• 054-841-7218
  • HAYATRUTHY@GMAIL.COM
  • רח' ירושלים 49-ב בני ברק
תפריט
פאי ערמונים

פאי ערמונים

IMG_5397

IMG 5380 - פאי ערמונים

רק לאחרונה נפל לי האסימון

שיש קשר בין הפאייים שאני כ"כ אוהבת לאפות ולגוון

לבין הלוגו שלי ובעצם למקצוע שלי הראשוני…

נותנת לכם לנחש…..

רמז:=3.14

טוב אל תסגרו את המחשב

אני יודעת שלא כולכם אוהבים מתמטיקה

נכון שאני אוהבת את המקצוע

אבל אני מודעת לכך שהמקצוע הזה אפילו קצת שנוי בקרב תלמידים

לא תלמידים שלי 🙂

הם בטוח אוהבים את המקצוע –

תשאלו אותם.

ובכן לענינינו

זהו פאי עשוי על טהרת הערמונים.

מי שלא אוהב שידלג על הפוסט

אבל מי שאוהב כמוני וכמו אבא שלי (שביקש אפילו פעם שניה מהפאי )

שיקרא ויכנס למטבח.

המתכון ממש קל ולא דורש כלים\חומרים לא זמינים.

IMG 5387 - פאי ערמוניםIMG 5388 - פאי ערמונים

בצק לקלתית

חצי כוס סוכר

חצי כוס שמן

1 ביצה

חצי קילו קמח

מאחדים את הבצק לגוש.

מרדדים על התבנית.

מקפיאים את הקלתית לחצי שעה לפחות.

קרם שקדים

80 גרם שמן

100 גרם סוכר

100 גרם אבקת שקדים טחונים

2 ביצים

מקציפים את השמן , מוסיפים את אבקות השקדים והסוכר יחד, ואחר כך את הביצים. מערבבים היטב

שופכים על הקלתית הקפואה ואופים בתנור שחומם מראש ל170.

IMG 5394 - פאי ערמוניםIMG 5395 - פאי ערמונים

IMG 5397 - פאי ערמוניםIMG 5399 - פאי ערמונים

קרם  ערמונים

250 גרם של מחית ערמונים

40 גרם  סוכר

4 גרם של פקטין NH

מערבבים את כל המצרכים בסיר ללא האש.

מרתיחים היטב .מצננים מעט.

מורחים שכבה נדיבה על קרם השקדים האפוי בקלתית.

מוס ערמונים חום בהיר

250 גרם של מחית ערמונים

30 גרם חלב סויה

130 גרם של קרם ערמונים קנוי (לא חובה)

25 גרם של ג'לטין מומסת

60 גרם חלבונים

60 גרם סוכר

175 גרם שמנת\קצפת

מערבבים את מחית הערמונים עם החלב וקרם הערמונים .

מוסיפים את הג'לטין המומסת

מקציפים את החלבונים עם הסוכר למרקם "מרנג"

מוסיפים את המרנג ואת השמנת המוקצפת  על תערובת הערמונים. מערבבים בעדינות.

יוצקים לתוך תבנית פאי עגולה. מקפיאים.

לזיגוג על עוגה קפואה:(לא חובה)

9 גרם ג'לטין
45 מ"ל מים
50 מ"ל מים
100 גרם סוכר
100 גרם גלוקוזה .
70 מ"ל חלב (אפשר לגרסה פרווה להכין מחלב סויה או אורז)
100 גרם שוקולד לבן, קצוץ דק(שוב אפשר פרווה)
מעט קפה נמס

  1. מערבבים ג'לטין ומים בקערית קטנה ומניחים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר עד שהג'לטין סופג את כל הנוזלים.
  2. מניחים מים, סוכר וגלוקוזה בסיר קטן ומביאים לרתיחה.
  3. מסירים מהאש ומוסיפים שוקולד לבן. טורפים היטב .
  4. מוסיפים חלב ומערבבים היטב.
  5. ממיסים את הג'לטין ומוסיפים לתערובת תוך כדי טריפה נמרצת. מוסיפים מעט קפה נמס.
  6. מסננים את הגלסאז' ומניחים לו להתקרר לטמפרטורה של כ-30-35 מעלות.
  7. מחלצים את המוס מהתבנית. מצפים את העוגה הקפואה בגלסאז'.
  8. מניחים לציפוי להתייצב כ-5 דקות במקרר.ומניחים בעדינות את המוס המזוגג מעל הפאי .

מקשטים בפרחי קצפת ובערמונים טריים.

IMG 5391 - פאי ערמוניםIMG 5393 - פאי ערמונים

IMG 5403 - פאי ערמונים

שתפו:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן