• 054-841-7218
  • HAYATRUTHY@GMAIL.COM
  • רח' ירושלים 49-ב בני ברק
תפריט
טארט קוקוס עם פטל קפוא

טארט קוקוס עם פטל קפוא

IMG_4524

IMG 4522 - טארט קוקוס עם פטל קפואIMG 4523 - טארט קוקוס עם פטל קפואIMG 4524 - טארט קוקוס עם פטל קפוא

לבצק פריך:

1 ביצה

חצי כוס שמן

חצי כוס סוכר

קמח כמה שנכנס ליצירת בלילה נוחה לרידוד

לקרם מלבי:
300 מ"ל  משקה סויה
300 מ"ל קרם קוקוס
90 גרם סוכר
50 גרם קורנפלור

לרוטב פטל אדום:
250 גרם פטל קפוא
65 מ"ל מים
חצי כוס  סוכר
כף מיץ לימון סחוט
כפית ושליש קורנפלור

לעיטור:
פתיתי קוקוס
פיסטוקים  קצוצים גס

כלים:
תבנית פאי 24 ס"מ

אופן ההכנה:

לקלתית:

במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד את הביצה הסוכר השמן וקמח עד ליצירת בצק נוח לרידוד

מעבירים את גוש הבצק למשטח העבודה, מאחדים בידיים ועוטפים בנילון נצמד.

מצננים כ-1/2 שעה במקרר.

על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה דק ומרפדים תבנית או רינג משומן קלות.(או מרופד בניר אפיה)

דוקרים את בסיס הקלתית בעזרת מזלג ומצננים כ-1/2 שעה במקפיא.

מחממים תנור ל-170 מעלות.

אופים עד שהקלתית אפויה היטב.

לקרם מלבי:
יוצקים לסיר משקה סויה, מחצית מכמות קרם הקוקוס והסוכר ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. בינתיים מערבבים בקערה את יתרת קרם הקוקוס עם הקורנפלור המנופה לנוזל חלק.
כשהתערובת שבסיר מגיעה לרתיחה, מנמיכים להבה ומוסיפים את תערובת הקורנפלור תוך כדי טריפה רצופה. ממשיכים לבשל את המלבי תוך כדי ערבוב כדי שלא יווצרו גושים כך שהתערובת מסמיכה מאוד.
מצננים קצת ממש ויוצקים את המלבי לקלתית כשהוא חם, משטחים לשכבה ישרה ומעבירים למקרר לכמה שעות להתייצבות.

 

לרוטב פטל:
שופכים את הפטל לסיר קטן, מוסיפים מים, סוכר ומיץ לימון ומבשלים על להבה בינונית עד שהפטל מפשיר, מגבירים ומביאים לרתיחה. ממיסים את הקורנפלור בכף מים ומערבבים לתוך הסיר.
מוסיפים לבשל את התערובת כמה דקות נוספות תוך עירבוב עד להסמכה, מעבירים מיד את התערובת למסננת ומסננים היטב תוך מעיכה בכף . ממליצה לכם בשלב זה לטעום את הרוטב ואם לא מספיק מתוק- אפשר להוסיף מעט סוכר ולבשל . או להוסיף 2-3 כפות מים לתערובת דלילה יותר . מצננים את הרוטב ומשטחים על הטארט הקר. שומרים את הפאי במקרר. מקשטים את הטארט בפתיתי קוקוס ובפיסטוקים קצוצים .

IMG 4527 - טארט קוקוס עם פטל קפואIMG 4534 - טארט קוקוס עם פטל קפוא

 

שתפו:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
השארת תגובה

החנות בהקמה - נא להתאזר בסבלנות סגור

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן