מי לא אוהב מגנום?שיקום..ויפסיק לקרוא את הפוסט:)
אני בטוחה שכל מי שאין לו בעיות עם השמנת יתר
יאמר שזה הממתק האהוב עליו ביותר
אלא שלאחרונה התחלתי להכין אותו בבית
זה התחיל מתבנית סיליקון שקניתי בחנות
רכשתי 2 תבניות של 3 מגנומים כל אחת
ומשם הפכתי לחובבת מושבעת של ארטיקים
פתחתי מעבדת ניסויים במטבח הפרטי שלי
לשמחת הילדים כמובן…
אז איך מכינים ?
לאחר שוטטות ברשת וחיפוש אחר מתכון טוב יציב וטעים
הגעתי למתכון הבא
שאותו אני מביאה לכם מוכן על מגש של מלט (!)
המתכון קל להכנה
מכיל מרכיבים בודדים
אפשר להכין באותה קערה אחת ויחידה
יוצא יותר זול ממגנום אמיתי!
מתכון ל15 ארטיקים
החומרים לארטיק :
280 מ"ל שמנת מתוקה (אני השתמשתי בפרווה כי לא אוהבים אצלינו שמנת חלבית)
10 גרם ג'לטין
60 גרם מים
150 גרם חלב מרוכז
150 גרם שוקולד לבן
טעם כרצונכם(חמאת בוטנים ,תמצית בננה, מחית וניל, מחית אגוזים, פרלין, נוגט, ריבת חלב ועוד
תמצית צבע כרצונכם(אני לא הוספתי מטעמי בריאות)
פרורי עוגיות (אוראו או ופלים מרוסקים גס או כל מה שעולה בדימיון שלכם)
ציפוי:
200 גרם שוקולד (מה שרוצים לבן-מריר-חלב)
20 גרם חמאת קקאו(לא לוותר על זה)
קרוקונט (לבחירה או פסטוקים קצוצים או סוכריות לקישוט ועוד ועוד)
אופן ההכנה:
250 מיל שמנת מתוקה להקציף למרקם של יוגורט ולא יותר מזה. (תזכרו!!!)
להמיס את הג'לטין במים
לחכות להספגת הג'לטין.
להוסיף למסת השמנת חלב מרוכז .
לחמם 30 מיל שמנת מתוקה עם שוקולד לבן . כשזה נמס לערבב. להמיס את הג'לטין 10 שניות במקרוגל ולהוסיף מיד לשוקולד המומס כשעדיין חם.
לערבב עם מסת השמנת והחלב המרוכז (קודם מערבבים קצת בכלי קטן עם מעט שמנת ואז שופכים את התערובת לקערה)
לחלק את התערובת לכלים ולגוון בתמציות טעם וצבעים שונים .
לצקת לתבנית מגנום.
להקפיא ללילה.
ציפוי:
להמיס בנפרד את חמאת הקקאו ובנפרד בכלי גבוה וצר את השוקולד ולערבב יחד .בשלב זה אפשר להוסיף למסת הציפוי קרוקונט
לחלץ את המגנום מהתבנית ולטבול בציפוי ולהניח על ניר אפיה.
לקשט מיד לפני הייבוש.
להקפיא שוב
בתאבון!
אולי יתחשק לכם לראות גם
-
מיניאטורות: מטבח
חזרנו מהקניות רוקנו את המוצרים מהשקית התחלנו לבשל פסטה הוספנו שמן זית.... התיישבנו לאכול..... זה…
-
מוסך מכוניות מקרטון
סוף חופשה נעימה איזה לחץץץץץץ....יש אמהות שמחכות לסוף החופשה...אני דוקא נהנית כל יום ולא ממהרת…
-
מיניאטורות: חדר רחצה
מעניין אותי אם גם אתם אוהבים ליצור מיניאטורות. אני נמשכתי מאד ל"תחום" ויחד עם ילדי…
10 תגובות
תענוג אמיתי לכבוד שבת קודש
תודה דוד
Ouawwwww!!!! tu nous fais rever
tu m'as donne envie d'essayer!!
merci beaucoup pour la recette
תודה רחל
באמת זה היה טעים טעים….
רותי,
נראה מושלם וגם טעים…
המשך יום נפלא!
יהודית
תודה יהודית
חמאת קקואו וחלב מרוכז
איפה קונים?
דברים שמצויים בחנות סטנדרטית?
סליחה על הבורות, אבל רק עכשיו נכנסתי אל המטבח
נראה משגע!!
חמאת קקאו וחלב מרוכז קונים בכל חנות למוצרי אפיה בעיר. בבני ברק יש כמה חנויות כאלו
נראה מדהים!
איך עוד אפשר להמיס את הגלטין?
אין לי מיקרוגל חלבי…
על באן מרי