• 054-841-7218
  • HAYATRUTHY@GMAIL.COM
  • רח' ירושלים 49-ב בני ברק
תפריט
טארט שיש קרמל ושוקולד

טארט שיש קרמל ושוקולד

עוגת שיש קרמל ושוקולד

IMG 5050 - טארט שיש קרמל ושוקולד

לכבוד שבת ולכבוד החזרה לשגרה ולדיאטה

IMG 5053 - טארט שיש קרמל ושוקולד

IMG 5052 - טארט שיש קרמל ושוקולד

קחו מתכון קליל וטעים,שילוב של קרמל עם שוקולד

בצק פריך הרגיל שלנו ומעליו מלית אחת.

חמש דקות הכנה . מבטיחה!

שבת שלום!

IMG 5049 - טארט שיש קרמל ושוקולד

מצרכים:

לבצק פריך:

1 ביצה

חצי כוס שמן

חצי כוס סוכר

קמח כמה שנכנס ליצירת בלילה נוחה לרידוד

מלית :

270 גרם שוקולד מריר(אפשר חלבי בגרסת החלבי)

30 גרם שמן

35 מ"ל קצפת

150 גרם סוכר

30 גרם דבש

אופן ההכנה

לקלתית:

במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד את הביצה הסוכר השמן וקמח עד ליצירת בצק נוח לרידוד

מעבירים את גוש הבצק למשטח העבודה, מאחדים בידיים ועוטפים בנילון נצמד.

מצננים כ-1/2 שעה במקרר.

על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה דק ומרפדים תבנית או רינג משומן קלות.(או מרופד בניר אפיה)

דוקרים את בסיס הקלתית בעזרת מזלג ומצננים כ-1/2 שעה במקפיא.

מחממים תנור ל-170 מעלות.

אופים עד שהקלתית אפויה היטב.

הכנת המלית:

במיקרוגל מחממים את הקצפת.

בסיר על אש נמוכה שופכים  את הסוכר והדבש עד ליצירת קרמל.

מורידים מהאש ומכניסים פנימה את השמן ומחצית מהקצפת (שחיממנו במקרוגל) החמה.מערבבים במהירות להמסה מושלמת.

קוצצים את השוקולד המריר בקערה ושופכים מעליו את יתרת הקצפת החמה.מערבבים היטב להמסה.

שופכים יחד על הפאי פעם מתערובת השוקולד ופעם מתערובת הקרמל ליצירת שיש,אפשר להיעזר במזלג ולצייר צורות…

מצננים במקרר 3 שעות לפני ההגשה.

מקשטים בחצאי אגוזי לוז ומפדרים קקאו.

IMG 5056 - טארט שיש קרמל ושוקולדIMG 5055 - טארט שיש קרמל ושוקולדIMG 5051 - טארט שיש קרמל ושוקולד

שתפו:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
2 תגובות
  1. דוד

    לכל מי שלא מסתדר עם השוקולד, אני יכול להעיד כי הערבוב של הטעמים שבמתכון החזיר לי את החשק לאהוב טרט שוקולד

    תמשיכי להפתיע אותנו

  2. רותי היאט עורכת האתר

    תודה דוד
    תמשיך לפרגן 🙂

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן