בחנוכה תש"פ עשינו מפגש משפחתי אצל ההורים
ורציתי לארגן סדנא שתעניין את הילדים בעיקר ואולי גם מבוגרים
שנה שעברה הכנתי את זה
והשנה הלכתי על יצירת נרות ביתיים …
ואם אפשר
אז נרות שירצו לאכול…:)
החלטתי ברוח הקולינריה השורה עלי לאחרונה
לעצב אותם כמו קינוחים קטנים
וכמו כוסות מילקשייקים מרעננות…
השתוללתי קצת
ואפשר להתפרע עוד חופשי…
רוצים לנסות גם?
שמחה לתת לכם הדרכה :
אז מה נצטרך?
נרות לבנים או צבעוניים או פתיתי שעוה
צבעי פנדה
סיר פסול לשימוש במטבח או לחילופין קופסת שימורים ריקה או תבניות אלומיניום חד פעמיות
כוסות קרטון
פתילות ארוכות (שקונים בחנות יצירה או להסתפק בפתילות מהנרות)
כוסות זכוכית
מנג'טים
תבניות סיליקון פרלינים
אופן הביצוע:
אקדים ואומר שאם קונים נרות עם הכשר אז ניתן להשתמש בכלים מהמטבח. אבל מיכיוון שהצבעים הם לא כשרים למאכל אז עדיף לייחד סיר ל"תעשיית הנרות " ולא להשתמש בו למאכל. או להשתמש בתבנית אלומיניום חד פעמית.(כך הורה לי רב)
להמסת הנרות :
יש 2 אפשרויות להמסה
- בתנור מדליקים לחום 180 . מכניסים את חתיכות השעווה\הנרות לתבניות אלומיניום.
- בסיר עם מים. מכניסים בפנים כוס קרטון ש"צפה" (כמו בבאן מרי) על המים ובתוך הכוס השעוה.
כוס מילקשייק תות מנגו עם קרחים.
1)נכין כוס גבוהה . בתוכה נמיס מעט שעוה ונדביק את הפתילה לתחתית הכוס .
נחכה לייבוש .
2)נייצב את הפתילה עם אטבים שתגיע עד לשפת הכוס לאמצע.
3)נמיס שעווה עם צבע ורוד. נחכה להמסה מלאה. (המסה תהיה נוזלית ממש) נשפוך את הנוזל לכוס עד לשליש ממנה בערך.נחכה להתמצקות השעוה.
4)בינתים נמיס שוב שעוה עם חתיכת צבע כתום ליצירת המנגו שייק. נשפוך את השעוה המומסת מעל השכבה הורודה המוצקה שבכוס. (נוודא תמיד שהפתילה יציבה באמצע)
5)כעת נכין קרחים:
נמיס שעוה ללא צבע ונשפוך לתבנית סילקון של קרחים . נחכה למיצוק הקרחים ונשים מעל שכבת המנגו. נמתין לייבוש.
מילקשייק תות קצפת ופרלינים קפה
1)נכין כוס. נדביק את הפתילה לכוס כפי שהסברנו למעלה.
2)נמיס שעוה עם צבע ורוד ליצירת שכבת התות. נשפוך לכוס נחכה למיצוק השכבה.
3)נכין קצפת: נמיס שעוה עם צבע לבן .כשהיא נמסה לגמרי במצב נוזלי נתחיל לערבב אותה היטב בכפית לאט לאט היא תתיבש בצורת קצפת (חשוב להתחיל מיד כשהיא נוזלית -מחשש שאם תתמצק זה כבר מידי מאוחר )נעביר בכפית מיד מעל שכבת התות .
4) פרלינים : נמיס שעוה עם צבע חום בהיר . נשפוך לתבנית סיליקון פרלין. נמתין לייבוש נחלץ ונניח על הקצפת
5) גנאש שוקולד : נמיס מעט שעוה עם צבע חום כהה נזלף מעט מעל הפרלינים.
משקה קולה עם קרחים
1)נכין כוס גבוהה. נדביק פתילה בתחתית.
2)נמיס שעוה עם צבע שחור (הצבע מתבהר כשמתמצק זה מה שקרה לי ונהיה אפור אז שימו הרבה שחור כדי שיישאר כהה) נשפוך לתוך הכוס. נחכה לייבוש
3)נכין קצף: נמיס שעווה עם מעט צבע שחור ויותר לבן. מיד כשהיא תהיה נוזלית נערבב אותה חזק בכפית ונשפוך את הגושים בכפית לכוס מעל ה,קולה"
4) נכין קרחים כמפורט לעיל ונכניס למשקה שלנו.
5)נתקע קש לקישוט.
קאפקייק שוקולד עם קצפת .
1)ניקח 3 מנג'טים ונכניס אחד בתוך השני. (שיתן לנו יציבות )
2) נדביק פתילה בתחתית המנג'ט
3)נמיס שעוה +צבע חום נשפוך למאפינס עד למעלה. נחכה לייבוש
4)נכין את הקרם:נמיס שעווה עם מעט צהוב . לא נחכה ליבוש אלא נערבב מעט עם כף שעדיין לא תהיה גושית אלא במרקם כמו יוגורט נשפוך על המאפינס ועם הכפית ניצור כמו תלולית חמודה.
5) נכין פרלין לב : נמיס שעוה עם צבע חום ונשפוך לתבנית סיליקון . נניח על הקצפת.נדאג שהפתילה תצא החוצה למעלה בשפת הקאפקייק.
אפשר לקשט עם חרוזים קטנים דמויי סוכריות ולהוסיף כיד הדימיון
תדליקו את הנרות בזהירות ותהנו!
עבודות של הילדים:
אולי יתחשק לכם לראות גם
-
מיניאטורות: מטבח
חזרנו מהקניות רוקנו את המוצרים מהשקית התחלנו לבשל פסטה הוספנו שמן זית.... התיישבנו לאכול..... זה…
-
מגנום ביתי
מי לא אוהב מגנום?שיקום..ויפסיק לקרוא את הפוסט:) אני בטוחה שכל מי שאין לו בעיות עם…
-
מוסך מכוניות מקרטון
סוף חופשה נעימה איזה לחץץץץץץ....יש אמהות שמחכות לסוף החופשה...אני דוקא נהנית כל יום ולא ממהרת…
8 תגובות
פשוט מהמם!!
את יצירתית ברמות!
אגב, פעם המסתי נר לצורך יצירה כלשהי, והמסתי את השעוה על להבה בקופסת שימורים ריקה, יצא מעולה – והקופסא אח"כ לפח…
נכון ידעתי שיש אפשרות כזו אבל לא ניסיתי אותה ואני כותבת פה רק דברים שהנוסו על ידי והצליחו:)
וואו! איזו יצירתיות. לא רגיל!!!!!!!
תודה חיה שמחה לשמוע
נראה ממש טוב!!
תודה.
תודה רבקי
ממש מגרה לנסות גם!
תודה על השיתופים המדהימים והברורים!
ישר כח
אשמח להתרשם מהדברים שתעשי