הקיץ הולך להיות צבעוני!
בין צבעי פסטל לפלורוסנט, הגוונים של הקיץ השנה הולכים להיות מאד לוהטים…
צבעי פסטל הולכים לפלוש אל המתלחה שלנו בעונה הבאה.
גם באפיה , אני כבר מאמצת את הורוד הבהיר, המתאים מאד לעונה
וכלכך מרשים בצלחת.
לגבי הטעם?
אחד השילובים המדהימים ביותר שטעמתי המשלבים פטל עם פסטוק מעודן.
הקינוח מתחיל בבסיס של דקוואז פיסטוק
מעליו גלידת פסטוק שבתוכה שני "אינסרטים" :
האחד משחת פרלינה פסטוק שמכינים לבד בבית
והשני ג'לי פטל.
ומעל הכל זיגוג ורוד מהמם.
אם השמות מפחידים אתכם תדעו שזה ממש רק אשליה.
המתכון קצת ארוך אבל קל מאד להכנה ומוסבר היטב.
בהצלחה!
תהנו!
אפשר להמיר את הפטל בתות כמובן ללא בעיה.
עבור 10 קינוחים אישיים בינוניים
תבנית סיליקון כדורים או עגולים כ5 סמ קוטר
תבנית סיליקון חצאי כדורים כ8 סמ קוטר
פרלינה פסטוק
340 גרם פסטוקים (אני שילבתי גם שקדים)
220 גר סוכר
50 גר מים
קורט מלח
הכנת הפרלינה פסטוק
קולים את הפסטוקים בתנור 160 מעלות לפחות חצי שעה.
מכבים תנור ומצננים את הפסטוקים.
מכינים קרמל: בסיר מתחילים להביא לרתיחה את הסוכר והמים.
ברגע שהקרמל מקבל צבע זהוב שופכים לתוכו את הפרות.
מערבבים בסיר שיתקרמלו בכל צידיהם.
מוציאים מיד מהסיר על ניר אפיה
מניחים לצינון בטמפרטורת החדר.
אחרי שהצטננו מעט מכניסים למעבד מזון ומעבדים בין 1- ל15 דקות
עד שמקבלים משחה קטיפתית ..
זיגוג
מכינים יום לפני ההרכבה.
- 200 גרם של סוכר
- 200 גרם של גלוקוזה
- 50 גרם של מים
- 70 גרם חלב (אפשר פרווה)
- 200 גרם של שוקולד לבן(אפשר פרווה)
- 12 גרם של ג'לטין
- צבע מאכל טבעי
בסיר קטן, מבשלים את הסוכר עם המים והגלוקוזה עד לטמפרטורה 103 ° C (מקפידים להגיע לא יותר מהטמפרטורה הזו).
מוסיפים את הג 'לטין המומס ומכבים. יוצקים מעל השוקולד הלבן המומס והחלב . מוסיפים את הצבע ומערבבים.
מאחסנים במקרר.
ג'לי פטל
- 150 גרם פטל
- 30 גרם של פקטין
- 10 גרם של סוכר מלא
- 20 גרם של מיץ לימון
- 12 גרם של גלוקוזה
מביאים את הפטל לרתיחה עם מיץ לימון. מוסיפים את הפקטין, את הסוכר ואת הגלוקוזה ומבשלים עוד במשך כ -30 שניות.
יוצקים לתוך תבניות סיליקון כדורים קטנים (בערך5 ס"מ קוטר) ממלאים רק עד 3/4 מהשקע.
מעבירים להקפאה להתיצבות.
אחרי שהג'לי התיצב מוציאים מהמקפיא ומצפים אותם בממרח פרלינה. (שומרים 100 גרם להמשך המתכון)
פיסטוק דאקוויז
- 80 גרם של חלבונים
- 50 גרם אבקת סוכר
- 40 גרם סוכר
- 60 גרם אבקת שקדים
- מעט פסטוקים קצוצים לעיטור
מקציפים את חלבוני הביצים יחד עם הסוכר . מערבבים בעדינות את אבקת הסוכר ואת אבקת השקדים.
באמצעות שקית זילוף , מזלפים עיגולים עבים (הם יורדים בנפחם אחרי האפיה ) בקוטר 7-8 סמ (כגודל תבנית הסיליקון הגדולה יותר)ומפזרים מעל פסטוקים .
גלידת פיסטוק
- 300 גרם חלב (סויה מצדי)
- 100 גרם פרלינה פסטוק (ששמרנו בצד)
- 80 גרם של חלמונים
- 15 גרם של סוכר
- 10 גרם של ג'לטין
- 250 גרם שמנת צמחית
ממיסים את הג 'לטין.
מביאים לרתיחה את החלב עם הפרלינה פיסטוק מערבבים . מקציפים את החלמונים עם הסוכר, שופכים את החלב הרותח לקציפת הביצים , מחזירים חזרה את הכל לסיר וממשיכים לבשל עד כ 83 מעלות .מכבים
מוסיפים מיד את הג'לטין המומס לסיר ומצננים במיכל אחר. מגיעים עד לטמפרטורה של 35 ° C.
מקציפים את הקצפת למרקם יוגורט ומוסיפים את התערובת הנ"ל.
עוברים מיד להרכבה.
זיגוג והרכבה
יוצקים את הגלידה פיסטוק לתחתיות כדורי הסיליקון הגדולים קצת יותר ממחצית הגובה. מניחים מעל את כדורי ג'לי הפטל ופרליין ולמעלה את הדיסקים של הדקואאז.
מקפיאים לפחות 6 שעות.
למחרת, מחממים את זיגוג הגלסז' ללא יותר מ 45 ° C. ומצפים את הכדורים.
אולי יתחשק לכם לראות גם
-
עוגות מהחלומות
בס"ד אני עובדת כל השבוע ב"ה מגיע יום חמישי ואני צריכה לבשל לשבת אין לי…
-
טארט קוקוס עם פטל קפוא
לבצק פריך: 1 ביצה חצי כוס שמן חצי כוס סוכר קמח כמה שנכנס ליצירת בלילה…
-
קינוח שוקולד לבן תותים וגרגרי רימון
חג שמח! נשארו עוד כמה ימים לחג המקסים הזה הבטחתי מתכונים אבל לא הספקתי להכנס…
10 תגובות
רותי, השתדרגת בתמונות בצורה יוצאת דופן.
צילום מעולה,
תאורה מעולה,
סטיילינג מעולה
ומעל הכל הקינוח נראה מושלם!!!
(אין סיכוי שאני מצליחה לעשות :()
איזה כייף לשמוע!
אכן למדתי צילום מזון סדנא קצרצרה ואני מתאמנת
בטח שיש סיכוי שתצליחי להכין
תתחילי!
אין על פיסטוק בעיני!!!
הצילחות מושלם!
כמובן שלא בשבילי להכין כאלו יצירות.
תודה רבה.
מי שלא מנסה מפסיד:)
רותי יקרה,
מהמם…
ממש מגרה….
שלחי לי דוגמית לטעימות לסמינר…. 🙂
תודה רבה
שלחתי לך דוגמיות.. מחכה לשמוע אם היה טעים…
וואי רותי – זה מהמם!
המתכון ארו…ךךך….אבל התמונות משכנעות בהחלט לנסות!
הצילום שלך מיוחד –
את משתמשת במצלמה מיוחדת? עדשה?
או שאפשרי להגיע לתוצאה דומה עם מצלמה ביתית ותאורת חלון?? 🙂
אני שמחה שאת רוצה לנסות את המתכון.
יש לי מצלמה חצי מקצועית שקניתי ביד2 אבל את יכולה לנסות עם תאורת חלון במצלמה קטנה
מהמם כמו תמיד!
אותי מענין הזיגוג, האם אפשר לשפוך כשכבה על גלידה ולהקפיא?
או שזה חייב להיות דווקא ביום שמגישים את הגלידה?
כמו כן האם אפשר להמיר את החלב בזיגוג בעוד מים..
תודה!
תודה ברכה
אפשר להקפיא עם הזיגוג אם כי יוצא טיפה פחות בוהק אבל עדין מהמם
ולגבי החלב לא להמיר שימי חלב פרוה