IMG_3543

IMG 3543 - טארט שוקולדIMG 3537 - טארט שוקולד

אני אוהבת להכין טארטים זה קינוח יפה מרשים ולא מידי מסובך להכנה

הבעיה שכמעט תמיד טארט טעימה למבוגרים לא תמצא חן בעיני הילדים

תשאלו אותם איזה עוגה אתם אוהבים

רוב הילדים יענו עוגת שוקולד

אז ניסיתי לשלב בטארט שוקולד

תחליטו אתם המבוגרים מה דעתכם…..

לדעתי הצלחתי להשביע רצון (ורעבון) כולם הפעם.

חומרים

לבצק פריך:

1 ביצה

חצי כוס שמן

חצי כוס סוכר

קמח כמה שנכנס ליצירת בלילה נוחה לרידוד

לגנאש שוקולד:
125 גרם שוקולד מריר
140 מ"ל שמנת מתוקה

לקרם פרלינה:
250 מ"ל שמנת מתוקה
250 מ"ל חלב
3 חלמונים
75 גרם סוכר
40 גרם קמח
מקלות וניל או תמצית וניל
200 גרם שמן
300 גרם מחית פרלינה(אפשר לגוון עם מחית אחרת)

לקישוט
אגוזים טחונים.

בצק פריך:
  • במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד את הביצה הסוכר השמן וקמח עד ליצירת בצק נוח לרידוד
  •  במידת הצורך, ואם הבצק לא מתאחד, מוסיפים עוד 1-2 כפות מים קרים.
  • מעבירים את גושי הבצק למשטח העבודה, מאחדים בידיים, משטחים לדיסקית ועוטפים בנילון נצמד.
  • מצננים כ-1/2 שעה במקרר.
  • על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-3 מ"מ ומרפדים תבנית או רינג משומן קלות.(או מרופד בניר אפיה)
  • דוקרים את בסיס הקלתית בעזרת מזלג ומצננים כ-1/2 שעה במקפיא.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • אופים עד שהקלתית מזהיבה לחלוטין.

IMG 3536 - טארט שוקולד

 

גנאש שוקולד:
  1. קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
  2. בסיר קטן מחממים שמנת לסף רתיחה.
  3. יוצקים את השמנת החמה על גבי השוקולד, וטורפים עד שמתקבל גנאש אחיד.
  4. יוצקים את הגנאש על הקלתית האפויה ומצננים  להתייצבות השוקולד.

IMG 3543 - טארט שוקולד

קרם פרלינה:
  1. בסיר מחממים שמנת וחלב לסף רתיחה.
  2. בקערה נפרדת טורפים יחד חלמונים, סוכר, קמח ווניל.
  3. מוסיפים כ-1/3 מכמות החלב הרותח על גבי תערובת החלמונים תוך כדי טריפה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים את יתרת תערובת החלב לקערה וטורפים היטב.
  5. מחזירים את כל התערובת לסיר ומבשלים תוך כדי בחישה מתמדת על להבה בינונית-גבוהה עד שמתקבל קרם פטיסייר סמיך.
  6. מצננים את הקרם לחלוטין במקרר.
  7. מעבירים את הקרם הקר לקערה ומקציפים באמצעות וו הקצפה.
  8. בקערה נפרדת מערבלים את השמן עם מחית פרלינה היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  9. מוסיפים פנימה את רוב הפטיסייר המוקצף ומערבלים רק עד שמתקבל קרם אחיד. יוצקים על גבי שכבת השוקולד.משאירים מעט בצד לקישוט.
  10. מעבירים את הקרם הנותר  לשק זילוף ומזלפים תלוליות גבוהות וצפופות על גבי שכבת הפרלינה.מפזרים אגוזים.

 

 

IMG 3541 - טארט שוקולד

IMG 3542 - טארט שוקולד

 

 

6 תגובות
  1. לילי

    נראה סופר טעים!!!

  2. אסתי

    נראה מעולה!!
    נראה לך שילך עם קמח נטול גלוטן?

  3. רבקי

    נראה מעולה מזה מחית פרלינה ומה אפשר במקום?

השארת תגובה ל-לילי

ביטול

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן