מוס שוקולד דולצ'ה, קפה, קוקוס פטל
IMG_9050

עוד מעט החופש הגדול נגמר…

חוזרים ללימודים…

והשגרה מתחילה….

IMG 9025 - מוס שוקולד דולצ'ה, קפה, קוקוס פטל

תגידו זה טוב ? או לא ?

ודאי שהילדים רוצים עוד חופשה…

ובטוח שאמהות שלא עובדות גם מייחלות לתום החופשה ..

IMG 9027 - מוס שוקולד דולצ'ה, קפה, קוקוס פטל

אבל אמהות עובדות שאמורות לחזור לעבודתן יחד עם ילדיהן..

מחכות שתסתיים או לא?

משאירה לכם נקודה למחשבה……

ועכשיו קינוח לסיום מתוק של פגרה!!

IMG 9031 - מוס שוקולד דולצ'ה, קפה, קוקוס פטל

מוס שוקולד דולצ'ה, קפה, קוקוס פטל

IMG 9081 - מוס שוקולד דולצ'ה, קפה, קוקוס פטל

המצרכים (עבור 8 יחידות)

עבור עוגית  שוקולד

235 גרם קמח, 15 גרם קקאו, 80 גרם שמן, 60 גרם ביצה, 125 גרם סוכר.

עבור ג 'ל פטל

165 גרם של מחית פטל, 32 גרם סוכר, 4 גרם של ג'לטין.

עבור דאקויז קוקוס

175 גרם של חלבונים, 65 גרם סוכר1, 100 גרם סוכר2, 75 גרם של שקדים טחונים, 40 גרם של קוקוס, 40 גרם של קמח.

שכבה פריכה של אגוזי לוז

135 גר של אגוזי לוז, 69 גר' שוקולד לבן, 4 גר' קפה, 8 גר קקאו.

מוס שוקולד וקפה

95 גרם של "עירוי קפה"

180 גרם שוקולד לבן

200 גרם שמנת

4 גרם של ג'לטין.

עבור הכנת עירוי קפה

125 גרם חלב, 12 פולי קפה.

IMG 9050 - מוס שוקולד דולצ'ה, קפה, קוקוס פטל IMG 9057 - מוס שוקולד דולצ'ה, קפה, קוקוס פטל IMG 9060 - מוס שוקולד דולצ'ה, קפה, קוקוס פטל

הכנה

עבור ג 'ל פטל

בבלנדר מוט טוחנים את הפטל עם הסוכר, מחממים במיקרוגל ל -60 מעלות צלסיוס

ממיסים את הג'לטין ומוסיפים  למסה מערבבים היטב .

ממלאים תבניות קטנות .

מקפיאים

עבור דאקויז קוקוס

מכינים מרנג,

מכניסים את החלבונים לקערה ומתחילים להקציף, כשהם מקבלים צבע לבן מוסיפים את הסוכר1 באיטיות, ואח"כ ממשיכים להקציף עד למרנג קשה.

מערבבים את כל שאר החומרים יחד.

מאחדים את 2 התערובות.

ממלאים תבניות קטנות לא עד למעלה כי הדקואז תופח באפיה.

. אופים ב 190 מעלות צלזיוס עד שנהיה קצת בצבע חום, כ 15 דקות.

שכבת פריך של אגוזי לוז.

מערבבים את השוקולד עם פרלין אגוזים  ומוסיפים את הקפה ואז מוסיפים  את הקקאו.

מערבבים היטב ומורחים מעל הדקואז בתבניות הקטנות .

מקפיאים.

בשביל מוס שוקולד וקפה 

יום אחד לפני הכנת המוס נכין את עירוי הקפה,

מה שצריך לעשות  הוא להכין עירוי קר עם 125 גרם חלב ו -12 גרם של פולי קפה, פשוט לשים את פולי הקפה בחלב , מכסים את הקערה  ונותנים לה  לנוח במשך 24 שעות במקרר, במהלך הזמן הזה החלב יספוג  את הניחוח של פולי קפה .

למחרת שופכים את העירוי ולוקחים את הכמות  הדרושה להכנת המוס.

מכינים מוס :

קוצצים  שוקולד ושמים בקערה, ואז מחממים  את העירוי קפה  עד ל90 ° C, מסירים מהאש ומוסיפים את הג'לטין (עם כל התהליך שלו)

עכשיו שופכים מעל השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. כשהתערובת היא 34 מעלות צלזיוס, מקציפים את השמנת למרקם יוגורט ומערבבים ב3 פעמים בעדינות .

מכניסים לשקית זילוף ומזלפים מעט בתבנית. אח"כ מכניסים את קוביית הפטל. מוסיפים עוד קצת מוס ואז מכניסים את קוביות האגוזים והדקואז ומסיימים במוס. מחליקים ומקפיאים.

עבור sablee שוקולד

מערבבים את השמן עם ביצה וסוכר, עד לקבלת תערובת הומוגנית .

מוסיפים את הקמח והקקאו . מערבבים עם הידיים עד שנוכל ליצור כדור, לא ללוש יותר מדי .. לכדרר ולתת לנוח במקרר 2 שעות כדי שהבצק יתקשה.

כשהבצק התקשה, מוציאים אותו מהמקרר ומשטחים  אותו בין שני ניירות אפייה . מכניסים 5 דקות במקפיא.

מוציאים מהמקפיא חורצים מלבנים שווים. מקפיאים שוב. אופים ב170. מצננים.

IMG 9071 - מוס שוקולד דולצ'ה, קפה, קוקוס פטל IMG 9074 - מוס שוקולד דולצ'ה, קפה, קוקוס פטל

הרכבה

מניחים את המלבנים  על מגש. ומעליהם את המוסים. מקשטים בפרחים אכילים.

IMG 9037 - מוס שוקולד דולצ'ה, קפה, קוקוס פטל IMG 9041 - מוס שוקולד דולצ'ה, קפה, קוקוס פטל

4 תגובות
  1. דוד

    איזה מיוחד !!!
    גם יופי וגם טעם מל המצופה – את כבר נכנסת לרמה מקצועית שאין כמותה בארץ!

  2. רותי היאט עורכת האתר

    תודה חן חן 🙂

  3. אורית

    קינוח מאוד יפה!! איך עושים את הציפוי?

    • רותי היאט עורכת האתר

      תכיני גלסז לפי אחד המתכונים שיש לי באתר (יש כמה פעמים) ותחלקי ל2 קערות. לקערה אחת מוסיפה ורוד כהה ולשניה ורוד בהיר
      מצפה בורוד בהיר ועליו מיד מוסיפה "כתמים" מהורוד הכהה

השארת תגובה ל-אורית

ביטול

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן