• 054-841-7218
  • HAYATRUTHY@GMAIL.COM
  • רח' ירושלים 49-ב בני ברק
תפריט
פאי אפרסקים ולימון

פאי אפרסקים ולימון

IMG_4595

IMG 4595 - פאי אפרסקים ולימוןIMG 4600 - פאי אפרסקים ולימון סוף הקיץ .

אמנם אני ממש לא אוהבת את חום הקיץ.

אבל בואו ננצל את קרני השמש האחרונות כדי  לעשות קינוח קיצי וטרי . זהו פאי  אפרסק שהכנתי לבר מצוה.

IMG 4604 - פאי אפרסקים ולימון

הקינוח הזה טעים לכולם בכל מקרה, הוא סופר טרי ולא מתוק מאוד. אז זה מתכון שאני מאוד ממליצה! והנענע מוסיף המון!

(תבנית  של 22 ס"מ קוטר)

IMG 4640 - פאי אפרסקים ולימון

לקלתית

  • 1 ביצה

    חצי כוס שמן

    חצי כוס סוכר

    קמח כמה שנכנס ליצירת בלילה נוחה לרידוד

ג'לי אפרסקים:

  • 400 גרם של מים
  • 80 גרם סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 4 אפרסקים יפים
  • 400 גרם מחית אפרסק
  • 8 גרם של ג'לטין

קרם דיפלומט לימון :

  • 4 גרם של ג'לטין
  • 20 עלים של נענע
  • 250 גרם חלב (סויה או אחר)
  • 50 גרם סוכר
  • 40 גרם חלמון ביצה
  • 25 גרם קורנפלור
  • 20 גרם שמן
  • 200 גרם קצפת

 לקישוט :

  • ג'לי שקוף או מעט ריבה צהובה
  • 1 אפרסק
  • כמה עלי נענע

IMG 4602 - פאי אפרסקים ולימון

לקלתית:

במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד את הביצה הסוכר השמן וקמח עד ליצירת בצק נוח לרידוד

מעבירים את גוש הבצק למשטח העבודה, מאחדים בידיים ועוטפים בנילון נצמד.

מצננים כ-1/2 שעה במקרר.

על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה דק ומרפדים תבנית או רינג משומן קלות.(או מרופד בניר אפיה)

דוקרים את בסיס הקלתית בעזרת מזלג ומצננים כ-1/2 שעה במקפיא.

מחממים תנור ל-170 מעלות.

אופים עד שהקלתית אפויה היטב.

עבור ג'לי אפרסק :

מפזרים את הג'לטין במים קרים מאוד.

חותכים את האפרסקים לשמונה .

בסיר, מביאים את המים, הסוכר והוניל לרתיחה.

מוסיפים את האפרסקים החתוכים ומבשלים על אש נמוכה במשך 15-20 דקות. לא יותר, שלא יהיו רכים מדי.

מחממים את מחית האפרסקים (אפשר להכין לבד מחית )  ואחר כך מחוץ לאש, מוסיפים את הג'לטין המומס במקרוגל. מערבבים.

ברינג מצופה בנילון נצמד או בתבנית מניחים את פרוסות האפרסקים המבושלים בצורה נאה.

יוצקים את מחית האפרסקים  באופן שווה ומכניסים להקפאה לפחות  שעתיים .

לקבלת קרם דיפלומה לימון :

מפזרים את הג'לטין במים קרים מאוד.

מחממים בסיר את עלי הנענע עם החלב במשך כ -15 דקות.

בקערה אחרת, מקציפים יחד את החלמונים והסוכר עד שהתערובת מלבינה.

מוסיפים את הקורנפלור לקערת החלמונים  ומערבבים.

באמצעות מוט בלנדר  טוחנים את תערובת החלב עם הנענע .

יוצקים 3/4 של החלב החם לתוך קערת החלמונים והקורנפלור, מערבבים היטב ואז מחזירים את התערובת לסיר המכיל את החלב הנותר.

ממשיכים לבשל את התערובת על אש נמוכה  עד שהקרם מתעבה במשך כ 3 דקות.

מכבים את האש, מוסיפים את הג'לטין המומס ואת השמן ומערבבים.

מצננים היטב את הקרם.

כשהקרם  קר,  מקציפים את השמנת ומערבבים אותה בתנועות קיפול לקרם.

משאירים קצת קצפת ומכניסים לשקית זילוף. שומרים במקרר.

עבור הרכבה :

מורחים את קרם דיפלומט-לימון על הקלתית של העוגה ומחליקים עם מרית.

משחררים את ריבת האפרסקים מהתבנית\רינג  ומניחים אותה על ניר אפיה..

מחממים קלות את הג'לי השקוף או הריבה  ושופכים אותו על שכבת האפרסק הקפואה.

מחליקים  את עודף הזיגוג עם מרית לפני שזה קופא .

מעבירים בעדינות את שכבת האפרסק עם הג'לי על הקרם שבקלתית.

מעטרים מסביב בשושני קצפת ,פרוסות אפרסקים ועלי נענע.

IMG 4639 - פאי אפרסקים ולימון

IMG 4596 - פאי אפרסקים ולימון

IMG 4629 - פאי אפרסקים ולימון

שתפו:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
2 תגובות
  1. לילי

    רותי היקרה כל עוגה שלך יצירה וכמה מ-ג-ר-ה !!

השארת תגובה

החנות בהקמה - נא להתאזר בסבלנות סגור

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן