• 054-841-7218
  • HAYATRUTHY@GMAIL.COM
  • רח' ירושלים 49-ב בני ברק
תפריט
פאי לימון לימוני במיוחד

פאי לימון לימוני במיוחד

IMG_5634

IMG 5634 - פאי לימון לימוני במיוחד

יש ימים שאנחנו לא מרגישים ממש שמתוק ושמח לנו…

יש לנו כל מיני דאגות וטרדות.. בואו נקרא להם אתגרים ונסיונות…

שלא הינו מזמינים אותם אלינו מלכתחילה…

בימים כאלו שאנחנו  מרגישים קצת  חמוץ בלב…

אני נזכרת בעוגה הזו…

עוגה לימונית חמוצה מתוקה כזו…

העוגה הזו מצטרפת לעוד עוגות חמוציות לימוניות הדריות שהכנתי

ומסתבר שהן עוגות טעימות במיוחד

למה?

כי החמיצות מאזנת את המתיקות שלהן.

וכך גם מי שלא אוהב מתוק מתוק (כמוני..):

מתחבר לחמוץ מתוק…

אולי גם בחיים זה ככה—

מקבלים קצת חמיצות כדי להרגיש את מתיקות החיים…

ואת היופי והטוב שיש לנו מעבר לזה..

אולי בלי זה לא הינו זוכרים להודות……

IMG 5636 - פאי לימון לימוני במיוחדIMG 5681 - פאי לימון לימוני במיוחד

לבסיס:

  • 1 ביצה
  • 65 גרם סוכר
  • 45 גרם שמן
  • 60 גרם קמח
  • גרידת לימון צהוב וירוק
  • חצי שקית אבקת אפייה

מחממים את התנור ל 180 מעלות.

בקערה מערבבים את הביצה עם הסוכר והלימון.

לאחר מכן מוסיפים את השמן.

לבסוף מוסיפים את הקמח ואת האבקת האפיה ומערבבים .

יוצקים את הבצק ברינג משומן של 18 או 20 ס"מ.

אופים כ -10 דקות. 

IMG 5679 - פאי לימון לימוני במיוחד

למלית הלימון :

  • 2 ביצים
  • 30 גרם מרגרינה(!)
  • 70 גרם סוכר
  • מיץ וגרידת לימון צהוב
  • מיץ וגרידת לימון ירוק

בקערה, מקציפים את הביצים עם הסוכר .

מוסיפים את המיץ של 2 הלימונים.

בסיר, ממיסים את המרגרינה ויוצקים את תכולת הקערה. מערבבים היטב עד שהקרם מסמיך. מצננים.

IMG 5658 - פאי לימון לימוני במיוחד

מוס לימון :

  • 200 גרם קצפת.
  • מלית הלימון שהכנו בשלב הקודם.
  • 2 גרם ג'לטין .

ממיסים את הג'לטין במים קרים מאוד.

מחממים מעט ממלית הלימון מוסיפים את הג'לטין המומס ומערבבים.

מוסיפים את שאר מלית הלימון לקרם ומערבבים. מצננים.

מקציפים את הקצפת למרקם יוגורט.

כשקרם הלימון פושר, מערבבים בעדינות את הקצפת.

יוצקים את מוס הלימון על הבסיס האפוי.(בתוך הרינג). 

שומרים במקפיא לפחות 2 או 3 שעות. או יממה.

IMG 5631 - פאי לימון לימוני במיוחד

מרנג איטלקי :

  • 60 גרם חלבונים
  • 120 גרם סוכר
  • 45 גרם מים

כמה שעות לאחר מכן (או למחרת), שמים את החלבונים בקערה של מקסר.

יוצקים את הסוכר והמים לסיר. מחממים בחום בינוני .

כאשר הסירופ מגיע ל-110 מעלות צלזיוס, מתחילים להקציף את החלבונים, במהירות נמוכה תחילה, כדי להרים אותם בעדינות בזמן שהסירופ מתחמם. ואז מגדילים  מעט מהירות.

כאשר הסירופ מגיע ל-118 ° C , מנמיכים את מהירות ההקצפה  ושופכים את הסירופ בזרם דק על החלבונים. ממשיכים להקציף במהירות מקסימלית עד שהמרנג מתקרר מעט . זה יכול לקחת 5 עד 10 דקות.

יוצקים את המרנג לתוך שקית זילוף .

IMG 5628 - פאי לימון לימוני במיוחד

הרכבה :

מוציאים את העוגה מהמקפיא ומחלצים בעדינות.

מזלפים תלוליות יפות של מרנג. שורפים מעט ע"י ברנר או בגריל תנור כמה דקות בלבד (זהירות!)

מפזרים גרידת לימון ושומרים את העוגה במקרר.

IMG 5616 - פאי לימון לימוני במיוחד

IMG 5618 - פאי לימון לימוני במיוחד

שתפו:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
6 תגובות
  1. שרה מגן

    נראה מקסים!!!

    פוסט כנה ונוגע. תודה.

  2. דוד

    מעבר לתמונות היפות, דבריך נכונים מאוד!!!

  3. נחמה

    הכנתי את העוגה לשבת משפחתית
    לקקנו את האצבעות
    העיצוב קצת פחות הצליח לי
    (אולי באמת תוציאי פוסטים של טיפים, על מרנג איטלקי וג'לטין, על שניהם הייתי רוצה לקרוא קצת יותר, היה לי מדי קצת חומר הפעם)
    תודה!!!!!!!!!!

    • רותי היאט עורכת האתר

      תודה נחמה על המשוב
      שמחה שהכנת את העוגה
      בעז"ה אנסה לכתוב על ג'לטין ולתת יותר טיפים בנושאי אפיה

השארת תגובה

החנות בהקמה - נא להתאזר בסבלנות סגור

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן