• 054-841-7218
  • 0552561932
  • HAYATRUTHY@GMAIL.COM
  • חנה סנש 8 בני ברק
תפריט
פאי תותים וקיוי

פאי תותים וקיוי

20200403_140922

אני מקוה שאתן נהנות משלל המתכונים שאתן מקבלות

למרות שתגובות אתן לא כותבות

אני מקבלת מילים וזה בהחלט מראה לי שאתן קוראות ומשתמשות באתר

בהזדמנות זו אשמח לפדבקים באתר עצמו למטה אחרי הפוסט מאשר במייל זה ממש ישמח אותי

ויתן לי דלק להמשיך לשתף אתכן בסודות מהמטבח שלי

העוגה הזו מהממת.

20200403 140628 - פאי תותים וקיוי20200403 140630 - פאי תותים וקיוי

תקום מי שתגיד שנראת אלף דולר ונראית חמצית לחלוטין

אבל לא היא כשרה לפסח למהדרין

אלא שכאן השתמשתי בשרויה (אנחנו משתמשים למזלי)

לא ניסיתי להמיר לקמח תפוחי אדמה אבל תנסו לא חושבת שתהיה בעיה עם זה

העוגה בהשראת כמה מתכונים מפיית העוגות עם הרבה שינויים שלי בכמויות ובתחליפים לחמץ

20200403 140638 - פאי תותים וקיוי

החומרים:

לקלתית:
160 גרם קמח מצה (אפשר להמיר לקמח אחר)
30 גרם שקדים טחונים
60 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
90 גרם שמן
2-4 כפות מים קרים, לפי הצורך

לקרם תותים:
500 גרם תותים
150 גרם  סוכר
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
50 גרם קמח תפוחי אדמה
240 מ"ל (כוס) מים
20 גרם שמן
ליקר

לעיטור קצפת
250 מל קצפת
50 גרם אבקת סוכר
פודינג וניל

לעיטור:
תותים חצויים וקיוי, לעיטור

כלים:
תבנית פאי 24 ס"מ

אופן ההכנה:

לקלתית:
מעבדים במעבד מזון קמח, שקדים טחונים, אבקת סוכר ומלח. מוסיפים שמן
ומעבדים היטב לקבלת פירורי בצק. מטפטפים פנימה מים קרים בהדרגה לפי הצורך ומעבדים לבצק אחיד,

מרדדים על משטח מקומח קלות לעלה בעובי של כ-3 מ"מ.
משטחים את הבצק על תחתית ודפנות תבנית פאי 24 ס"מ,
מקפיאים את התחתית  לשעה.

מחממים תנור ל-180 מעלות,
אופים את הקלתית35  דקות,

לקרם תותים:

טוחנים את התותים בבלנדר  מוט למחית חלקה ,
מעבירים את המחית לסיר  מוסיפים סוכר, מיץ לימון
ומחממים תוך עירבוב  עד שהסוכר נמס והתערובת מגיעה לרתיחה.
במקביל מערבבים בקערה קורנפלור מנופה עם כמה כפות מתוך כמות המים במתכון,
לקבלת תערובת חלקה ללא גושים. מוסיפים בהדרגה את יתרת כמות המים תוך עירבוב לנוזל חלק.

לאחר שתערובת התותים שבסיר התחממה היטב, שופכים כחצי ממנה לתוך קערת המים עם הקורנפלור,
בהדרגה תוך עירבוב להשוואת טמפרטורות, ושופכים את התערובת כולה חזרה לסיר.
מבשלים על להבה יחסית נמוכה תוך עירבוב רצוף למשל כמה דקות עד שהתערובת מסמיכה היטב למרקם של פטיסייר
מוסיפים את השמןומערבבים. מוסיפים גם ליקר.
מסירים את הסיר מהכיריים ומצננים את הקרם לכמה דקות תוך עירבוב לעיתים.
יוצקים את הקרם על הקלתית ומשטחים במהירות, מעבירים לקירור להתייצבות לכמה שעות עד לילה.

לעיטור קצפת:
מכניסים את הקצפת הפודינג והסוכר לקערה
ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה
מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר משונן או חלק ומעטרים את הפאי סביב בתלוליות קצפת יפות.
מעטרים את העוגה לפני ההגשה בחצאי תותים ופרוסות קיוי טריים.

20200403 140759 - פאי תותים וקיוי

שתפו:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
6 תגובות
  1. נחמי

    נשמע ממש מגרה
    ובאמת קל להכנה כמו שהבטחת!
    והשנה יש לי תבנית פאי חדשה,
    אז נראה לי שנשמח להתחדש עם מתכון כלכך משובח
    רק אשמח שתגלי – באיזה סוג תותים את משתמשת?

  2. ליזי

    רותי את אלופפפפההה ברמותת
    העוגה נראית פצצה. לא יכולה להכין כי אנחנו לא אוכלים שרויה אבל אני שומרת את.המתכון להכין ביום חול
    תודה רבה!!!

  3. שירה

    וואו איזו אליפות👍
    תמשיכי לשמח את עמ"י במעדנים משובחים….

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן