• 054-841-7218
  • HAYATRUTHY@GMAIL.COM
  • רח' ירושלים 49-ב בני ברק
תפריט
פאי דבש מהמם!

פאי דבש מהמם!

IMG_5044

IMG 5031 - פאי דבש מהמם! לאחר תגובות נלהבות שקבלתי על פאי השיש ופאי הלוטוס

בעיקר על הטעם ועל קלות ההכנה

IMG 5038 - פאי דבש מהמם!

קבלתי חשק לשתף בעוד פאי קל וטעים!

טעם דבש מעדן!

IMG 5044 - פאי דבש מהמם!

הכנתי אותו לראש השנה אבל מתאים לכל שבת וחג.

IMG 5047 - פאי דבש מהמם!

הרכיבים:

לקלתית:

לבצק פריך:

1 ביצה

חצי כוס שמן

חצי כוס סוכר

קמח כמה שנכנס ליצירת בלילה נוחה לרידוד

למלית:

400 מ"ל קרם קוקוס

200 מ"ל חלב סויה

תמצית וניל

חצי כוס דבש

6 חלמונים

כף קורנפלור

קמצוץ מלח

לעיטור:

30 גרם סוכר לקרמל

שקדים פרוסים

אופן ההכנה

לקלתית:

במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד את הביצה הסוכר השמן וקמח עד ליצירת בצק נוח לרידוד

מעבירים את גוש הבצק למשטח העבודה, מאחדים בידיים ועוטפים בנילון נצמד.

מצננים כ-1/2 שעה במקרר.

על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה דק ומרפדים תבנית או רינג משומן קלות.(או מרופד בניר אפיה)

דוקרים את בסיס הקלתית בעזרת מזלג ומצננים כ-1/2 שעה במקפיא.

מחממים תנור ל-170 מעלות.

אופים עד שהקלתית אפויה למחצה

הכנת המלית:

בסיר מחממים קרם קוקוס, חלב סויה, וניל ודבש תוך ערבוב עד שהתערובת חמה ולא רותחת.

מקציפים בקערה נפרדת חלמונים קורנפלור ומלח. מוסיפים פנימה תוך טריפה חזקה מחצית מהתערובת המחוממת.

מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים על אש נמוכה תוך ערבוב רצוף כך שהתערובת מעט מסמיכה.

יוצקים על הקלתית החצי אפויה ואופים בתנור שחומם מראש כחצי שעה.

הקרם צריך להיות יציב בדפנות ועדין רוטט במרכז.

מקררים במקרר לכמה שעות טובות.

לפני ההגשה מפזרים סוכר על הפאי ומכניסים לתנור לכמה דקות במצב גריל

מעטרים בפרוסות שקדים .

IMG 5030 - פאי דבש מהמם!

 

 

שתפו:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
2 תגובות
  1. אביגיל

    חסר נקרה לי במרשם – הדבש אני לא רואה כמה?

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן