עוד כשבוע ראש השנה
אנחנו מנסים להתכונן בכל המישורים ליום הדין
גם בתפילות
גם בחשבון נפש
וגם במתיקות…
אנחנו רוצים שהשנה תהיה מתוקה ונהדרת
עם המון דבש !
אנסה לתת לכם כמה מתכוני חג מעכשיו לתקופת החגים הבאה עלינו לטובה.
קינוחים מרשימים איכותיים טעימים !
שתהיה שנה טובה ומתוקה!
קינוחי קרמל על בסיס סבלה
8-10 קינוחים אישיים בקוטר 8 ס"מ
לסבלה ברטון קפה ואגוזים:
75 גרם שמן
75 גרם סוכר חום
1/2 כפית מלח
1/2 כפית קפה
2 חלמונים
100 גרם קמח
50 גרם אגוזי לוז טחונים
חצי אבקת אפייה
לכיפות מוס קרמל:
5 גרם ג'לטין
25 מ"ל מים
100 גרם סוכר
35 גרם גלוקוזה
45 מ"ל מים
קורט מלח
125 מ"ל שמנת מתוקה
2 חלמונים
250 מ"ל שמנת מתוקה (להקצפה)
לגלסאז' קרמל-אספרסו:
6 גרם ג'לטין
30 מ"ל מים
20 מ"ל חלב
15 גרם קורנפלור
250 גרם סוכר
80 מ"ל קפה נמס במים
200 מ"ל שמנת מתוקה
לאגוזי לוז קלויים:
100 גרם אגוזי לוז קלופים
כלים:
8-10 רינגים בקוטר 8 ס"מ ובגובה 2.5 ס"מ
תבנית כיפות מסיליקון בקוטר 5-6 ס"מ
אופן ההכנה:
- סבלה: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים מעט את הרינגים.
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים יחד שמן, סוכר, מלח וקפה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את החלמונים תוך ערבול .
- מוסיפים קמח, אגוזים טחונים ואבקת אפייה עד שנוצר בצק אחיד.
- מעבירים את הבצק לתוך הרינגים ומשטחים בצורה אחידה .
- אופים את הבסיסים במשך 10-15 דקות או עד שהם מזהיבים בצורה אחידה. מצננים .
- מוס קרמל: בקערית קטנה משרים יחד ג'לטין ו-25 מ"ל מים במשך כ-10-15 דקות .
- בסיר קטן שמים סוכר, גלוקוזה, מים ומלח ויוצרים קרמל.
- בסיר נפרד מחממים את השמנת לסף רתיחה.
- כשהקרמל מוכן יוצקים פנימה את שמנת החמה בזהירות ומערבבים עד שמתקבל רוטב קרמל אחיד.
- בקערה קטנה טורפים חלמונים.
- יוצקים כ-1/3 מרוטב הקרמל על גבי החלמונים, תוך כדי טריפה מהירה, עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים את תערובת החלמונים לסיר עם יתרת הרוטב וממשיכים לבשל , תוך כדי ערבוב מתמיד, על להבה נמוכה-בינונית מסירים מהאש.
- ממיסים את הג'לטין ומוסיפים לקרם הקרמל.
- מסננים ומצננים את הקרם בטמפרטורת החדר .
- מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה אך רכה ומקפלים לתוך קרם הקרמל.
- יוצקים את מוס הקרמל לתוך הכיפות ומיישרים .
- מקפיאים את כיפות המוס במשך 4-5 שעות לפחות .
- גלסאז' קרמל: בקערית קטנה מערבבים יחד ג'לטין ומים ומשהים כ-10 דקות עד שהג'לטין סופח את כל הנוזלים.
- בקערית נפרדת מערבבים חלב וקורנפלור לתערובת אחידה.
- במחבת רחבה שמים סוכר ויוצרים קרמל. במקביל, מחממים בסיר קטן שמנת והקפה הנמס במים עד לסף רתיחה.
- כשהקרמל מוכן, מוסיפים פנימה בזהירות את תערובת השמנת ומערבבים היטב עד לאחידות.
- יוצקים כ-1/3 מכמות רוטב הקרמל לתוך הקערה עם הקורנפלור ומערבבים היטב. מוסיפים הכל בחזרה למחבת ומערבבים היטב.
- מוסיפים פנימה את הג'לטין ומערבבים עד שהוא נמס בתערובת.
- מצננים את הגלסאז' ל-27-28 מעלות.
- מחלצים את כיפות המוס הקפואות ומניחים על גבי רשת. מצפים בזהירות אך במהירות בגלסאז' לציפוי אחיד ומבריק. מצננים במקפיא במשך 15-20 דקות.
- מניחים כיפת מוס מצופה בגלסאז' על גבי תחתית סבלה ברטון אפויה. שומרים במקרר עד שהאגוזים מוכנים.
- אגוזי לוז קלויים: מחממים תנור ל-140 מעלות.
- אופים את האגוזים במשך 10-15 דקות עד שהם מתייבשים ונקלים.
- מצננים לחלוטין.מקלפים את הקליפה הדקה וחותכים כל אגוז לשניים.
- מסדרים את האגוזים מסביב לכיפות המוס ומגישים.
אולי יתחשק לכם לראות גם
-
קשת בשמים... וגם על הראש...
הרבה זמן לא כתבתי כאן.. אתם יודעים גם אצלינו פסח , נקיונות , ... כמה…
-
קיש כרשה ותרד
תבנית קיש בקוטר 24 ס"מ לבצק פריך מלוח: 3/4 כוס מים חצי כוס שמן כפית…
4 תגובות
איזה מרשים!
הצבע הכתום ממש מתאים לקונספט של דבש וראש השנה.
אסתטי כל כך,
נראה טעים ביותר…
תודה אסתי
באמת לא חשבתי שגם הצבעים מתאימים
מגרה מגרה מגרה!
אני מבינה שזה חלבי בגלל השמנת
כמה זמן הכנה לכזה דבר?
לא ממש לא חלבי. שמתי קצפת ריץ פרווה כמובן.
כל שלב לכשעצמו קצר מאד~!