• 054-841-7218
  • HAYATRUTHY@GMAIL.COM
  • רח' ירושלים 49-ב בני ברק
תפריט

טרטלת תותים על מצע פסטוק

IMG_4037

IMG 4037 - טרטלת תותים על מצע פסטוק

     עוד פחות משבוע ראש השנה

ואנחנו מנסים להתכונן אליו כמה שיותר בשמחה!

עם שלל טארטים וקינוחים שיעזרו לכם לפתוח שנה טובה ומתוקה,

וגם כמובן ייסייעו לכם לגוון את הקינוחים שלכם השנה.

הטרטלת שלפניכם מוגש גם בגרסת קיצור-לעצלנים שביננו 🙂

כפאי אחד גדול מעליו קרם פסטוק מדהים, ומעל גלידת תות אמיתית.

לא ג'לי ו כדומה.

מבטיחה לכם קינוח טעים ומרשים,

כמובן בגרסא האישית יוצא מתוק מתוק !

הטרטלת מבוסס על מתכון מהבלוג "עוגיותנט"

טרטלת תותים על מצע פסטוק

IMG 3912 - טרטלת תותים על מצע פסטוק

11-12 יחידות בקוטר 7-8 ס"מ

IMG 3905 - טרטלת תותים על מצע פסטוק

 

לבצק פריך:
חצי כוס שמן

חצי כוס סוכר
1 ביצה

כחצי קילו קמח.

IMG 4022 - טרטלת תותים על מצע פסטוק

לקרם פיסטוקים:
80 גרם שמן
100 גרם אבקת סוכר
60 גרם שקדים טחונים
60 גרם פיסטוקים טחונים
10 גרם קורנפלור
1 ביצה
2 כפיות מחית פיסטוק

IMG 4035 - טרטלת תותים על מצע פסטוק

IMG 4013 - טרטלת תותים על מצע פסטוק

למוס תותים:
5 גרם ג'לטין
25 מ"ל מים
2 ביצים
3 חלמונים
50 גרם סוכר
290 גרם מחית תותים
100 גרם שמן
250 מ"ל שמנת ריצ
מעט צבע מאכל ורוד (לא חובה)

IMG 4034 - טרטלת תותים על מצע פסטוק

IMG 4021 - טרטלת תותים על מצע פסטוק

לגלסאז' ורוד:

IMG 3903 - טרטלת תותים על מצע פסטוק

9 גרם ג'לטין
45 מ"ל מים
50 מ"ל מים
100 גרם סוכר
100 גרם גלוקוזה .
70 מ"ל חלב (אפשר לגרסה פרווה להכין מחלב סויה או אורז)
100 גרם שוקולד לבן, קצוץ דק(שוב אפשר פרווה)
מעט צבע מאכל אדום/ ורוד

IMG 4038 - טרטלת תותים על מצע פסטוק

IMG 4027 - טרטלת תותים על מצע פסטוק

לקישוט:
פיסטוקים קלויים, קצוצים דק מאוד

אופן ההכנה:

IMG 4052 - טרטלת תותים על מצע פסטוק

בצק פריך:
  1. במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד שמן סוכר ביצה ומערבלים עד לתערובת קרמית.
  2. מוסיפים קמח וממשיכים לעבד בפולסים עד שמתחילים להיווצר גושי בצק. מחכים שהגוש יתאחד והקערה "תתנקה" לגמרי.לא לעבד יותר מידי. כמה שפחות.
  3. מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים ומשטחים לדיסקית.
  4. עוטפים בנילון נצמד ומצננים את הבצק במשך כ-1 שעה במקרר.
  5. קרם פיסטוקים: במעבד מזון   מניחים יחד שמן, אבקת סוכר, שקדים טחונים ופיסטוקים וטוחנים יחד עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  6. מוסיפים קורנפלור, ביצה ומחית פיסטוק וממשיכים לעבד עד שמתקבל קרם אחיד ויציב. שומרים בטמפרטורת החדר עד האפייה.

IMG 4026 - טרטלת תותים על מצע פסטוק

IMG 4033 - טרטלת תותים על מצע פסטוק

רידוד ואפייה:

IMG 4042 - טרטלת תותים על מצע פסטוק

  1. מרדדים את הבצק על גבי משטח מקומח לעובי של כ-3 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר של כ-10 ס"מ ומרפדים את הרינגים האישיים.
  2. דוקרים את בסיסי הטארטלטים במזלג.
  3. מצננים את הטארטלטים במשך כ-1/2 שעה במקפיא.
  4. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  5. ממלאים את הטארטלטים בקרם פיסטוקים עד לכ-3/4 מגובה הדופן.
  6. אופים במשך כ-רבע שעה, או עד שהבצק מזהיב והקרם תופח.
  7. מצננים את הטארטלטים .

IMG 4054 - טרטלת תותים על מצע פסטוק

IMG 4031 - טרטלת תותים על מצע פסטוק

מוס תותים:

IMG 3917 - טרטלת תותים על מצע פסטוק

  1. מערבבים ג'לטין ומים בקערית קטנה ומניחים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר עד שהג'לטין סופג את כל הנוזלים.
  2. בקערה בינונית טורפים יחד ביצים, חלמונים וסוכר לתערובת אחידה.
  3. בינתיים מביאים לרתיחה מחית תותים.
  4. יוצקים כ-1/3 מכמות מחית התותים הרותחת לתוך תערובת הביצים, תוך כדי טריפה נמרצת, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  5. מעבירים את תערובת הביצים בחזרה לסיר עם שאר המחית החמה וממשיכים לערבב ולבשל על להבה בינונית  עד שהתערובת מגיעה ל-82-84 מעלות.
  6. ממיסים את הג'לטין במיקרוגל ומוסיפים לקרם התותים. מוסיפים שמן ומערבבים היטב .
  7. מסננים את הקרם שנוצר ומצננים במשך כ-10 דקות בטמפרטורת החדר.
  8. מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה אך רכה ומקפלים לתוך קרם התותים בעדינות.
  9. יוצקים את מוס התותים לתבנית סיליקון בצורת כיפות אישיות ומיישרים את החלק העליון בעזרת פלטה.
  10. מקפיאים את המוס במשך כ-3 שעות .

IMG 4036 - טרטלת תותים על מצע פסטוק

גלסאז' ורוד:

IMG 4057 - טרטלת תותים על מצע פסטוק

IMG 4040 - טרטלת תותים על מצע פסטוק

  1. מערבבים ג'לטין ומים בקערית קטנה ומניחים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר עד שהג'לטין סופג את כל הנוזלים.
  2. מניחים מים, סוכר וגלוקוזה בסיר קטן ומביאים לרתיחה.
  3. מסירים מהאש ומוסיפים שוקולד לבן. טורפים היטב .
  4. מוסיפים חלב ומערבבים היטב.
  5. ממיסים את הג'לטין ומוסיפים לתערובת תוך כדי טריפה נמרצת. מוסיפים צבע מאכל.
  6. מסננים את הגלסאז' ומניחים לו להתקרר לטמפרטורה של כ-30-35 מעלות.
  7. מחלצים את כיפות המוס הקפוא ומניחים על גבי רשת.
  8. מצפים את הכיפות בגלסאז'.
  9. מניחים לציפוי להתייצב כ-5 דקות במקרר.
  10. מדביקים פיסטוקים קצוצים מסביב לכל כיפת מוס ומניחים על הטארטלטים.

IMG 4047 - טרטלת תותים על מצע פסטוק

 לעצלנים שביננו:)

IMG 3909 - טרטלת תותים על מצע פסטוק

אפשר להכין פאי גדול כמו בתמונות. (האמת יוצא יותר יפה בגרסא האישית.)

IMG 3904 - טרטלת תותים על מצע פסטוק

IMG 3914 - טרטלת תותים על מצע פסטוק

IMG 4041 1024x888 - טרטלת תותים על מצע פסטוק

IMG 4056 - טרטלת תותים על מצע פסטוק

שתפו:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
השארת תגובה

החנות בהקמה - נא להתאזר בסבלנות סגור

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן