• 054-841-7218
  • HAYATRUTHY@GMAIL.COM
  • רח' ירושלים 49-ב בני ברק
תפריט
טארטלת וניל לבן

טארטלת וניל לבן

IMG_20180819_212922

IMG 20180819 213034 - טארטלת וניל לבן

כולם עסוקים בהכנות לחג

מי לא אוהב את חג הסוכות ?

דפיקות הפטישים וריח הבישולים הם רק מקצת שבחו של החג היפה הזה..

אני מתזזת בין המטבח לסטודיו

IMG 20180819 214747 1 - טארטלת וניל לבן

כל מקום זה הזדמנות ליצירה מחודשת,למתכון מפתיע

הזמן קצר והמלאכה מרובה ברוך ה'

קחו בינתים מתכון חמוד

פרי פיתוחי ממש.

בצק פריך ללא מרגרינה לקלתית…

IMG 20180819 214713 1 - טארטלת וניל לבן

קרם פטיסייר עם קרמל

וכדור גלידה וניל בוהק

המתכון מתאים לארוחה פרווה או חלבית.

IMG 20180819 212922 1 - טארטלת וניל לבן

אם אין לכם תבניות כדורים מסיליקון נסו תבנית אחרת.

רוצו למטבח!!

IMG 20180819 214602 - טארטלת וניל לבן

כדורי מוס לבנים

6 גרם ג'לטין+30 גרם מים

100 גרם שוקולד לבן

100 גרם שמנת מתוקה או קצפת פרווה לגנאש

100 גרם שמנת מתוקה או קצפת פרווה לקרור הגנאש

200 גרם שמנת מתוקה או קצפת פרווה עבור קיפול

(סה"כ 400 גרם קצפת )

 IMG 20180819 214616 1 - טארטלת וניל לבן

לבצק פריך
חצי כוס שמן
חצי כוס סוכר
1 ביצה
כחצי קילו קמח.

IMG 20180819 213028 1 e1537646734129 - טארטלת וניל לבן

לקרם פטייסיר בטעם קרמל
2 כוסות חלב
כוס (קצת פחות) שמנת מתוקה או חלב
250 גרם סוכר
5 חלמונים
50 גרם קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית מלח

IMG 20180819 214607 1 - טארטלת וניל לבן

קישוט דסקיות שוקולד(לא חובה)

IMG 20180819 203912 1 - טארטלת וניל לבן

100 גרם שוקולד לבן

צבע מאכל לבן(אם רוצים לבן בוהק)

אופן ההכנה

כדורי מוס לבנים

מערבבים ג'לטין ומים ומשהים אותם יחד עד להתמצקות.

ממיסים במקרוגל שמנת מתוקה עבור הגנאש עם שוקולד לבן

מוסיפים את הג'לטין לתערובת החמה טוחנים עם בלנדר מוט

מוסיפים את השמנת לקירור ומערבבים היטב

מקציפים את השמנת לקיפול .מקפלים בזהירות לתערובת ויוצקים לתבניות סיליקון כדורים

מקפיאים.

IMG 20180819 212918 1 - טארטלת וניל לבן

בצק פריך

במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד את הביצה הסוכר השמן וקמח עד ליצירת בצק נוח לרידוד

 במידת הצורך, ואם הבצק לא מתאחד, מוסיפים עוד 1-2 כפות מים קרים.

מעבירים את גושי הבצק למשטח העבודה, מאחדים בידיים, משטחים לדיסקית ועוטפים בנילון נצמד.

מצננים כ-1/2 שעה במקרר.

על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-3 מ"מ ומרפדים תבנית או רינג משומן קלות.(או מרופד בניר אפיה)

דוקרים את בסיס הקלתית בעזרת מזלג ומצננים כ-1/2 שעה במקפיא.

מחממים תנור ל-170 מעלות.

אופים עד שהקלתית מזהיבה.

IMG 20180819 204113 1 - טארטלת וניל לבן

לקרם פטייסיר בטעם קרמל

בסיר קטן או במיקרו מחממים את החלב והשמנת המתוקה ומביאים לרתיחה. בסיר נפרד מבשלים 220 גר' מכמות הסוכר עד לקבלת קרמל עמוק. יוצקים את החלב החם לתוך הקרמל בזהירות תוך עירבוב רצוף לנוזל קרמלי חלק. מערבבים בקערה את החלמונים עם הקורנפלור, תמצית הוניל ויתרת 30 גר' הסוכר. יוצקים את החלב הקרמלי לתוך תערובת החלמונים תוך טריפה רצופה להשוואת טמפרטורות ומשיבים לסיר. מבשלים לעוד כ-2 דקות, תוך עירבוב רצוף, עד שהתערובת מסמיכה לפטיסייר ומתחילה לבעבע. מצננים את התערובת עד שמעט חמימה למגע, מערבבים פנימה מלח,  מאפסנים בקירור למשך הלילה.

IMG 20180819 214747 1 - טארטלת וניל לבן

הכנת דיסקיות השוקולד  (ע"פ הדרכה של אלון שבו מקורס שעשיתי אצלו)

מטמפררים שוקולד לבן:ממיסים את השוקולד לטמפרטורה 40-45 מעלות.

מצננים את השוקולד לטמפ' 25-26 מעלות.

מחממים שוב את השוקולד לטמפ' 28-29 מעלות ויוצקים על דף גיטרה.

מדקקים לשכבה דקה ושטוחה.

כשהשוקולד מעט יציב יותר קורצים עגולים. מניחים את דף הגיטרה על מגש ומעבירים למקרר להתיצבות מוחלטת.

IMG 20180819 214730 1 - טארטלת וניל לבן

הרכבת הטארט:

ממלאים את בצק הקלתית בקרם פטיסייר

מוסיפים 3 כדורי מוס

מקשטים עם דסקיות השוקולד.

בהצלחה !

חג שמח!!!

 

 

 

 

 

 

 

שתפו:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
השארת תגובה

החנות בהקמה - נא להתאזר בסבלנות סגור

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן