• 054-841-7218
  • HAYATRUTHY@GMAIL.COM
  • רח' ירושלים 49-ב בני ברק
תפריט

קינוחי קרמל על בסיס סבלה

IMG_4129-Recovered

IMG 4129 Recovered - קינוחי קרמל על בסיס סבלה

עוד כשבוע ראש השנה

אנחנו מנסים להתכונן בכל המישורים ליום הדין

גם בתפילות

גם בחשבון נפש

וגם במתיקות…

אנחנו רוצים שהשנה תהיה מתוקה ונהדרת

עם המון דבש !

אנסה לתת לכם כמה מתכוני חג מעכשיו לתקופת החגים הבאה עלינו לטובה.

קינוחים מרשימים איכותיים טעימים !

שתהיה שנה טובה ומתוקה!

IMG 4131 - קינוחי קרמל על בסיס סבלה

IMG 4132 - קינוחי קרמל על בסיס סבלה

קינוחי קרמל על בסיס סבלה

8-10 קינוחים אישיים בקוטר 8 ס"מ

IMG 4126 - קינוחי קרמל על בסיס סבלה

לסבלה ברטון קפה ואגוזים:
75 גרם שמן
75 גרם סוכר חום
1/2 כפית מלח
1/2 כפית קפה
2 חלמונים
100 גרם קמח
50 גרם אגוזי לוז טחונים
חצי  אבקת אפייה

IMG 4124 - קינוחי קרמל על בסיס סבלה

לכיפות מוס קרמל:
5 גרם ג'לטין
25 מ"ל מים
100 גרם סוכר
35 גרם גלוקוזה
45 מ"ל מים
קורט מלח
125 מ"ל שמנת מתוקה
2 חלמונים
250 מ"ל שמנת מתוקה (להקצפה)

IMG 4128 - קינוחי קרמל על בסיס סבלה

לגלסאז' קרמל-אספרסו:

IMG 4130 - קינוחי קרמל על בסיס סבלה

6 גרם ג'לטין
30 מ"ל מים
20 מ"ל חלב
15 גרם קורנפלור
250 גרם סוכר
80 מ"ל קפה נמס במים
200 מ"ל שמנת מתוקה

IMG 4127 - קינוחי קרמל על בסיס סבלה

לאגוזי לוז קלויים:
100 גרם אגוזי לוז קלופים

כלים:
8-10 רינגים בקוטר 8 ס"מ ובגובה 2.5 ס"מ
תבנית כיפות מסיליקון בקוטר 5-6 ס"מ

אופן ההכנה:

IMG 4135 - קינוחי קרמל על בסיס סבלה

  1. סבלה: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים מעט את הרינגים.
  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים יחד שמן, סוכר, מלח וקפה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים את החלמונים  תוך ערבול .
  4. מוסיפים קמח, אגוזים טחונים ואבקת אפייה עד שנוצר בצק אחיד.
  5. מעבירים את הבצק לתוך הרינגים ומשטחים בצורה אחידה .
  6. אופים את הבסיסים במשך 10-15 דקות או עד שהם מזהיבים בצורה אחידה. מצננים .
  7. מוס קרמל: בקערית קטנה משרים יחד ג'לטין ו-25 מ"ל מים במשך כ-10-15 דקות .
  8. בסיר קטן שמים סוכר, גלוקוזה, מים ומלח ויוצרים קרמל.
  9. בסיר נפרד מחממים את השמנת לסף רתיחה.
  10. כשהקרמל מוכן יוצקים פנימה את שמנת החמה בזהירות ומערבבים עד שמתקבל רוטב קרמל אחיד.
  11. בקערה קטנה טורפים חלמונים.
  12. יוצקים כ-1/3 מרוטב הקרמל על גבי החלמונים, תוך כדי טריפה מהירה, עד שהתערובת אחידה.
  13. מוסיפים את תערובת החלמונים לסיר עם יתרת הרוטב וממשיכים לבשל , תוך כדי ערבוב מתמיד, על להבה נמוכה-בינונית מסירים מהאש.
  14. ממיסים את הג'לטין ומוסיפים לקרם הקרמל.
  15. מסננים ומצננים את הקרם בטמפרטורת החדר .
  16. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה אך רכה ומקפלים לתוך קרם הקרמל.
  17. יוצקים את מוס הקרמל לתוך הכיפות ומיישרים .
  18. מקפיאים את כיפות המוס במשך 4-5 שעות לפחות .
  19. גלסאז' קרמל: בקערית קטנה מערבבים יחד ג'לטין ומים ומשהים כ-10 דקות עד שהג'לטין סופח את כל הנוזלים.
  20. בקערית נפרדת מערבבים חלב וקורנפלור לתערובת אחידה.
  21. במחבת רחבה שמים סוכר ויוצרים קרמל. במקביל, מחממים בסיר קטן שמנת והקפה הנמס במים עד לסף רתיחה.
  22. כשהקרמל מוכן, מוסיפים פנימה בזהירות את תערובת השמנת ומערבבים היטב עד לאחידות.
  23. יוצקים כ-1/3 מכמות רוטב הקרמל לתוך הקערה עם הקורנפלור ומערבבים היטב. מוסיפים הכל בחזרה למחבת ומערבבים היטב.
  24. מוסיפים פנימה את הג'לטין ומערבבים עד שהוא נמס בתערובת.
  25. מצננים את הגלסאז' ל-27-28 מעלות.
  26. מחלצים את כיפות המוס הקפואות ומניחים על גבי רשת. מצפים בזהירות אך במהירות בגלסאז' לציפוי אחיד ומבריק. מצננים במקפיא במשך 15-20 דקות.
  27. מניחים כיפת מוס מצופה בגלסאז' על גבי תחתית סבלה ברטון אפויה. שומרים במקרר עד שהאגוזים מוכנים.
  28. אגוזי לוז קלויים: מחממים תנור ל-140 מעלות.
  29. אופים את האגוזים במשך 10-15 דקות עד שהם מתייבשים ונקלים.
  30. מצננים לחלוטין.מקלפים את הקליפה הדקה וחותכים כל אגוז לשניים.
  31. מסדרים את האגוזים מסביב לכיפות המוס ומגישים.

IMG 4132 - קינוחי קרמל על בסיס סבלה

IMG 4134 - קינוחי קרמל על בסיס סבלה

IMG 4133 - קינוחי קרמל על בסיס סבלה

שתפו:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
4 תגובות
  1. אסתי גרינפלד

    איזה מרשים!
    הצבע הכתום ממש מתאים לקונספט של דבש וראש השנה.
    אסתטי כל כך,
    נראה טעים ביותר…

  2. גולי

    מגרה מגרה מגרה!
    אני מבינה שזה חלבי בגלל השמנת
    כמה זמן הכנה לכזה דבר?

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן