• 054-841-7218
  • HAYATRUTHY@GMAIL.COM
  • רח' ירושלים 49-ב בני ברק
תפריט
עוגת טורט מוס קפה פרלין

עוגת טורט מוס קפה פרלין

IMG_6271

חיפשתי מתכון מהיר אבל יפה

טעים לילדים(שאוהבים שוקולד ורק שוקולד) אבל ערב גם לחיך המבוגרים

מרשים אבל לא נדוש…

לפעמים ההתלבטות גומרת לי את כל הזמן ולא נשאר זמן להכין…

לבסוף החלטתי להכין טורט עם שקדים כדי לתת את ההנאה למבוגרים שביננו

ומעליו שכבת מוס עם נוגט פרלין -אל דאגה קונים בחנות קופסא של ממרח נוגט או ממרח שוקולד עם נוגט ומכניסים למוס

למתכון הוספתי עוד שכבת מוס קפה(כי בכל אופן אני לא יכולה פשוט מידי)

ובסופו של דבר התבלבלתי בשוקולד חשבתי שהוא פרווה וטעיתי ושמתי חלבי.

אז היתי צריכה לוותר על שכבת המוס הזו,ולתת אותה לילדים סתם לליקוק באמצעו של יום..

בקיצור העוגה שלפניכם מכילה :(רק)

1)שכבת טורט שקדים

2)שכבת מוס פרלין

3)ציפוי – לא חייבים, אבל זה המגניב בכל הסיפור.

בהצלחה !

 

IMG 6263 - עוגת טורט מוס קפה פרליןIMG 6264 - עוגת טורט מוס קפה פרליןIMG 6272 - עוגת טורט מוס קפה פרלין

גלסז'

  • 8  גרם של ג'לטין
  • 75  גרם מים
  • 150 גרם של גלוקוזה
  • 150 גרם אבקת סוכר
  • 100  גרם חלב מרוכז
  • 150 גרם שוקולד
  • צבע חום בהיר
  • צבע צבע חום כהה

להשרות את הג'לטין במים קרים מאד. בסיר לחמם שוקולד, חלב מרוכז ובסוף להוסיף את הג'לטין המומס במקרוגל..

בסיר -חום בינוני, להכין סירופ עם מים, גלוקוזה וסוכר. הסירופ חייב להגיע לטמפרטורה של 103 מעלות צלזיוס. (או עד שירתח  עם בועות קטנות)

יוצקים את הסירופ על תערובת השוקולד

מחלקים את  התערובת ל2 כלים.

לאחד מהכלים מוסיפים טיפה צבע מאכל לבן.(אפשר לוותר ולשים בתערובת אחת יותר שוקולד ובשניה מעט)

במחצית הנותרת,לא מוסיפים כלום. מערבבים היטב כל מיכל במשך 3 דקות. לתערובת חלקה ומבריקה .

יוצקים את  החום הבהיר לתוך הזיגוג חום כהה ,עושים כמה "פסים" עם כף.

מוציאים את העוגה מהמקפיא, מניחים אותה על מגש לאיסוף שאריות הגלסז'.

יוצקים את הגלסז' כשהוא בטמפרטורה 38 מעלות.

לשכבת מוס פרלין

  • 140 גרם חלב
  • 140 גרם שמנת (או קצפת צמחית)
  • 60 גרם חלמונים
  • 30 גרם אבקת סוכר
  • 8 גרם של ג'לטין
  • 150 גרם של ממרח שוקולד נוגט
  • 245 גרם קצפת.

להשרות את הג'לטין בקערה גדולה של מים קרים.

מביאים את החלב ו -140 גרם שמנת נוזלית לרתיחה.

טורפים את החלמונים עם הסוכר ושופכים את התערובת  החמה על החלמונים המוקצפים ,ואז שופכים את כל התערובת חזרה לסיר על אש נמוכה ,עד שהוא מגיע 82 ° C.מכבים. מצננים מעט

כאשר הטמפרטורה מגיעה 60 מעלות צלזיוס, מוסיפים את הג 'לטין המומסת במקרוגל ואת ממרח הנוגט ומערבבים היטב עם המקצף. מצננים ל30 מעלות.

מקציפים  245 גרם שמנת למחית חלקה יציבה אך לא מידי יציבה.  מערבבים בעזרת כף את השמנת מוקצפת עם תערובת הפרלין.

שכבת מוס קפה

  •  2 חלמונים
  • 320 גרם קצפת
  • 160 גרם שוקולד בטעם קפה
  • 4 גרם של ג'לטין

משרים ג'לטין במים קרים.

ממיסים את השוקולד בבאן-מארי ומניחים בצד.

מרתיחים את השמנת ויוצקים על החלמונים,מערבבים.

מחממים בסיר את התערובת  עד לטמפרטורה של 82 מעלות צלסיוס

ממיסים את הג'לטין 10 שניות במקרוגל ומוסיפים אל  השוקולד המומס ושופכים את השמנת החמה על זה.

מערבבים את הכל עם בלנדר. מצננים.

עבור טורט שקדים

  • 75 גרם אבקת סוכר
  • 75 גרם שקדים טחונים
  • 20 גרם קמח
  • 110 גרם של ביצים שלמות
  • 60 גרם של חלבונים
  • 10 גרם אבקת סוכר
  • 20 גרם שמן
  • 10 גרם אבקת פרלין ביתי(אגוזים מקורמלים טחונים גס)(אופציונלי)

מחממים את התנור ל 230 מעלות צלזיוס.

מערבבים יחד את השקדים, את הסוכר ואת הקמח.

בקערה, מקציפים את כל הביצים  , מוסיפים את התערובת היבשה.

מוסיפים את השמן מערבבים.

בקערה, מקציפים את חלבוני הביצה ומסיימים  עם אבקת הסוכר כדי ליצב אותם.

מוסיפים את החלבונים לתערובת השקדים ומערבבים בעדינות עם המרית.

יוצקים את הבצק לתוך תבנית בקוטר 16 ס"מ ומפזרים אבקת פרלין . אופים במשך 8 דקות. מצננים. חותכים עיגול פנימי.(או מראש אופים עם קופסת שימורים )

IMG 6271 - עוגת טורט מוס קפה פרליןIMG 6272 1 - עוגת טורט מוס קפה פרליןIMG 6274 - עוגת טורט מוס קפה פרליןIMG 6275 - עוגת טורט מוס קפה פרליןIMG 6276 - עוגת טורט מוס קפה פרלין

הרכבת העוגה:

לתוך תבנית ייעודית שופכים שליש מתערובת מוס פרלין. מקפיאים במשך 15 דקות.

לאחר 15 דקות, מוציאים את התבנית ויוצקים את מוס הקפה מעל מוס פרלין . מחזירים את התבנית למקפיא למשך 15 דקות.

מוציאים מהמקפיא שופכים את יתרת המוס פרלין מעל מוס הקפה. מחליקים עם המרית.

מניחים בעדינות את הטורט מעל.מיישרים היטב ומקפיאים ללילה.

למחרת שופכים את הזיגוג.

בתאבון ובהצלחה!

IMG 6277 - עוגת טורט מוס קפה פרליןIMG 6278 - עוגת טורט מוס קפה פרליןIMG 6279 - עוגת טורט מוס קפה פרליןIMG 6282 - עוגת טורט מוס קפה פרלין

שתפו:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן