עוגת גבינה בציפוי ריבת חלב
IMG_8303

כל פעם אני שוברת את הראש במה לפתוח ….

אני רוצה  לדבר על החופש…

אבל יבואו כל אלו שאינם מורים ומורות ויבכו על מר גורלם…

אז אם כבר הזכרנו מורים

תדעו שגם אנחנו לא כולנו יצאנו לחופש

לא חילקנו תעודות..

לא יצאנו למחנה עם התלמידות..

IMG 8332 - עוגת גבינה בציפוי ריבת חלב

יש קבוצות שאנחנו מלמדים גם בחופש…

ויש אסיפות הערכות

ויש פגישות עם הורים\צוות\פקוח…

וזה לא נגמר…

זה סתם שתדעו ולא תקנאו בנו יותר מידי 🙂

IMG 8312 - עוגת גבינה בציפוי ריבת חלב

וחוצמזה -תודו- בחופש זה הזמן היחיד שאתם רוצים להיות מורים במקומינו

כל השנה נוח לכם במשרד הממוזג מול המחשב

כשאינכם עומדים מול 20\30\40 תלמידים

ומנסים להשליט סדר בבלגן שלהם…

IMG 8321 - עוגת גבינה בציפוי ריבת חלב

ועוד ללמד אותם מזה פאי (לא של עוגה…:) ומהי פרבולה

מהי אסימפטוטה ולמה יש אינסוף?

אתם לא ממש רוצים להתחלף איתנו!

IMG 8302 1 - עוגת גבינה בציפוי ריבת חלב IMG 8303 - עוגת גבינה בציפוי ריבת חלב

נחזור לעינינים פחות קריטיים..

לפניכם עוגת גבינה ממש פשוטה אפילו לא צריך לאפות אותה

הבסיס בסקויטים טחונים(5 דקות עבודה)

ומעליהם קרם גבינה עשיר שמערבבים בכף ובקערה אחת.

כשמלמעלה ציפוי טעים ומבריק של ריבת חלב

גשו למטבח!

וIMG 8304 - עוגת גבינה בציפוי ריבת חלב

מצרכים לתחתית:
100 גרם מרגרינה
200 גרם פתי בר

מניחים בקערת מעבד המזון את העוגיות,והמרגרינה
וטוחנים . משטחים את פירורי
העוגיות בתוך התבנית .

לקרם גבינה ושוקולד לבן:
20 גרם (5 כפיות או שקית וחצי) ג'לטין
100 מ"ל (שליש כוס ועוד כף וחצי) מים
300 גרם שוקולד לבן,

1 קילו  גבינת לבנה 5%
1 כף תמצית וניל
קורט מלח
2 שמנת פרווה(ריץ)  להקצפה.
80 גרם  סוכר

IMG 8308 - עוגת גבינה בציפוי ריבת חלב IMG 8309 - עוגת גבינה בציפוי ריבת חלב

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה בינונית-קטנה את הג'לטין והמים, מניחים לשבת ולספוח את הנוזלים ל-5-10 דקות.
במיקרוגל או על בן מארי ממיסים את השוקולד הלבן , מצננים מעט.
טורפים בקערה גדולה את הגבינה ותמצית וניל . מוסיפים את השוקולד הלבן המומס וטורפים לתערובת חלקה.
ממיסים את הג'לטין (20-30 שניות במיקרוגל) ומערבבים בכפית לתערובת חלקה ללא גושים.
מקציפים שמנת עם אבקת סוכר לקצפת יציבה ומקפלים לתוך בלילת הגבינה .

יוצקים את הבלילה על בסיס הבסקויטים. מעבירים להקפאה.

זיגוג ריבת חלב(עדיף להכין יום קודם ולשמור במקרר) 
75 גר’ מים
150 גר’ סוכר
150 גר’ גלוקוזה
100 גר’ ריבת חלב
50 גר’ מסת ג’לטין
140 גר’ שוקולד לבן

שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בתוך מד ליטר.

שומרים בצד. שמים גלוקוזה, ריבת חלב, מים וסוכר בתוך סיר

ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את הג’לטין מחוץ לאש ומערבבים עד להמסה.

מוזגים ישירות למד ליטר,

מערבבים קצת ואז טוחנים עם בלנדר מוט עד למרקם אחיד.

מסננים לתוך לקערה ומכסים את שטח הפנים עם ניילון נצמד.

שומרים במקרר וכשרוצים להשתמש בזיגוג

מחממים לטמפרטורה של 27-30º.ויוצקים על העוגה.

IMG 8331 - עוגת גבינה בציפוי ריבת חלב IMG 8346 - עוגת גבינה בציפוי ריבת חלב

IMG 8320 - עוגת גבינה בציפוי ריבת חלב

6 תגובות
  1. דבי

    קודם כל תמונה יפה ומרשימה, הסטיילינג נותן תחושה חמימה ויוקרתית. (הייתי מוותר על הגביע קפה ליד הוא תופס קצת מהמקום של העוגה ונראה לי מיותר לגמרי)
    העוגה נראית מושקעת וטעימה.
    לגבי המתכון יש לי הערה אם אפשר: מרגרינה וריץ' אלו תחליפים פרווה. כשרוצים שהעוגה תהיה פרווה אין ברירה אלא להשתמש בהם.
    אבל ברגע שהעוגה חלבית בכל מקרה למה לא להשתמש במקור שהא טעים יותר ומבחינת בריאותית יותר טוב: חמאה ושמנת חלבית.

    • רותי היאט עורכת האתר

      תודה על התגובה המחממת
      לגבי חמאה אתה צודק שזה בריא אבל אני לא מכניסה אלי חמאה . אני פשוט לא יכולה לגעת בחמאה זה מגעיל אותי
      ולגבי שמנת חלבית זה אותו טעם כמו החמאה. אבל כמובן שאם אוהבים חמאה זה עדיף

  2. יהודית

    רותי יקרה!

    מאלף!!!!
    עוגה מהממת….

  3. שוש

    רותי זה מהמהם
    והצילום בכלל…

    לא כ"כ ברור לי, בתמונה רואים 3 שכבות ובמתכון רק 2 -(בסקויטים וגבינה)
    ומה יקרה אם לא אשתמש בג'ליטין?

    • רותי היאט עורכת האתר

      נכון נראה 3 שכבות כי השתמשתי ב2 סוגי בסקויטים שחורים ולבנים(פשוט כי נגמר לי:)
      ולגבי הג'לטין חובה לשים אלא אם כן את משאירה את העוגה במקפיא כל הזמן עד ההגשה ממש

השארת תגובה ל-רותי היאט עורכת האתר

ביטול

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן