• 054-841-7218
  • HAYATRUTHY@GMAIL.COM
  • רח' ירושלים 49-ב בני ברק
תפריט
טרטלת לימון

טרטלת לימון

IMG_7886

IMG 7887 - טרטלת לימון

חג שבועות לפנינו

כולנו מתחילות  לחשוב על רעיונות ומתכונים לכבוד החג

בד בבד עם הכנה ראויה למתן תורה

כשאנחנו נכין בעזרת ה' מאפים טעימים לכבוד החג

IMG 7888 - טרטלת לימון

נזכור שהתורה שלנו היא מתוקה

וצריך לחשוף את המתיקות שלה גם לילדינו ולתלמידותינו

שלא תמיד רואים בה יופי ושמחה

והלואי שנצליח

להאהיב את קיום התורה והמצוות עלינו ועל בנינו היקרים.

 

IMG 7891 - טרטלת לימוןIMG 7893 - טרטלת לימוןבצק לקלתית
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
1 ביצה
חצי קילו קמח

לקרם פיסטוקים:
80 גרם שמן
100 גרם אבקת סוכר
60 גרם שקדים טחונים
60 גרם פיסטוקים טחונים
10 גרם קורנפלור
1 ביצה
2 כפיות מחית פיסטוק

מלית לימון-אננס
130 גר’ סוכר
80 גר’ שמנת
זסט מלימון אחד
קורט מלח
150 גר’ ביצים
80 גר’ מיץ לימון
80 גר’ מיץ אננס

קישוט
30 גר’ פיסטוקים גרוסים

ציוד
6 רינגים בקוטר 8 ס”מ וגובה 2.5 ס”מ

IMG 7881 - טרטלת לימוןIMG 7882 - טרטלת לימוןIMG 7884 - טרטלת לימוןIMG 7885 1 - טרטלת לימוןIMG 7886 - טרטלת לימון


בצק פריך:

במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד שמן סוכר ביצה ומערבלים עד לתערובת קרמית.
מוסיפים קמח וממשיכים לעבד בפולסים עד שמתחילים להיווצר גושי בצק. מחכים שהגוש יתאחד והקערה "תתנקה" לגמרי.לא לעבד יותר מידי. כמה שפחות.
מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים ומשטחים לדיסקית.
עוטפים בנילון נצמד ומצננים את הבצק במשך כ-1 שעה במקרר.

קרם פיסטוקים:

במעבד מזון   מניחים יחד שמן, אבקת סוכר, שקדים טחונים ופיסטוקים וטוחנים יחד עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים קורנפלור, ביצה ומחית פיסטוק וממשיכים לעבד עד שמתקבל קרם אחיד ויציב. שומרים בטמפרטורת החדר עד האפייה.
מרדדים את הבצק על גבי משטח מקומח לעובי של כ-3 מ"מ. קורצים עיגול בקוטר התבנית ומרפדים את הדפנות בפסי בצק ישרים ליצירת שוליים יפים.
דוקרים את הקלתית במזלג.
מצננים אותה במשך כ-1/2 שעה במקפיא.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
ממלאים את הקלתית בקרם פיסטוקים עד לכ-חצי מגובה הדופן.
אופים אפיה חלקית במשך כרבע שעה, או עד שהבצק מזהיב והקרם תופח.
מצננים .

20190516 163618 - טרטלת לימון

מלית לימון-אננס והמשך אפייה

שמים שמנת וסוכר בקערה ומערבבים היטב עם מטרפה. מוסיפים ביצים, מלח וזסט וטורפים שוב עד שאחיד. מוסיפים את מיץ הלימון והאננס בהדרגה תוך כדי ערבוב.  מוזגים את המלית לתוך כל טארטלט כמעט עד הסוף. מכניסים לתנור ואופים כ-13-18 דקות עד שהמלית יציבה אך עדיין רוטטת מעט במרכז.

מוציאים מהתנור ומצננים לפני הסרת הרינגים. מעטרים עם פיסטוקים. .

20190516 174023 - טרטלת לימון20190516 180426 - טרטלת לימון

IMG 7885 - טרטלת לימון

 

שתפו:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
4 תגובות
  1. צפורה

    עושה רושם מפתה. מה זה זסט לימון?

  2. יהודית

    רותי,
    ממש נראה טעים…
    דרך אגב, את מצלמת ממש יפה את התמונות, צלמת מקצועית….

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן