• 054-841-7218
  • HAYATRUTHY@GMAIL.COM
  • רח' ירושלים 49-ב בני ברק
תפריט
טארט שוקולד ודובדבנים

טארט שוקולד ודובדבנים

IMG_5097

IMG 5099 - טארט שוקולד ודובדבנים

IMG 5089 - טארט שוקולד ודובדבנים

לבצק פריך שוקולד:
חצי כוס שמן
30 גרם קקאו כהה
חצי כוס סוכר
קורט מלח
1 ביצה

כחצי קילו קמח
1-2 כפות מים קרים (לפי הצורך)

למלית שוקולד, אגוזים ודובדבנים:
100 גרם שמן
100 גרם אגוזים טחונים
100 גרם סוכר
1 כף קקאו
25 גרם שוקולד מריר קצוץ
1 ביצה
2 כפות חלב סויה
50 גרם דובדבנים מגולענים קפואים.

לחצאי כדורים:
150גרם שוקולד מריר קצוץ
100 מ"ל שמנת מתוקה

5 גרם ג'לטין

45 גרם מים.

לקרם :
250 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כפית אינסטנט פודינג וניל

לקישוט:
דובדבנים מסוכרים (או טריים)
אגוזי מלך

IMG 5096 - טארט שוקולד ודובדבנים

IMG 5106 - טארט שוקולד ודובדבנים

IMG 5105 - טארט שוקולד ודובדבנים

אופן ההכנה:

בצק פריך שוקולד:
  1. במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד ביצה, קקאו, סוכר, שמן ומלח לתערובת פירורית.
  2. מוסיפים קמח וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. במידת הצורך, ואם הבצק לא מתאחד, מוסיפים עוד 1-2 כפות מים קרים.
  3. מעבירים את גושי הבצק למשטח העבודה, מאחדים בידיים, משטחים ועוטפים בנילון נצמד.
  4. מצננים כ-1/2 שעה במקרר.
  5. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-3 מ"מ ומרפדים תבנית או רינג משומן קלות.
  6. דוקרים את בסיס הקלתית בעזרת מזלג ומצננים כ-1/2 שעה במקפיא.
  7. מחממים תנור ל-170 מעלות.
אפייה עיוורת:
  1. מניחים על הקלתית הקפואה  נייר אפייה וממלאים בקטניות .
  2. אופים בצורה זו במשך כ-10-12 דקות, עד ששולי הבצק מתחילים להזהיב קלות ולהתייצב.
  3. מסירים את המשקולות וממשיכים לאפות עוד כ-3-4 דקות, עד שהבצק חצי אפוי.
  4. מצננים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר.
מלית שוקולד
  1. במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד שמן, אגוזים, סוכר, קקאו ושוקולד מריר לתערובת פירורית.
  2. מוסיפים ביצה וחלב וממשיכים לעבד עד שנוצר קרם אחיד וסמיך מאוד.
  3. יוצקים את הקרם על הקלתית החצי-אפויה ומסדרים דובדבנים על גבי הקרם.
  4. אופים במשך כ-12-18 דקות או עד שהמלית מתייצבת בשוליים אך עדיין מעט רכה במרכז.
  5. מצננים .
לחצאי כדורים:
  1. קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
  2. בסיר קטן מחממים שמנת לסף רתיחה. יוצקים על גבי השוקולד הקצוץ, ממתינים כדקה וטורפים עד שמתקבל גנאש אחיד ומבריק. ממיסים את הג'לטין ומוסיפים לתערובת. מערבבים היטב.
  3. יוצקים את הגנאש לתבנית שקעים בצורת כיפות קטנות.
  4. מקפיאים במשך כ-1-2 שעות, עד שכיפות הגנאש נחלצות בקלות מהתבנית.
קרם :
  1. בקערת מיקסר מקציפים יחד שמנת, אבקת סוכר, וניל ואינסטנט פודינג עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.
  2. מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן .
הרכבת הטארט:
  1. מניחים חצאי כיפות על גבי המלית האפויה. מזלפים את הקצפת ביניהן.
  2. מקשטים בדובדבנים ובאגוזי מלך ומגישים.
  3. שומרים את הטארט במקפיא או במקרר במקרר עד 4-5 ימים. מומלץ להוציא כ-10 דקות לפני ההגשה.

IMG 5097 - טארט שוקולד ודובדבנים

IMG 5090 - טארט שוקולד ודובדבנים

IMG 5091 - טארט שוקולד ודובדבנים

שתפו:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
השארת תגובה

החנות בהקמה - נא להתאזר בסבלנות סגור

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן