• 054-841-7218
  • HAYATRUTHY@GMAIL.COM
  • רח' ירושלים 49-ב בני ברק
תפריט
 עוגת מוס על בסיס אלפחורס

 עוגת מוס על בסיס אלפחורס

IMG_7781

IMG 7781 -  עוגת מוס על בסיס אלפחורס

זו עוגה שהכנתי לפסח. והיא ממש לא בטעם פסחי אבל המרתי אותה ועשיתי בה הרבה שינויים

שגם בפסח נאכל אוכל טעים ומגוון.

אפילו את הריבת חלב הכנתי כי לא מצאתי בחנות פרווה כשרה לפסח

IMG 7778 -  עוגת מוס על בסיס אלפחורסIMG 7780 -  עוגת מוס על בסיס אלפחורסIMG 7786 -  עוגת מוס על בסיס אלפחורסIMG 7788 -  עוגת מוס על בסיס אלפחורס

אפשר כמובן להכין אותה ביום חול או לכבוד שבת.

כאן היא בגרסה פרווה טעימה מאד.

לא תרגישו שהיא לא חלבית.

IMG 7769 -  עוגת מוס על בסיס אלפחורס

החומרים:

לבסיס ועוגיות אלפחורס:
150 גרם קמח תפוחי אדמה
100 גרם  קמח  מצה
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
100 גרם  שמן קוקוס
75 גרם סוכר
2 חלמונים
2 כפות תמצית רום
1/2 כפית תמצית וניל
1 כף מים או חלב
צנצנת  ריבת חלב פרווה למריחה על הבסיס +מילוי העוגיות
מעט קוקוס , לציפוי העוגיות

לגלידת ריבת חלב:
300 גרם  ריבת חלב פרווה
500 מ"ל (2 גביעים) שמנת להקצפה 38%

לגלידת וניל-קוקוס:
240 מ"ל (כוס) קרם קוקוס
5 ביצים
חצי כוס סוכר
1 קצפת

כלים:
רינג או תבנית 24 ס"מ

20190428 132238 -  עוגת מוס על בסיס אלפחורס

לבסיס ועוגיות אלפחורס:
מנפים יחד לקערה בינונית קורנפלור, קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה. במערבל חשמלי עם וו גיטרה מקרימים שמן קוקוס כמה  דקות לקרם אוורירי. מוסיפים חלמונים בהדרגה, רום ותמצית וניל ומעבדים יחד. מוסיפים את החומרים היבשים בבת אחת ולשים יחד קלות. מוסיפים פנימה חלב או מים ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור לשעתיים .

מחממים תנור ל-180 מעלות. משטחים בערך 2/3 מכמות הבצק בתבנית עגולה  ואופים כ-12 דקות לגוון זהוב . מצננים היטב. משטחים את יתרת הבצק בין שני ניירות אפייה בעובי 1 ס"מ.

קורצים עיגולים עבים  עבור עוגיות האלפחורס לקישוט.  ואופים רבע שעה. מורחים על בסיס העוגייה בתבנית 3-4 כפות של ריבת חלב בשכבה עבה. ממלאים את העוגיות הקטנות בריבת חלב, מגלגלים בקוקוס ושומרים בקופסא אטומה אפשר במקפיא.

לגלידת ריבת חלב:
מעבירים את ריבת החלב לקערה ומערבבים לריכוך. מקציפים במערבל שמנת להקצפה  ומקפלים לריבת החלב בהדרגה לתערובת אחידה. יוצקים את הגלידה על תחתית האלפחורס ומקפיאים ל-4 שעות להתייצבות.

לגלידת וניל-קוקוס:
 לאחר ששכבת גלידת ריבת החלב התייצבה.
מקציפים 5 חלבונים עם הסוכר .כשהקצף יציב מוסיפים חלמונים בהדרגה .
בקערה נפרדת מקציפים  שמנת להקצפה ומקפלים פנימה קרם קוקוס מאחדים את 2 ההקצפות לתערובת אחידה.
יוצקים על גבי גלידת ריבת החלב בתבנית ומקפיאים ל-6 שעות לפחות להתייצבות מלאה.
שומרים את העוגה במקפיא, מעטרים בעוגיות אלפחורס לפני ההגשה.(מדביקים אותם עם מעט ריבת חלב)

IMG 7773 -  עוגת מוס על בסיס אלפחורסIMG 7775 -  עוגת מוס על בסיס אלפחורס

שתפו:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן