• 054-841-7218
  • HAYATRUTHY@GMAIL.COM
  • רח' ירושלים 49-ב בני ברק
תפריט
טארט לימון ואננס לפסח

טארט לימון ואננס לפסח

IMG_7692
IMG 7678 1 - טארט לימון ואננס לפסח
אני מקווה שאתן בסדר שם במטבח…
אחרי הקרב האחרון
יושבות עם כוס קפה
ומעלעלות במתכונים פסחיים שהורדתם מהבוידם..
הנה מתכון טעים שהכנתי השבוע לפסח
. לא תאמינו שהוא פסחי לחלוטין ללא שרויה אפילו
***
עוד שלושה ימים בעזרת ה'
נשב בליל הסדר
כמו בני מלכים..
נשכח שהינו פעם עבדים לניקיון…:)
ונשמח בבני משפחתינו היקרים (אחרי שהוצאנו עליהם הרבה עצבים….:(
***
העוגה הזו קבלתי באהבה מרבקה מארוקו https://ofaleshabat.com/
הכנתי אותה כבר פעמיים והתאמתי אותה לצרכים שלי.
היא טעימה בטרוף…
IMG 7692 - טארט לימון ואננס לפסחIMG 7694 - טארט לימון ואננס לפסח
לבסיס שקדים:
3 חלבונים (75 גר')
4.5 כפות סוכר (45 גר')
6 ביצים (300 גר')
2/3 1 שקדים טחונים (225 גר')
3/4 כוס סוכר  (165 גר')
1/3 כוס שמן (90 גר')
לקרם לימון-אננס:
8 חלמונים
2 ביצים
כוס סוכר (200 גר')
1/2 כוס מיץ לימון  (120 גר')
1/2 כוס מחית אננס (אננס שימורים טחון) (120 גר')
30 גרם מרגרינה או שמן קוקוס או כלום
למרנג שוויצרי:
4 חלבונים
כוס סוכר (200 גר')
30 גרם קמח תפוחי אדמה
מעט קוביות אננס משומר לעיטור
IMG 7541 - טארט לימון ואננס לפסח
IMG 7678 - טארט לימון ואננס לפסח
אופן ההכנה:
לעוגת שקדים: בקערת מיקסר מקציפים חלבונים ו 4.5 כפות סוכר לקבלת מרנג יציב.
בקערה נוספת מקצפים ביצים שלמות, שקדים וסוכר כדקה לקבלת קצף תפוח.
מקפלים לקציפת הביצים והשקדים את המרנג במהירות נמוכה. מזלפים שמן וממשיכים לערבל במהירות נמוכה לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים את העיסה לתבנית תנור / ח"פ גדולה מרופדת בניר אפיה ואופים בתנור מחומם ל 180 מעלות כ 20 דקות להזהבה. מצננים היטב.
קרם לימון אננס: טורפים היטב בקערה ביצה וחלמונים.
בסיר קטן מרתיחים סוכר, מיץ לימון , מחית אננס ושמן קוקוס. מזלפים את הנוזל הרותח לקערת הביצים תוך כדי טריפה נמרצת. מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים על אש גבוהה תוך כדי טריפה נמרצת עד להסמכה, כ 5 דקות.
מניחים ניילון נצמד על פני הקרם ומצננים כמה שעות במקרר (או במקפיא כחצי שעה אם ממהרים)
למרנג שוויצרי: מעבירים חלבונים וסוכר לקערת נירוסטה או זכוכית. מניחים את הקערה מעל סיר קטן עם מים רותחים ומחממים  תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס לחלוטין . זה יכול לקחת מספר דקות, בודקים מדי פעם אם הסוכר נמס על ידי נגיעה בתערובת עם האצבע – אם לא מרגישים את גושי הסוכר והתערובת חמימה אך לא רותחת – היא מוכנה לשלב הבא.
מעבירים את החלבונים החמים לקערת המיקסר ומקציפים 10 דקות עד שמתקבל מרנג יציב ומבריק.
IMG 7673 - טארט לימון ואננס לפסחIMG 7669 - טארט לימון ואננס לפסחIMG 7670 - טארט לימון ואננס לפסח
מרכיבים את העוגה: בעזרת סכין חדה מיישרים את קצוות עוגת השקדים וחוצים אותה לקבלת שני מלבנים ארוכים.
מעבירים את קרם הלימון-אננס לשק זילוף.
מעבירים את המרנג לשק זילוף בעל צנטר משונן.
על צלחת הגשה הופכים רצועה אחת של עוגת שקדים ומקלפים את נייר האפייה בעדינות. מזלפים תלוליות קרם צהוב ומרנג לסירוגין. מפזרים קוביות קטנות של אננס משומר.
הופכים בעדינות את רצועת העוגה הנוספת מעל הקרמים ומקלפים ממנה את נייר האפייה. מזלפים שוב קרם ומורחים אותו לשכבה אחידה מעל העוגה. מזלפים כוכבי מרנג ונקודות קרם צהוב,צורבים בברנר את המרנג. ומפזרים קוביות אננס קטנות.
שומרים את העוגה בקירור.
IMG 7680 - טארט לימון ואננס לפסח
IMG 7693 - טארט לימון ואננס לפסח
IMG 7549 - טארט לימון ואננס לפסח

שתפו:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
2 תגובות
  1. תהילה

    היי, נשמח למתכון לפסח עם עוד טעמים שוקולד וכו'….

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן