• 054-841-7218
  • HAYATRUTHY@GMAIL.COM
  • רח' ירושלים 49-ב בני ברק
תפריט
עוגת שכבות אקזותית

עוגת שכבות אקזותית

IMG_9258

מועדים לשמחה!

מה אתם נהנים לעשות בחול המועד?

אם נכנסתם לבלוג סימן שאתם מהזן שלי

שאוהבים ליצור ומדגדג לכם בידיים…

בחול המועד היצירות יהיו מן הסתם יותר קולינריות…

מזמינים אורחים ומוזמנים לחברים

ובטוח תרצו להפתיע עם עוגה משובחת ומופרעת…

עוגה שנראית מיליון דולר וטעימה חבל על הזמן

הנה עוגה שתענה על המשאלות שלכם

אפשר להכין אותה בגרסא פרווה או חלבי.

בהצלחה!

IMG 9258 - עוגת שכבות אקזותיתIMG 9256 - עוגת שכבות אקזותיתIMG 9257 - עוגת שכבות אקזותית

אומרים שאני אדם שאוהב להסתבך.

אז לא בדיוק נכון אבל באפיה-כן. לא אוהבת מאפים פשוטים. לא שאני לא מכינה אותם אבל עליהם אני לא אכתוב פוסטים. כי יש הרבה ברשת . אבל מתי שאני כן מכינה משהו מורכב עוגה חגיגית ומרשימה אני שמחה לשתף אתכם שתוכלו גם להכין.

במיוחד שאני מביאה לכם מונגש . מוכן אחרי כל הניסיונות שלי ואיסוף כמה סוגי מתכונים ושכבות. ואחרי שהכנתי וטעמתי כי טוב.

הקינוח מרשים מאד וטעים.

הקינוח מורכב מסטרסיל של אגוזי קשיו בבסיס, ואחר כך קרם מנגו, מעל יש  שכבה דקיקה של טורט לימון, אחר כך תלוליות של  קרם  וניל , מעל מונחת פלטת שוקולד דקיקה , ולבסוף גנאש של פסטוק מעוטרת.

IMG 9244 - עוגת שכבות אקזותיתIMG 9245 - עוגת שכבות אקזותית

המצרכים

עבור streussel של אגוזי קשיו

50 גרם של קמח, 50 גרם של אגוזי קשיו , 50 גרם סוכר חום, 50 גרם שמן.

לוקחים קערה ומערבבים סוכר עם קשיו וקמח, ולבסוף מוסיפים את השמן מאחדים את התערובת. יוצרים בידיים כדור. עוטפים אותו ומקפיאים אותו. אני בדרך כלל מכינה את הבצק יום קודם לכן, כך שהוא קפוא היטב ברגע השימוש,

משטחים את הסטרסל בתבנית אורך ואופים ב 170 מעלות במשך 12-15 דקות.

קרם מנגו

50 גרם של מחית מנגו, 15 גרם סוכר, 15 גרם של חלמונים, 20 גרם של ביצה, 16 גרם של מים, 1 גרם של ג'לטין.

 לוקחים סיר ומניחים את מחית המנגו, מים וסוכר  על האש. כאשר הוא מתחיל להתבשל, מוסיפים את הביצה והחלמון ומערבבים עד  82 מעלות צלזיוס (חשוב להמשיך לבחוש כך שלא ייתקע בתחתית הסיר כאשר הוא מתחיל להתעבות). מכבים ומוסיפים  את   הג 'לטין (מומס).  שופכים לתבנית ומקפיאים.

עוגת לימון

25 גרם ביצה, 35 גרם סוכר, 40 גרם קמח, 1 כפית אבקת אפיה, 40 גרם שמן , 12 גרם חלב סויה , 4 גרם של מיץ לימון, 5 גרם של עלי נענע טריים

בקערה מקציפים את הביצים עם הסוכר (עד שהם מתחילים להלבין). בקערה אחרת שמים את השמן, מיץ לימון ועלי נענע . בקערה אחרת שמים את הקמח  ואת אבקת האפיה. בקערה אחרת שמים את החלב. עכשיו שיש לנו הכל מוכן, הרעיון הוא להוסיף קצת מכל דבר לקערה שבה היו לנו את הביצים לערבב עם כף, קודם נוסיף קצת נוזלים (שמן וחלב) ולאחר מכן קצת מוצקים ( קמח ) מערבלים במקסר , עד שיש לנו תערובת אחידה .  מכניסים למקרר לפחות חצי שעה.

מכסים מגש אפייה עם נייר משומן ומפזרים את התערובת בעזרת המרית כדי ליצור שכבה דקיקה.  אופים ב 180 מעלות צלזיוס במשך 7 דקות. חותכים מלבן 3 ס"מ רוחב 12 ס"מ אורך. שומרים

לשנטיי שוקולד לבן:
250 מ"ל (גביע) שמנת להקצפה 38%  (אופציה לפרווה בלי שוקולד לבן להוסיף לקצפת חצי כוס חלב סויה וניל ו4 כפות פודינג וניל ורק להקציף)
120 גרם שוקולד חלב, קצוץ. 4 גר ג'לטין.+20 גר מים

הכנה

משרים ג'לטין במים.
מביאים בסיר קטן שמנת להקצפה לרתיחה,מוסיפים את הג'לטין המומס. יוצקים לקערה ובה השוקולד, מניחים להינמס לדקה-שתיים ומערבבים לקרם חלק. מכסים ומעבירים לקירור למשך הלילה.

פלטת השוקולד הלבן

50 גרם של שוקולד לבן

מטמפררים שוקולד לבן .

שופכים על גיליון של נייר גיטרה מחליקים עם מרית, נותנים לו להתייבש קצת .חותכים מלבן 12 ס"מ ו 3 ס"מ רוחב. שומרים

גנאש פסטוק ושוקולד לבן

100 גרם פסטוקים טחונים, 10 גרם של סוכר , 120 גרם של שוקולד לבן, 1 קצפת, מחית פסטוק

 טוחנים פסטוקים  יחד עם מחית פסטוק וסוכר , ואז במקרוגל  ממיסים את השוקולד הלבן ומערבבים עם תערובת הפסטוק.

מקציפים שמנת לקצפת יציבה ומוסיפים את תערובת השוקולד והפסטוק.

שומרים במקרר

IMG 9277 - עוגת שכבות אקזותיתIMG 9282 - עוגת שכבות אקזותיתIMG 9288 - עוגת שכבות אקזותית

הרכבה

שמים את הסטרסל על הצלחת, מעל שמים קרם מנגו (כדי שהכל יהיה מחובר היטב צריך לזלף "דבק"  של קרם שנטייי בכל פעם שאנחנו שמים שכבה חדשה ) מעל מניחים  מלבן של עוגת לימון.

 מקציפים במערבל חשמלי את קרם השנטיי לקרם יציב ככל הניתן אך עדיין מעט רך, ומעבירים לשקית זילוף עם צנטר חלק של כסנטימטר. מזלפים כיפות של קרם ב-2 טורים לאורך כל קינוח, ומניחים מעל בעדינות דף שוקולד לבן.

מזלפים גנאש פסטוק .מקשטים בפרחים.

IMG 9250 - עוגת שכבות אקזותיתIMG 9251 - עוגת שכבות אקזותיתIMG 9254 - עוגת שכבות אקזותית

שתפו:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
2 תגובות
  1. דוד

    כמה מעניין וכמה זה בטח מוסיף לשמחת חג

    אין כמוך

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן