת

שקדים פרוסים

IMG 3670 - קיש  כרשה ותרד

אופן ההכנה:

  1. בצק פריך מלוח: במעבד מזון עם להב פלדה שמים שמן מים ומלח. מוסיפים קמח  ומעבדים לבצק גמיש ונוח לרידוד.
  2. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ ומרפדים את התבנית. חשוב להקפיד על יצירה של זווית ישרה בין הדופן לבסיס על מנת שהשוליים יישארו גבוהים.
  3. דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומקפיאים במשך כ-1/2 שעה.
  4. אפייה עיוורת: מחממים תנור ל-170 מעלות.
  5. מניחים יריעה של ניילון נצמד עמיד בחום או נייר אפייה על גבי הקלתית הקפואה וממלאים בקטניות יבשות או משקלות מיוחדות לאפייה.
  6. אופים בצורה זו במשך 12-14 דקות.
  7. מסירים את הנייר והמשקלות וממשיכים לאפות את הקלתית עוד 4-5 דקות עד שהיא מקבלת גוון זהוב בהיר.
  8. מוציאים מהתנור ומצננים מעט בטמפרטורת החדר.
  9. ירקות: במחבת רחבה מחממים שמן זית.
  10. מוסיפים בצל, כרישה ושום ומטגנים יחד על להבה בינונית-גבוהה .
  11. מוסיפים ברוקולי וממשיכים לטגן הכל יחד תוך ערבוב מדי פעם .
  12. מוסיפים תרד וממשיכים לערבב תוך כדי טיגון עד שהתרד מתרכך.
  13. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים.
  14. רויאל: בקערה קטנה שמים שמנת, ביצים, מלח, פלפל וקמח וטורפים לתערובת אחידה.
  15. הרכבת הקיש: מניחים את הירקות על גבי הקלתית החצי-אפויה בשכבה אחידה. מפזרים מעט גבינה מפוררת בחלק העליון ויוצקים את הרויאל בעדינות. מפזרים שקדים פרוסים.
  16. אופים במשך 30-40 דקות או עד שהקיש זהוב ויציב. מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים.

IMG 3681 - קיש  כרשה ותרד

IMG 3673 - קיש  כרשה ותרד

השארת תגובה