קינוח פטל פיסטוק
IMG_7974

IMG 8028 - קינוח פטל פיסטוק

הקיץ הולך להיות צבעוני!

בין צבעי פסטל לפלורוסנט, הגוונים של הקיץ השנה הולכים להיות מאד לוהטים…

צבעי פסטל הולכים לפלוש אל המתלחה שלנו בעונה הבאה.

גם באפיה , אני כבר מאמצת את הורוד הבהיר, המתאים מאד לעונה

וכלכך מרשים בצלחת.

IMG 8022 - קינוח פטל פיסטוק

לגבי הטעם?

אחד השילובים המדהימים ביותר שטעמתי המשלבים פטל עם פסטוק מעודן.

הקינוח מתחיל בבסיס של דקוואז פיסטוק

מעליו גלידת פסטוק שבתוכה שני "אינסרטים" :

האחד משחת פרלינה פסטוק שמכינים לבד בבית

והשני ג'לי פטל.

ומעל הכל זיגוג ורוד מהמם.

IMG 7991 - קינוח פטל פיסטוק

אם השמות מפחידים אתכם תדעו שזה ממש רק אשליה.

המתכון קצת ארוך אבל קל מאד להכנה ומוסבר היטב.

בהצלחה!

תהנו!

אפשר להמיר את הפטל בתות כמובן ללא בעיה.

IMG 7996 - קינוח פטל פיסטוק IMG 8026 - קינוח פטל פיסטוק IMG 8033 - קינוח פטל פיסטוק

עבור 10 קינוחים אישיים בינוניים

תבנית סיליקון כדורים או עגולים כ5 סמ קוטר

תבנית סיליקון חצאי כדורים כ8 סמ קוטר

IMG 7973 - קינוח פטל פיסטוק

 

פרלינה פסטוק

340 גרם פסטוקים (אני שילבתי גם שקדים)

220 גר סוכר

50 גר מים

קורט מלח

הכנת הפרלינה פסטוק

קולים את הפסטוקים בתנור 160 מעלות לפחות חצי שעה.

מכבים תנור ומצננים  את הפסטוקים.

מכינים קרמל: בסיר מתחילים להביא לרתיחה את הסוכר והמים.

ברגע שהקרמל מקבל צבע זהוב שופכים לתוכו את הפרות.

מערבבים בסיר שיתקרמלו בכל צידיהם.

מוציאים מיד מהסיר על ניר אפיה

מניחים לצינון בטמפרטורת החדר.

אחרי שהצטננו מעט מכניסים למעבד מזון ומעבדים בין 1- ל15 דקות

עד שמקבלים משחה קטיפתית ..

זיגוג

מכינים יום לפני ההרכבה.

  • 200 גרם של סוכר
  • 200 גרם של גלוקוזה
  • 50 גרם של מים
  • 70 גרם חלב (אפשר פרווה)
  • 200 גרם של שוקולד לבן(אפשר פרווה)
  • 12 גרם של ג'לטין
  • צבע מאכל טבעי

בסיר קטן, מבשלים את הסוכר עם המים והגלוקוזה עד לטמפרטורה  103 ° C (מקפידים להגיע לא יותר מהטמפרטורה הזו).

מוסיפים את הג 'לטין המומס ומכבים. יוצקים מעל השוקולד הלבן המומס והחלב . מוסיפים את הצבע ומערבבים.

מאחסנים במקרר.

ג'לי פטל

  • 150 גרם פטל
  • 30 גרם של פקטין
  • 10 גרם של סוכר מלא
  • 20 גרם של מיץ לימון
  • 12 גרם של גלוקוזה

מביאים את הפטל לרתיחה עם מיץ לימון. מוסיפים את הפקטין, את הסוכר ואת הגלוקוזה ומבשלים עוד במשך כ -30 שניות.

יוצקים לתוך תבניות סיליקון כדורים קטנים  (בערך5 ס"מ קוטר)  ממלאים רק עד  3/4 מהשקע.

מעבירים להקפאה להתיצבות.

אחרי שהג'לי התיצב מוציאים מהמקפיא ומצפים אותם בממרח פרלינה. (שומרים 100 גרם להמשך המתכון)

פיסטוק דאקוויז

  • 80 גרם של חלבונים
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 40 גרם סוכר
  • 60 גרם אבקת שקדים
  • מעט פסטוקים קצוצים לעיטור

מקציפים את חלבוני הביצים יחד עם הסוכר . מערבבים בעדינות את אבקת הסוכר ואת אבקת השקדים.

באמצעות שקית זילוף , מזלפים עיגולים עבים (הם יורדים בנפחם אחרי האפיה ) בקוטר 7-8 סמ (כגודל תבנית הסיליקון הגדולה יותר)ומפזרים מעל פסטוקים .

גלידת פיסטוק

  • 300 גרם חלב (סויה מצדי)
  • 100 גרם פרלינה פסטוק (ששמרנו בצד)
  • 80 גרם של חלמונים
  • 15 גרם של סוכר
  • 10 גרם של ג'לטין
  • 250 גרם שמנת צמחית

ממיסים את הג 'לטין.

מביאים לרתיחה את החלב עם הפרלינה פיסטוק מערבבים . מקציפים את החלמונים עם הסוכר, שופכים את החלב הרותח לקציפת הביצים , מחזירים חזרה את הכל לסיר וממשיכים לבשל עד כ 83 מעלות .מכבים

מוסיפים מיד את הג'לטין המומס  לסיר ומצננים במיכל אחר. מגיעים עד לטמפרטורה של  35 ° C.

מקציפים את הקצפת למרקם יוגורט ומוסיפים את התערובת הנ"ל.

עוברים מיד להרכבה.

זיגוג והרכבה

יוצקים את הגלידה פיסטוק לתחתיות כדורי הסיליקון הגדולים קצת יותר ממחצית הגובה. מניחים מעל את כדורי ג'לי הפטל ופרליין ולמעלה את הדיסקים של הדקואאז.

מקפיאים לפחות 6 שעות.

למחרת, מחממים את זיגוג הגלסז' ללא יותר מ 45 ° C. ומצפים את הכדורים.

 

IMG 7982 - קינוח פטל פיסטוק IMG 7985 - קינוח פטל פיסטוק

10 תגובות
  1. אביטל

    רותי, השתדרגת בתמונות בצורה יוצאת דופן.
    צילום מעולה,
    תאורה מעולה,
    סטיילינג מעולה
    ומעל הכל הקינוח נראה מושלם!!!
    (אין סיכוי שאני מצליחה לעשות :()

    • רותי היאט עורכת האתר

      איזה כייף לשמוע!
      אכן למדתי צילום מזון סדנא קצרצרה ואני מתאמנת
      בטח שיש סיכוי שתצליחי להכין
      תתחילי!

  2. רבקי

    אין על פיסטוק בעיני!!!
    הצילחות מושלם!
    כמובן שלא בשבילי להכין כאלו יצירות.

  3. יהודית

    רותי יקרה,
    מהמם…
    ממש מגרה….
    שלחי לי דוגמית לטעימות לסמינר…. 🙂

  4. אסתי לוי

    וואי רותי – זה מהמם!
    המתכון ארו…ךךך….אבל התמונות משכנעות בהחלט לנסות!
    הצילום שלך מיוחד –
    את משתמשת במצלמה מיוחדת? עדשה?
    או שאפשרי להגיע לתוצאה דומה עם מצלמה ביתית ותאורת חלון?? 🙂

    • רותי היאט עורכת האתר

      אני שמחה שאת רוצה לנסות את המתכון.
      יש לי מצלמה חצי מקצועית שקניתי ביד2 אבל את יכולה לנסות עם תאורת חלון במצלמה קטנה

  5. ברכה

    מהמם כמו תמיד!
    אותי מענין הזיגוג, האם אפשר לשפוך כשכבה על גלידה ולהקפיא?
    או שזה חייב להיות דווקא ביום שמגישים את הגלידה?
    כמו כן האם אפשר להמיר את החלב בזיגוג בעוד מים..
    תודה!

    • רותי היאט עורכת האתר

      תודה ברכה
      אפשר להקפיא עם הזיגוג אם כי יוצא טיפה פחות בוהק אבל עדין מהמם
      ולגבי החלב לא להמיר שימי חלב פרוה

השארת תגובה ל-רותי היאט עורכת האתר

ביטול

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן