מועדים לשמחה !
אוהבים ממרח לוטוס?
הנה פאי על טהרת הלוטוס….
מורכב מקלתית הרגילה שלי (נטולת מרגרינה)
מלית לוטוס שאפשר להמיר בכל מלית אחרת שתרצו.
עיטור שמנת (פרווה-חלבית) וטיפ: מתכון לפרלין: אגוזים מקורמלים.
מתכון יחסית פשוט.
אפשר לוותר על העיטורים
ולהכין רק בסיס ומלית.
הערות:
1)אפשר להכין בגרסת פרווה או חלבי ע"י המרת החלב בחלב סויה
2)אפשר להכין עם כל ממרח שתרצו (ממרח שוקולד, ממרח אגוזים ועוד)
הרכיבים:
לבצק פריך:
1 ביצה
חצי כוס שמן
חצי כוס סוכר
קמח כמה שנכנס ליצירת בלילה נוחה לרידוד
מלית לוטוס:
200 גרם ממרח לוטוס
100 גרם שמנת להקצפה (פרווה או חלבי)
כף סוכר או דבש
לעיטור קצפת:
200 גרם שמנת להקצפה
20 גרם חלב
2 כפות אבקת סוכר
לעיטור האגוזים המקורמלים
125 גרם אגוזים
65 גרם סוכר
אופן ההכנה
לקלתית:
במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד את הביצה הסוכר השמן וקמח עד ליצירת בצק נוח לרידוד
מעבירים את גוש הבצק למשטח העבודה, מאחדים בידיים ועוטפים בנילון נצמד.
מצננים כ-1/2 שעה במקרר.
על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה דק ומרפדים תבנית או רינג משומן קלות.(או מרופד בניר אפיה)
דוקרים את בסיס הקלתית בעזרת מזלג ומצננים כ-1/2 שעה במקפיא.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
אופים עד שהקלתית אפויה היטב.
מלית
מחממים את מלית הלוטוס במקרוגל או בסיר
מחממים את השמנת והחלב בסיר נפרד
כשהשמנת מתחילה לבעבע שופכים שליש מכמות הלוטוס אליה ומערבבים
שופכים עוד שליש מערבבים .
וכך לגבי השליש האחרון.
מערבבים היטב עם מוט בלנדר את התערובת
שופכים את המלית על בסיס הקלתית ומכניסים לקרור לחצי שעה לפחות.
עיטור הקצפת:
מקציפים את השמנת עם הסוכר והיחלב עד לקצפת יציבה מאד
מכניסים לשק זילוף
מעטרים את העוגה כיד הדימיון.
לעיטור האגוזים המקורמלים
קולים את האגוזים בתנור לרבע שעה.שומרים עליהם שלא ישרפו.
מורידים את הקליפה בעזרת שפשוף מיד בצאתם מהתנור.
טוחנים גס את האגוזים.
מחממים את הסוכר על אש נמוכה ליצירת קרמל עד להופעת בועות קטנות.
שופכים מיד את האגוזים הטחונים לסוכר שהפך לקרמל
מערבבים מעט מסירים מהאש.
שופכים מיד על ניר אפיה שפרוס על השיש.
כשהעיסה מתקררת ומתקשה
שוברים לחתיכות גסות בעזרת פטיש או טוחנים מעט.
מעטרים את הפאי .
אפשר לשמור את הפרלין במקפיא בקופסה אטומה.
אולי יתחשק לכם לראות גם
-
פאי תותים פסטוק
בחיים לא טעמתי פאי טעים כמו זה לבצק פריך: 1 ביצה חצי כוס שמן…
-
פאי אגסים בקלי קלות
לא יודעת אם טעמים משתנים כשמתבגרים אצל כולם אצלי כן עובדה פעם לא אהבתי טארטים…
-
פאי לימון משגע לפסח
זה פאי שאתם חייבים להכין לפסח עד שהגעתי למתכון שלו הלכו לי כמה קרמים לפח…
תגובה אחת
מה הקוטר של הפאי?