• 054-841-7218
  • HAYATRUTHY@GMAIL.COM
  • רח' ירושלים 49-ב בני ברק
תפריט
עוגת זילוף

עוגת זילוף

IMG_9381

IMG 9468 - עוגת זילוף

20190806 194702 1 - עוגת זילוף20190806 194708 - עוגת זילוףIMG 9461 - עוגת זילוף

מה שלומכם?

איך החופש עובר עליכם?

אצלינו עדיין לא חופש..

כלומר לא יהיה כנראה חופש

כי אנחנו  על קרטונים וגלגלים…

עברנו דירה בשעה טובה…

והכל פה בלגן

לקחתי הפוגה כדי לשתף אתכם בעוגות שעשיתי בתקופה האחרונה

לפני חודש  לא ממש לאחרונה

אם כי גם יום לפני העברה וגם 3 ימים אחרי ההעברה

היתה לי הזמנה של קרוקומבוש

שלא יכולתי לסרב

20190806 173050 - עוגת זילוף20190806 192345 - עוגת זילוף

 

והכנתי אותו בלי מטבח…..ובלי כיור …אפילו ללא גז. (איך ?   על כך בפוסט אחר…)

כל עוגות היומולדת הגבוהות והיפות שאתם רואים

נעשים עם אותו בסיס פחות או יותר

טורט לבן או כושי

מחולק לכמה שכבות עם קרם ביניהם

עיקר העבודה היא עיטוף העוגה בצורה יפה אחידה וחלקה בקרם הקצפת.

IMG 9415 1 - עוגת זילוף

את זה לומדים עם הזמן ועם הניסיון.

(אני למדתי פעם ראשונה בקורס זילוף)

אח"כ זה רץ.. IMG 20190729 WA0027 - עוגת זילוףIMG 20190729 WA0034 - עוגת זילוף

מתכון לעוגת בסיס כושית

6 ביצים

2 כוסות סוכר

1 כוס ושליש מים

1 כוס ושליש שמן

3 כוסות קמח

2 שקיות אבקת אפיה

4 כפות קקאו

200 גר שוקולד מריר

IMG 9381 - עוגת זילוף

IMG 9390 - עוגת זילוף

הכנה

מקציפים חלבונים לקצף יציב

מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עוד כמה דקות טובות לקצף חזק

מוסיפים לפי הסדר חלמונים, שוקולד מומס, שמן, מים ובסוף קמח עם האבקת אפיה.

אופים בתנור מחומם 160 מעלות לפחות שעה.

מוציאים מהתנור כשסכין שננעץ בעוגה יוצא יבש.

מצננים את העוגה ומכניסים לכמה שעות למקרר.

אפשר לחלק את העוגה למס' שכבות לרוחבה

ולמרוח שכבת קרם נכבדה (קצפת + כל מחית שיש : נוגט, ריבת חלב, חמאת בוטנים, קפוצינו ועוד)

לעטוף העוגה :

2 כוסות קצפת

כוס אחת מים

4 כפות סוכר

4 כפות פודינג

מתחילים להקציף את הקצפת והמים. (לטעם משובח אפשר חלב סויה או לחלבי חלב רגיל)

מוסיפים סוכר.

כשהקצפת מתחילה לעלות מוסיפים את הפודינג.

יש להגיע למרקם יציב אבל עדיין רך כמו יוגורט לעטוף העוגה בצורה חלקה.

IMG 9541 - עוגת זילוףIMG 9554 - עוגת זילוף

אופן עיטוף העוגה:

לוקחים במרית גדולה גוש של קרם ומתחילים למרוח על העוגה ולסובב עד שהעוגה יוצאת חלקה.

אפשר להרטיב אח"כ את המרית בתוך קנקן מים רותחים כדי ליישר יותר.

רצוי לעבוד על מגש מסתובב.

כשמסיימים מכניסים את העוגה לייצוב למקרר או מקפיא.

אם רוצים לזלף צורות על העוגה יש להקציף את אותם מרכיבים אבל יותר זמן הקצפה.

שהקרם יצא ממש יציב ולא מרקם יוגורט.

בהצלחה!

20190806 192509 - עוגת זילוף20190806 192856 - עוגת זילוף

 

IMG 9461 - עוגת זילוףIMG 9441 - עוגת זילוףIMG 9443 - עוגת זילוףIMG 9461 1 - עוגת זילוף

שתפו:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
2 תגובות
  1. יהודית

    ואווווווו
    אמאאאאא
    איזה עוגות!!!!!!!!
    שלמות אחת אחת!!!
    ועוד תוך כדי העברת דירה….
    בראוווו!!!!!

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן