IMG 3836 - טרט מלבי ופטל

מקווה שאתם נופשים ואוגרים כח…

אצלי חלק מאגירת הכח היא יצירה לנשמה.

מיכיוון שהילדים בבית ולא כ"כ מאפשרים לאמא ליצור בסטודיו,

אני מפצה את עצמי ואותם בדרך ואופה .

הטרט שלפניכם קלה מאד להכנה

הכנת בצק פריך כרגיל

והכנת קרם המלבי בתוך כמה דקות,

ואח"כ עוד הכנתו של רוטב פטל

עניין של חצי שעה כל הסיפור.

ויש לכם מאפה מרשים מתאים לקינוח לשבת או לשלוח לשמחה.

טיפ:

כדי ליצור דפנות ישרים כמו בתמונה שלי

יש לרדד את הבצק על ניר אפיה. 

לחתוך עיגול מהבצק המרודד כולל הניר אפיה(אפשר עם הרינג עצמו)

להניח על התבנית או בתוך רינג .(כשהרינג מונח על תבנית ישרה)

למרוח שמן או מרגרינה בדפנות הרינג.

לרדד את הבצק שנשאר ולחתוך ממנו פס ארוך ברוחב 3 ס"מ בערך. 

להניח מסביב על הדפנות.

תספרו לי איך הצליח. 

 

IMG 3834 - טרט מלבי ופטל

לבצק פריך:

1 ביצה

חצי כוס שמן

חצי כוס סוכר

קמח כמה שנכנס ליצירת בלילה נוחה לרידוד

לקרם מלבי:
300 מ"ל  משקה סויה
300 מ"ל קרם קוקוס
90 גרם סוכר
50 גרם קורנפלור

IMG 3833 - טרט מלבי ופטל

לרוטב פטל אדום:
250 גרם פטל אדום קפוא  (אפשר גם תותים)
65 מ"ל מים
60 גרם סוכר
10 מ"ל מיץ לימון סחוט
כפית ושליש קורנפלור

 

לעיטור:
פתיתי קוקוס
פיסטוקים  קצוצים גס

כלים:
תבנית פאי 24 ס"מ

אופן ההכנה:

IMG 3835 - טרט מלבי ופטל

לקלתית:

במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד את הביצה הסוכר השמן וקמח עד ליצירת בצק נוח לרידוד

מעבירים את גוש הבצק למשטח העבודה, מאחדים בידיים ועוטפים בנילון נצמד.

מצננים כ-1/2 שעה במקרר.

על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה דק ומרפדים תבנית או רינג משומן קלות.(או מרופד בניר אפיה)

דוקרים את בסיס הקלתית בעזרת מזלג ומצננים כ-1/2 שעה במקפיא.

מחממים תנור ל-170 מעלות.

אופים עד שהקלתית אפויה היטב.

IMG 3828 - טרט מלבי ופטל

לקרם מלבי:
יוצקים לסיר משקה סויה, מחצית מכמות קרם הקוקוס והסוכר ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. בינתיים מערבבים בקערה את יתרת קרם הקוקוס עם הקורנפלור המנופה לנוזל חלק.
כשהתערובת שבסיר מגיעה לרתיחה, מנמיכים להבה ומוסיפים את תערובת הקורנפלור תוך כדי טריפה רצופה. ממשיכים לבשל את המלבי תוך כדי ערבוב כדי שלא יווצרו גושים כך שהתערובת מסמיכה מאוד.
מצננים קצת ממש ויוצקים את המלבי לקלתית כשהוא חם, משטחים לשכבה ישרה ומעבירים למקרר לכמה שעות להתייצבות.

 

לרוטב פטל :
שופכים את הפטל לסיר קטן, מוסיפים מים, סוכר ומיץ לימון ומבשלים על להבה בינונית עד שהפטל מפשיר, מגבירים ומביאים לרתיחה. ממיסים את הקורנפלור בכף מים ומערבבים לתוך הסיר.
מוסיפים לבשל את התערובת כמה דקות נוספות תוך עירבוב עד להסמכה, מעבירים מיד את התערובת למסננת ומסננים היטב תוך מעיכה בכף . ממליצה לכם בשלב זה לטעום את הרוטב ואם לא מספיק מתוק- אפשר להוסיף מעט סוכר ולבשל . או להוסיף 2-3 כפות מים לתערובת דלילה יותר . מצננים את הרוטב ומשטחים על הטארט הקר. שומרים את הפאי במקרר. מקשטים את הטארט בפתיתי קוקוס ובפיסטוקים קצוצים .

IMG 3831 - טרט מלבי ופטל

 

2 תגובות
  1. דוד

    שלום זה נראה מאוד מושקע – ברמה של קונדיטוריה צרפתית
    אשמח להזמין – אם כן כמה זה עולה?

השארת תגובה