• 054-841-7218
  • HAYATRUTHY@GMAIL.COM
  • רח' ירושלים 49-ב בני ברק
תפריט
טארט לימון אגוזים ונענע

טארט לימון אגוזים ונענע

IMG_5085

IMG 5085 - טארט לימון אגוזים ונענעIMG 5082 - טארט לימון אגוזים ונענעIMG 5081 - טארט לימון אגוזים ונענע

חזרנו לשגרה!

אחרי חודשיים חופשה ועוד אח"כ חגים שבאו עלינו לטובה

כמעט חזרנו לחופשה

אלא שאז קבלתי הזמנה לשבת חתן

אפיתי 3 סוגי טארטים

טארט שוקולד עם דובדבנים

טארט תותים ופסטוק מדהימה שבעז"ה אפרסם .

וטארט לימון.

זהו פאי שמורכב מקלתית ללא חמאה או מרגרינה

קרם אגוזים טעים כמצע.

קרם לימון עם נענע-אגב שילוב מדהים

ומעל זילופי קצפת.

לקלתית

חצי כוס שמן

חצי כוס סוכר

1 ביצה

קורט מלח

כחצי קילו קמח

לקרם אגוזים:
100 גרם אגוזי לוז שלמים, לא קלויים
1 כף קמח
75 גרם שמן
80 גרם סוכר
קורט מלח
1 כף מחית אגוזים
2 ביצים
2 כפות חלב סויה

לקרם לימון ונענע:
3 ביצים
150 מ"ל מיץ לימון טרי
קליפה מגוררת מ-2 לימונים .
135 גרם סוכר
15-20 עלי נענע(ללא גבעול)
150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

לקישוט:
שמנת
קליפה מגוררת מלימון

IMG 5080 - טארט לימון אגוזים ונענע

IMG 5079 - טארט לימון אגוזים ונענע

IMG 5087 - טארט לימון אגוזים ונענע

אופן ההכנה:

  • בצק פריך: במעבד מזון עם להב פלדה שמים ביצה, שמן, סוכר מלח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת נוזלית.
  • מוסיפים קמח וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד לגושים גדולים – מוסיפים בהדרגה מעט מים.
  • מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ויוצרים צורת דיסקית.
  • עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.
  • על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ ומרפדים את תבנית האפייה.
  • דוקרים את בסיס הקלתית בעזרת מזלג.
  • מקפיאים את הקלתית במשך כשעה.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • אופים באפיה עיורת במשך 12-14 דקות.
  • מסירים את המשקלות וממשיכים לאפות את הקלתית עוד 6-8 דקות או עד שהיא מזהיבה מעט.
  • מצננים מעט בטמפרטורת החדר.
  • קרם אגוזים: במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים אגוזים וקמח לאבקה.
  • מוסיפים שמן, סוכר, מלח ומחית אגוזים וטוחנים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  • מוסיפים ביצים וחלב ומעבדים שוב עד שמתקבל קרם אחיד וסמיך מאוד.
  • יוצקים את הקרם על גבי הקלתית החצי-אפויה ומיישרים.
  • אופים במשך 10-12 דקות או עד שהקרם מתייצב בשוליים אך עדיין מעט רוטט במרכז.
  • מצננים לגמרי .
  • קרם לימון ונענע: בסיר קטן שמים ביצים, מיץ לימון, קליפת לימון, סוכר ונענע וטורפים היטב באמצעות מטרפה.
  • מבשלים את הקרם הלימון תוך כדי טריפה נמרצת עד שהקרם מסמיך.
  • מסננים את הקרם ומצננים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר.
  • מוסיפים חמאה וטוחנים באמצעות בלנדר מוט עד שמתקבל קרם אחיד ומעט דליל.
  • יוצקים את הקרם על גבי שכבת הפיסטוק ומיישרים את החלק העליון.
  • מצננים את הטארט כ-3 שעות במקרר ..
  • לפני ההגשה מקשטים בקליפת לימון מגוררת ובשמנת מוקצפת.

IMG 5083 - טארט לימון אגוזים ונענע

IMG 5076 - טארט לימון אגוזים ונענע

שתפו:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
השארת תגובה

החנות בהקמה - נא להתאזר בסבלנות סגור

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן