• 054-841-7218
  • HAYATRUTHY@GMAIL.COM
  • רח' ירושלים 49-ב בני ברק
תפריט
עוגת שכבות אננס ושוקולד לבן

עוגת שכבות אננס ושוקולד לבן

IMG_4652

IMG 4651 - עוגת שכבות אננס ושוקולד לבןIMG 4652 - עוגת שכבות אננס ושוקולד לבן

בחיים יש כל מיני תקופות ונקודות פיתול

עליות וירידות,

נקודות קיצון עם מקסימום אנרגיה

ולפעמים נקודות אפס עם מינימום חשק…(בכל אופן קצת מתמטיקה…)

במיוחד כשמקבלים בשורה לא נעימה

שדוד לא מאד מבוגר מחו"ל נפטר היום

זה קשה

זה עצוב

זה דוד שהיה לנו לדוגמא למשמעת עצמית,

123 - עוגת שכבות אננס ושוקולד לבן

תמיד הקפיד על מה שהכניס לפה …

כדי להשאר בריא

ובכ"ז היום- נפטר בפתאומיות…

זה לא אומר שהחיים מפסיקים…

IMG 4620 - עוגת שכבות אננס ושוקולד לבן

זה רק אומר לנו  לנצל אותם כי הם קצרים

ולנסות להנות ולשמוח.

כי הקב"ה רוצה אותנו שמחים

למרות הכל.

***

IMG 4607 1 - עוגת שכבות אננס ושוקולד לבן

זו עוגה שהכנתי לפני חודשיים לבר מצוה של גיסתי.

העוגה היא בגרסא פרווה

אבל בטעם חלבי ממש.

כמה אנשים שאלו אם אני בטוחה שהיא לא חלבית.

כמובן אפשר להכין אותה חלבית ותהיה הרבה יותר טעימה

לא ניסיתי.

אבל היא מספיק טעימה גם ככה.

היא עוגה לא פשוטה ממש.

מורכבת מכמה שכבות וצריך להתחיל יום קודם לפחות

את שכבת הקרמו כדי שתקפא לצורך ההרכבה.

כל השאר אפשר להכין באותו יום.

בהצלחה!

IMG 4608 1 - עוגת שכבות אננס ושוקולד לבןIMG 4609 1 - עוגת שכבות אננס ושוקולד לבן

IMG 4611 - עוגת שכבות אננס ושוקולד לבן

לקלתית

  • חצי כוס שמן
  • חצי כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • 50 גרם של אבקת שקדים
  • קמצוץ מלח
  • קמח כחצי קילו (ליצירת בצק נוח)

הכנת הקלתית:

מחממים את התנור ל 170 ° C .

בקערת מקסר מערבבים את כל המצרכים . חוץ מהקמח.

מוסיפים את הקמח לפי הצורך ליצירת בצק חלק ולא דביק.

מרדדים את הבצק על עובי 3 או 4 מ"מ ומניחים בתבנית או ברינג עגול

אופים במשך 15 דקות.

שכבת השקדים:

  • 22 גרם ביצים
  • 10 גרם חלמונים
  • 25 גרם סוכר
  • 40 גרם שקדים טחונים
  • כף קמח
  • קליפת לימון מגורדת
  • 20 גרם שמן
  • 40 גרם חלבונים
  • 30 גרם של סוכר

הכנת שכבת  השקדים  :

בקערה, מקציפים יחד את השמן, הביצים, חלמון הביצה והסוכר.

לאחר מכן מוסיפים את האבקות  (אבקת שקדים וקמח), גרידת לימון .

מקציפים את חלבוני הביצה לשלג (אידיאלי להשתמש בחלבונים בטמפרטורת החדר). מוסיפים את הסוכר ב 3 פעמים.

בזהירות מוסיפים  את המרנג הזה לתערובת.

בסוף אפית הקלתית ,יוצקים את שכבת השקדים וממשיכים לאפות למשך 15 עד 20 דקות.

עבור אננס מקורמל :

  • אננס מקופסת שימורים אחת
  • 80 גרם סוכר
  • תמצית רום
  • תמצית וניל

הכנת אננס קרמל :

חותכים את האננס לקוביות קטנות ומניחים בצד את הכמות הדרושה.

במחבת, מכינים קרמל מהסוכר. כשהקרמל מוכן מוסיפים תמצית  וניל ,קוביות אננס ורום.

ממתינים עד שהקרמל  ירתח, ולאחר מכן מערבבים מדי פעם כדי לפזר לחלוטין את הקרמל ולקבל אננס מקורמל.

יוצקים את האננס המקורמל מעל שכבת השקדים. מפזרים אותם באופן שווה .

שומרים בטמפרטורת החדר

עבור קרמו האננס  :

  • 100 גרם מחית אננס
  • 40 גרם חלמונים
  • 50 גרם ביצים
  • 30 גרם סוכר
  • 1.5 גרם ג'לטין
  • 60 גרם מרגרינה

IMG 4613 - עוגת שכבות אננס ושוקולד לבןIMG 4614 - עוגת שכבות אננס ושוקולד לבןIMG 4615 - עוגת שכבות אננס ושוקולד לבן

עבור קרמו  אננס  :

משרים את הג'לטין במים קרים.

בסיר, שופכים את מחית האננס, הביצים והסוכר ומערבבים יחד.

מחממים ל 83 מעלות, תוך ערבוב מתמיד. הקרם מתעבה.

אם אין לך מדחום, הנה טיפ : פשוט מערבבים את הקרם במהירות ומפסיקים. אם ה"מערבולת" מפסיקה , זה אומר שהקרם הוא בטמפרטורה טובה.

מוסיפים את הג 'לטין הסחוט ומערבבים.

מעבירים את התערובת דרך מסננת ומכניסים לקנקן. כאשר הוא על 35 מעלות, מוסיפים את המרגרינה הקרה ומערבבים עם בלנדר. הקרם חייב להיות הומוגני.

יוצקים את הקרם על שכבת האננס קרמל . מכניסים למקפיא לפחות לשעתיים.

עבור מוס שוקולד לבן וניל :

  • 120 גרם קצפת (ראשונה)
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 120 גרם שוקולד לבן
  • 2.5 גרם ג'לטין
  • 250 גרם קצפת(שניה)

עבור מוס שוקולד לבן וניל :

טובלים את  הג'לטין במים קרים מאוד.

מכינים גנאש: ממיסים את השוקולד הלבן ב bain-marie .

מחממים את השמנת הראשונה עם  הוניל.

מוסיפים את הג 'לטין סחוט היטב. לשמנת החמה.

יוצקים את תערובת השמנת ב 3 פעמים מעל השוקולד הלבן,  השוקולד צריך להיות חלק מבריק.

מקציפים את השמנת השניה  אבל לא   יותר מדי..

כאשר הגנאש הוא  20 מעלות צלזיוס, מוסיפים בעדינות את הקצפת ומניחים בצד.

IMG 4619 - עוגת שכבות אננס ושוקולד לבן

עבור זיגוג  צהוב :

  • 75 גרם מים
  • 75 גרם סוכר
  • 150 גרם גלוקוזה
  • 100 גרם חלב מרוכז
  • 150 גרם שוקולד לבן
  • 4 גרם ג'לטין
  • צבע צהוב

 זיגוג  (כדאי להכין  יום לפני):

האידיאל הוא להכין את הזיגוג יום קודם ולחמם אותו במיקרוגל ביום השימוש.

טובלים את הג'לטין במשך 10 דקות במים קרים.

מחממים את המים, הסוכר והגלוקוזה ל -103 מעלות.

יוצקים את התערובת החמה על החלב המרוכז והג'לטין המרוכך מערבבים היטב ויוצקים מעל השוקולד הלבן. מערבבים שוב.

מוסיפים את הצבע הצהוב ומערבבים עם מוט בלנדר כדי להחליק את הזיגוג  אבל להיזהר לא להכניס   בועות אוויר לתוך הזיגוג.

מסננים  את התערובת ומכניסים למקרר .

 

IMG 4610 1 - עוגת שכבות אננס ושוקולד לבן

IMG 4612 - עוגת שכבות אננס ושוקולד לבן

הרכבה :(מרכיבים הפוך)

עוטפים רינג בנילון נצמד מתוח ומהודק היטב.

יוצקים את מוס שוקולד לבן  בצורה ישרה ונקיה.

לוקחים את הקרמו מהמקפיא ומניחים בעדינות מעל המוס הלבן

אח"כ מוציאים את שאר השכבות (קלתית+שכבת השקדים+אננס מקורמלים)ומניחים מעל. מישרים הכל.

מכסים בנייר כסף ומכניסים למקפיא למשך מינימום של 3 שעות,  אידיאלי לכל  הלילה.

באותו היום:

מוציאים את העוגה מהמקפיא ומחלצים אותה מהתבנית.

מניחים אותה על מגש גריל של תנור כשמתחתיו תבנית  כדי לאסוף את עודף הזיגוג שיווצר.

מחממים את הזיגוג הצהוב במיקרוגל לטמפרטורה של 30-35 מעלות צלזיוס(לא יותר)  ויוצקים בעדינות .

אפשר לקשט במסגרת שוקולד.

IMG 4653 - עוגת שכבות אננס ושוקולד לבןIMG 4654 - עוגת שכבות אננס ושוקולד לבןIMG 4657 - עוגת שכבות אננס ושוקולד לבןIMG 4659 - עוגת שכבות אננס ושוקולד לבן

12345 - עוגת שכבות אננס ושוקולד לבן

שתפו:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
2 תגובות
  1. שני

    וואו! נראה מדהים!
    מה התחליף הפרווה לחלב מרוכז?
    והאם קונים מחית אננס או מכינים אותה לבד? איך?
    תודה!

    • רותי היאט עורכת האתר

      תודה רבה
      חלב מרוכז פרווה את יכולה להכין בעצמך.
      אוכל לתת לך מתכון. אני הכנתי כמות והקפאתי בקופסאות קטנות וכל פעם משתמשת.
      אבל ראיתי שגם חלב רגיל זה בסדר . אז אם אין לך חשק להסתבך תשימי חלב רגיל (סויה או חלבי)
      מחית אפשר לקנות מוכן בחנויות אפיה ואפשר להכין מקופסת שימורים פשוט לטחון ולסנן את המים

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן