עוגת גבינה ללא אפיה
אין על עוגות גבינה!
אין שבת בלי עוגות גבינה
בשבועות חגגתי על ההזדמנות החלבית
ואפיתי חמישה סוגי עוגות גבינה
מקווה בשבועות הקרובים לעלות לכם מתכונים
העוגה הזו מאד קלה ולא אפויה!
למי שאוהב עוגות גבינה לא אפויות (כמוני וכמו הבן השני שלנו ולמי שאוהב
להכין עוגות מהירות שלא נראה מהן בכלל שהן נעשו בכמה בחישות בכף)
העוגה גם בריאה מאד מכילה טחינה (אל תגלו לילדים זה ממש טעם של חלוה) וגבינה
למי שלא אוהב טעם של חלווה אפשר לוותר.
פאי גבינה, חלבה וקפה ללא אפייה
תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ
לקלתית:150 גרם ביסקוויטים(אפשר לוטוס)
75 גרם שמן
לממרח חלבה :80 גרם (1/3 כוס) טחינה גולמית
80 גרם (3 כפות) דבש או סילאן
לקרם גבינה:225 גרם גבינת שמנת 25% שומן( אפשר גם 5%)
50 גרם סוכר
1 כפית תמצית וניל
10 גרם אינסטנט פודינג וניל
250 מ"ל שמנת מתוקה, קרה
לקרם קפה:250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה, קרה
2 כפיות קפה נמס
30 גרם (3 כפות) אבקת סוכר
5 גרם (1 כפית) אינסטנט פודינג וניל
לעיגולי שוקולד לבן:100 גרם שוקולד לבן
אופן ההכנה:
- קלתית: במעבד מזון שמים ביסקוויטים וטוחנים לאבקה דקה.
- מוסיפים שמן ומעבדים עד שמתקבלת תערובת לחה.
- מהדקים את התערובת לתחתית ודפנות תבנית הפאי מרופדת בניר אפיה ומצננים במקפיא במשך כרבע שעה.
- ממרח חלבה: בקערה מערבבים יחד טחינה גולמית ודבש לתערובת אחידה וסמיכה.
- יוצקים את החלבה על גבי הקלתית הקרה ומיישרים .
- קרם גבינה: בקערת מיקסר שמים גבינה, סוכר, וניל, פודינג ושמנת מתוקה ומקציפים יחד במהירות גבוהה עד שמתקבל קרם אחיד ויציב.
- יוצקים את הקרם על גבי הקלתית ומיישרים את החלק העליון. מצננים במשך כשעה במקרר להתייצבות.
- קרם קפה: בקערת מיקסר שמים שמנת מתוקה, קפה, אבקת סוכר ואינסטנט פודינג ומקציפים לקרם יציב מאוד.
- מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים תלוליות בחלק העליון של הפאי. שומרים במקרר.
- עיגולי שוקולד: ממסים את השוקולד במיקרוגל או על בן מארי. יוצקים לתוך מנג'טים קטנים או תבנית סיליקון מתאימה. אם רוצים מפזרים פולי קקאו גרוסים.
אולי יתחשק לכם לראות גם
-
עוגת גבינה בעלי פילו
העוגה מתבססת על המתכון של ענבל לביא בשינויים שלי החומרים: לתערובת אגוזים בדבש: 200 גרם תערובת…
-
עוגת רכבת
עוגת רכבת ליומולדת גיל שנה לאוריה המתוק לא מצאתי רעיון יותר מקורי אז הנה קבלו…
-
עוגת נסיכה
סוף סוף הגיעה בת אחרי סדרת הבנים... ב"ה וליומולדת שלה אפיתי עוגת נסיכה , איך…
2 תגובות
הו, תודה על המתכון! כזאת אני אכין בעז"ה. נשמע קל, נראה מושלם!
אגב, הכנתי את העוגת אגוזים המשגעת שלך לפסח..
אמנם שנתיים אחרי שפרסמת את הפוסט,
אבל עדיין היה מוצלח בצורה מדהימה! (וגם קל.. טוב אני מפסיקה להתנצל על זה..)
היא טעימה גם בלי קשר לפסח, אני מכינה גם לימי החמץ.
אני שמחה מאד לקבל ממך מחמאות ..