• 054-841-7218
  • HAYATRUTHY@GMAIL.COM
  • רח' ירושלים 49-ב בני ברק
תפריט
פאי מוס תותים מבריק על קרם פסטוק

פאי מוס תותים מבריק על קרם פסטוק

IMG_5367

IMG 5378 - פאי מוס תותים מבריק על קרם פסטוק

באשכול הקודם דברתי על עוגות משולבות חמיצות

מעניין שמיד אח"כ אני מעלה את הפוסט הזה

של עוגה הכי מתוקה שיש!

לא כי יש בה הרבה סוכר (אני האחרונה שאשים כמות גדולה )

אלא כי הצבע הורוד הזה והגלסז' המבריק

IMG 5352 - פאי מוס תותים מבריק על קרם פסטוק

גורמים לי להסתכל על התמונה המתוקה הזו עוד ועוד מבלי לשבוע..

האהבה שלי לאפיה היא לא בגלל הטעם (אם חשבתם… לא טועמת הרבה לא יכולה להרשות לעצמי..)

אלא בגלל היופי.

אני אוהבת דברים יפים ומתוקים. נקודה.

כל דבר יפה מתקבל אצלי.

IMG 5359 - פאי מוס תותים מבריק על קרם פסטוק

וגם החיים יפים צריך לפעמים לחפש את היופי אבל לפעמים הוא ממש בולט וכאן…

זו עוגה שאפיתי באהבה לאמי היקרה ליום הולדת שלה השנה.

IMG 5356 - פאי מוס תותים מבריק על קרם פסטוקIMG 5367 - פאי מוס תותים מבריק על קרם פסטוק

לבצק פריך:
חצי כוס שמן
חצי כוס סוכר
1 ביצה
כחצי קילו קמח.

לקרם פיסטוקים:
80 גרם שמן
100 גרם אבקת סוכר
60 גרם שקדים טחונים
60 גרם פיסטוקים טחונים
10 גרם קורנפלור
1 ביצה
2 כפיות מחית פיסטוק

למוס תותים:
5 גרם ג'לטין
25 מ"ל מים
2 ביצים
3 חלמונים
50 גרם סוכר
290 גרם מחית תותים
100 גרם שמן
250 מ"ל שמנת ריצ
מעט צבע מאכל ורוד (לא חובה)

לגלסאז' ורוד:

9 גרם ג'לטין
45 מ"ל מים
50 מ"ל מים
100 גרם סוכר
100 גרם גלוקוזה .
70 מ"ל חלב (אפשר לגרסה פרווה להכין מחלב סויה או אורז)
100 גרם שוקולד לבן, קצוץ דק(שוב אפשר פרווה)
מעט צבע מאכל אדום/ ורוד

אופן ההכנה:

IMG 5354 - פאי מוס תותים מבריק על קרם פסטוק

IMG 5373 - פאי מוס תותים מבריק על קרם פסטוק

IMG 5353 1 - פאי מוס תותים מבריק על קרם פסטוק

בצק פריך:
  1. במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד שמן סוכר ביצה ומערבלים עד לתערובת קרמית.
  2. מוסיפים קמח וממשיכים לעבד בפולסים עד שמתחילים להיווצר גושי בצק. מחכים שהגוש יתאחד והקערה "תתנקה" לגמרי.לא לעבד יותר מידי. כמה שפחות.
  3. מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים ומשטחים לדיסקית.
  4. עוטפים בנילון נצמד ומצננים את הבצק במשך כ-1 שעה במקרר.

קרם פיסטוקים:

  1. במעבד מזון   מניחים יחד שמן, אבקת סוכר, שקדים טחונים ופיסטוקים וטוחנים יחד עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  2. מוסיפים קורנפלור, ביצה ומחית פיסטוק וממשיכים לעבד עד שמתקבל קרם אחיד ויציב. שומרים בטמפרטורת החדר עד האפייה.
  3. מרדדים את הבצק על גבי משטח מקומח לעובי של כ-3 מ"מ. קורצים עיגול בקוטר התבנית ומרפדים את הדפנות בפסי בצק ישרים ליצירת שוליים יפים.
  4. דוקרים את הקלתית במזלג.
  5. מצננים אותה במשך כ-1/2 שעה במקפיא.
  6. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  7. ממלאים את הקלתית בקרם פיסטוקים עד לכ-3/4 מגובה הדופן.
  8. אופים במשך כ-רבע שעה, או עד שהבצק מזהיב והקרם תופח.
  9. מצננים .
מוס תותים:
  1. מערבבים ג'לטין ומים בקערית קטנה ומניחים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר עד שהג'לטין סופג את כל הנוזלים.
  2. בקערה בינונית טורפים יחד ביצים, חלמונים וסוכר לתערובת אחידה.
  3. בינתיים מביאים לרתיחה מחית תותים.
  4. יוצקים כ-1/3 מכמות מחית התותים הרותחת לתוך תערובת הביצים, תוך כדי טריפה נמרצת, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  5. מעבירים את תערובת הביצים בחזרה לסיר עם שאר המחית החמה וממשיכים לערבב ולבשל על להבה בינונית  עד שהתערובת מגיעה ל-82-84 מעלות.
  6. ממיסים את הג'לטין במיקרוגל ומוסיפים לקרם התותים. מוסיפים שמן ומערבבים היטב .
  7. מסננים את הקרם שנוצר ומצננים במשך כ-10 דקות בטמפרטורת החדר.
  8. מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה אך רכה ומקפלים לתוך קרם התותים בעדינות.
  9. יוצקים את מוס התותים לתבנית או רינג עגול בקוטר הקלתית או מעט קטן ממנה. מיישרים את החלק העליון בעזרת פלטה.
  10. מקפיאים את המוס במשך כ-3 שעות .

IMG 5355 - פאי מוס תותים מבריק על קרם פסטוק

IMG 5358 - פאי מוס תותים מבריק על קרם פסטוק

גלסאז' ורוד:

  1. מערבבים ג'לטין ומים בקערית קטנה ומניחים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר עד שהג'לטין סופג את כל הנוזלים.
  2. מניחים מים, סוכר וגלוקוזה בסיר קטן ומביאים לרתיחה.
  3. מסירים מהאש ומוסיפים שוקולד לבן. טורפים היטב .
  4. מוסיפים חלב ומערבבים היטב.
  5. ממיסים את הג'לטין ומוסיפים לתערובת תוך כדי טריפה נמרצת. מוסיפים צבע מאכל.(שומרים מעט מהגלסז' הלבן ללא צבע)
  6. מסננים את הגלסאז' ומניחים לו להתקרר לטמפרטורה של כ-30-35 מעלות.
  7. מחלצים את עיגול המוס הקפוא ומניחים על גבי רשת.
  8. מצפים את המוס בגלסז' הורוד "וזורקים" מעל גלסז' לבן
  9. מניחים לציפוי להתייצב כ-5 דקות במקרר.

IMG 5379 - פאי מוס תותים מבריק על קרם פסטוק

IMG 5368 - פאי מוס תותים מבריק על קרם פסטוק

שתפו:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
השארת תגובה

החנות בהקמה - נא להתאזר בסבלנות סגור

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן