• 054-841-7218
  • HAYATRUTHY@GMAIL.COM
  • רח' ירושלים 49-ב בני ברק
תפריט
ריבת חלב ביתית

ריבת חלב ביתית

20190424_113952

20190424 113805 - ריבת חלב ביתית

השנה בפסח היינו ממש בני מלכים

התחדשתי במקסר לפסח

ובעוד תנור לעוגות

והשתוללתי…

20190424 113635 - ריבת חלב ביתית

חשקה נפשי לאפות עוגת אלפחורס לחג

אבל מה רבה אכזבתי כשראיתי שריבת חלב פרווה לא קיימת בשוק

בהכשר מעולה לפסח20190424 113952 - ריבת חלב ביתית

לא ויתרתי והחלטתי להכין אותה בעצמי

נעזרתי במתכון מהשף הלבן

עם שינויים והתאמות שלי

והתוצאה לפניכם.

הנה המתכון:

  • 20190424 132506 - ריבת חלב ביתית

רכיבים:

  • 1.5 ליטר חלב רגיל או סויה (אני השתמשתי בסויה כי רציתי ריבה פרווה)
  • חצי ק"ג סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

20190424 132205 - ריבת חלב ביתית20190424 132331 - ריבת חלב ביתית20190424 132347 - ריבת חלב ביתית

איך מכינים:

1. מניחים סיר על אש גבוהה, יוצקים את החלב, מוסיפים וניל וסוכר ומערבבים בעזרת כף עץ במשך 3-2 דקות עד להמסת הסוכר.
2. ממשיכים לבשל על אש גבוהה במשך 20 דקות או עד לרתיחה.
3. מסירים את הסיר מן האש (לא מכבים את האש) ומוסיפים אבקת סודה לשתייה. החלב יבעבע וכמעט יגלוש.
4. מניחים בעדינות (לא זורקים!), בעזרת כף, שלוש גולות בתחתית הסיר. מערבבים ומחזירים לאש נמוכה-בינונית, כזו שתיצור בעבוע קל.
5. מבשלים במשך שלוש שעות בערך (ללא כיסוי)
6. כשמתקבל צבע חום- קרמלי כהה, הריבה מסמיכה ומתחילות להיווצר בועות גדולות, מסירים את הסיר מן האש (הקפידו להסירו לפני שמתחילים להווצר גושישי-סוכר).
7. מוציאים את הגולות בעזרת כף, מעבירים את הריבה לצנצנות ומאחסנים במקרר.
20190424 113725 - ריבת חלב ביתית
20190424 114112 - ריבת חלב ביתית

שתפו:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן