• 054-841-7218
  • HAYATRUTHY@GMAIL.COM
  • רח' ירושלים 49-ב בני ברק
תפריט
עוד טרטלת לימון

עוד טרטלת לימון

IMG_8640

 

IMG 8607 - עוד טרטלת לימון

שבוע טוב!

מזמן (חודשיים) אפיתי את הטארט הזו אבל לא העליתי על הכתב.

הטארטלט עשוי בצק פריך טעים מעליו קרם אגוזים מטריף .

מעל יש את קרם הלימון ואננס (אפשר לוותר על מחית אננס זה נותן צבע צהוב יפה )

ומעליו מרנג שוויצרי…

הבטן שלי מקרקרת 🙂     כשאני כותבת לכם את המתכון    ……….

אולי משום שעברתי דירה ואני כבר שבועיים ללא מטבח… וזה חסר לי מאד..

וגם משום שהטארטלט הזו ממש טעימה. למי שאוהב לימון.

אז רוצו להכין – נשאר עוד שבוע לפנק את המשפחה בחופש…

בהצלחה!

IMG 8613 - עוד טרטלת לימוןIMG 8615 - עוד טרטלת לימוןIMG 8618 - עוד טרטלת לימוןIMG 8616 - עוד טרטלת לימון

לקלתית:

חצי כוס שמן

חצי כוס סוכר

1 ביצה

קורט מלח

כחצי קילו קמח

לקרם אגוזים:
100 גרם אגוזי לוז שלמים, לא קלויים
1 כף קמח
75 גרם שמן
80 גרם סוכר
קורט מלח
1 כף מחית אגוזים
2 ביצים
2 כפות חלב סויה

לקרם לימון ונענע:
3 ביצים
150 מ"ל מיץ לימון טרי

מחית אננס
קליפה מגוררת מ-2 לימונים .
135 גרם סוכר
15-20 עלי נענע(ללא גבעול)

למרנג שוויצרי:
4 חלבונים
כוס סוכר (200 גר')

30 גרם קורנפלור

אופן ההכנה:

  • בצק פריך: במעבד מזון עם להב פלדה שמים ביצה, שמן, סוכר מלח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת נוזלית.
  • מוסיפים קמח וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד לגושים גדולים – מוסיפים בהדרגה מעט מים.
  • מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ויוצרים צורת דיסקית.
  • עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.
  • על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ ומרפדים את תבנית האפייה.
  • דוקרים את בסיס הקלתית בעזרת מזלג.
  • מקפיאים את הקלתית במשך כשעה.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • אופים באפיה עיורת במשך 12-14 דקות.
  • מסירים את המשקלות וממשיכים לאפות את הקלתית עוד 6-8 דקות או עד שהיא מזהיבה מעט.
  • מצננים מעט בטמפרטורת החדר.

IMG 8630 - עוד טרטלת לימוןIMG 8632 - עוד טרטלת לימוןIMG 8633 - עוד טרטלת לימון

  • קרם אגוזים: במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים אגוזים וקמח לאבקה.
  • מוסיפים שמן, סוכר, מלח ומחית אגוזים וטוחנים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  • מוסיפים ביצים וחלב ומעבדים שוב עד שמתקבל קרם אחיד וסמיך מאוד.
  • יוצקים את הקרם על גבי הקלתית החצי-אפויה ומיישרים.
  • אופים במשך 10-12 דקות או עד שהקרם מתייצב בשוליים אך עדיין מעט רוטט במרכז.
  • מצננים לגמרי .

 

  • קרם לימון ונענע: בסיר קטן שמים ביצים, מיץ לימון, קליפת לימון, מחית אננס סוכר ונענע וטורפים היטב באמצעות מטרפה.
  • מבשלים את הקרם הלימון תוך כדי טריפה נמרצת עד שהקרם מסמיך.
  • מסננים את הקרם ומצננים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר.
  • יוצקים את הקרם על גבי שכבת האגוזים ומיישרים את החלק העליון.
  • מצננים את הטארט כ-3 שעות במקרר ..

 

  • למרנג שוויצרי: מעבירים חלבונים וסוכר לקערת נירוסטה או זכוכית.
  • מניחים את הקערה מעל סיר קטן עם מים רותחים ומחממים  תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס לחלוטין . זה יכול לקחת מספר דקות, בודקים מדי פעם אם הסוכר נמס על ידי נגיעה בתערובת עם האצבע – אם לא מרגישים את גושי הסוכר והתערובת חמימה אך לא רותחת – היא מוכנה לשלב הבא.
  • מעבירים את החלבונים החמים לקערת המיקסר ומקציפים 10 דקות עד שמתקבל מרנג יציב ומבריק.
  • לפני ההגשה מקשטים בקליפת לימון מגוררת ובעלי נענע

בתאבון!

IMG 8623 - עוד טרטלת לימוןIMG 8625 - עוד טרטלת לימוןIMG 8626 - עוד טרטלת לימוןIMG 8627 - עוד טרטלת לימון

שתפו:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן