• 054-841-7218
  • HAYATRUTHY@GMAIL.COM
  • רח' ירושלים 49-ב בני ברק
תפריט
פאי לוטוס פרווה

פאי לוטוס פרווה

IMG_4550

מועדים לשמחה !

אוהבים ממרח לוטוס? IMG 4550 - פאי לוטוס פרווה

הנה פאי על טהרת הלוטוס….

מורכב מקלתית הרגילה שלי (נטולת מרגרינה)

מלית לוטוס שאפשר להמיר בכל מלית אחרת שתרצו.

עיטור שמנת (פרווה-חלבית) וטיפ: מתכון לפרלין: אגוזים מקורמלים.

מתכון יחסית פשוט.

אפשר לוותר על העיטורים

ולהכין רק בסיס ומלית.

הערות:

1)אפשר להכין בגרסת פרווה או חלבי ע"י המרת החלב בחלב סויה

2)אפשר להכין עם כל ממרח שתרצו (ממרח שוקולד, ממרח אגוזים ועוד)

הרכיבים:

IMG 4546 - פאי לוטוס פרווה

לבצק פריך:

1 ביצה

חצי כוס שמן

חצי כוס סוכר

קמח כמה שנכנס ליצירת בלילה נוחה לרידוד

מלית לוטוס:

200 גרם ממרח לוטוס

100 גרם שמנת להקצפה (פרווה או חלבי)

כף סוכר או דבש

לעיטור קצפת:

IMG 4549 - פאי לוטוס פרווה

200 גרם שמנת להקצפה

20 גרם חלב

2 כפות אבקת סוכר

לעיטור האגוזים המקורמלים

125 גרם אגוזים

65 גרם סוכר

אופן ההכנה

IMG 4552 - פאי לוטוס פרווה

לקלתית:

במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד את הביצה הסוכר השמן וקמח עד ליצירת בצק נוח לרידוד

מעבירים את גוש הבצק למשטח העבודה, מאחדים בידיים ועוטפים בנילון נצמד.

מצננים כ-1/2 שעה במקרר.

על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה דק ומרפדים תבנית או רינג משומן קלות.(או מרופד בניר אפיה)

דוקרים את בסיס הקלתית בעזרת מזלג ומצננים כ-1/2 שעה במקפיא.

מחממים תנור ל-170 מעלות.

אופים עד שהקלתית אפויה היטב.

מלית

IMG 4553 - פאי לוטוס פרווה

מחממים את מלית הלוטוס במקרוגל או בסיר

מחממים את השמנת והחלב בסיר נפרד

כשהשמנת מתחילה לבעבע שופכים שליש מכמות הלוטוס אליה ומערבבים

שופכים עוד שליש מערבבים .

וכך לגבי השליש האחרון.

מערבבים היטב עם מוט בלנדר את התערובת

שופכים את המלית על בסיס הקלתית ומכניסים לקרור לחצי שעה לפחות.

עיטור הקצפת:

IMG 4555 - פאי לוטוס פרווה

מקציפים את השמנת עם הסוכר והיחלב עד לקצפת יציבה מאד

מכניסים לשק זילוף

מעטרים את העוגה כיד הדימיון.

לעיטור האגוזים המקורמלים

IMG 4544 - פאי לוטוס פרווה

קולים את האגוזים בתנור לרבע שעה.שומרים עליהם שלא ישרפו.

מורידים את הקליפה בעזרת שפשוף מיד בצאתם מהתנור.

טוחנים גס את האגוזים.

מחממים את הסוכר על אש נמוכה ליצירת קרמל עד להופעת בועות קטנות.

שופכים מיד את האגוזים הטחונים לסוכר שהפך לקרמל

מערבבים מעט מסירים מהאש.

שופכים מיד על ניר אפיה שפרוס על השיש.

כשהעיסה מתקררת ומתקשה

שוברים לחתיכות גסות בעזרת פטיש או טוחנים מעט.

מעטרים את הפאי .

אפשר לשמור את הפרלין במקפיא בקופסה אטומה.

IMG 4550 - פאי לוטוס פרווה

 

שתפו:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
השארת תגובה

החנות בהקמה - נא להתאזר בסבלנות סגור

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן