• 054-841-7218
  • HAYATRUTHY@GMAIL.COM
  • רח' ירושלים 49-ב בני ברק
תפריט
פאי לראש השנה מנגו ופסיפלורה

פאי לראש השנה מנגו ופסיפלורה

IMG_9716

IMG 9710 - פאי לראש השנה מנגו ופסיפלורהIMG 9711 - פאי לראש השנה מנגו ופסיפלורה

עוד כמה ימים ראש השנה…

הכנתם כבר את כל קינוחי החג ?

עוגות דבש וקינמון בטח כבר מככבות אצלכם…

ומה עם עוגות פרווה לקינוח הסעודות הבשריות הבאות עלינו לטובה?

השבוע ביליתי במטבח (בנוסף ל"בילויי" עבודה-ילדים-כביסות …)

ורקחתי לכם כמה מתכונים פרווה מיוחדים יפים וטעימים…

****

זכיתי השנה במטבח חדש

(עברנו דירה למי ששואל…)

הזכיה לא היתה קלה

מעבר דירה זה ממש פרויקט שלו היתי יודעת שזה כך…

אולי היתי מוותרת על זה:)

אנחנו עדיין על גלגלים..קרמיקה אין

אבל ב"ה מטבח יש..

אפשר לאפות!!

**********

שתהיה לנו שנה טובה ומתוקה!!

הטארט פרווה מתאים לחגים הבשריים שלפנינו

עשוי קלתית פריכה הקלאסית שלי

מעליה קרם שקדים נימוח

ומעליו קרמו מנגו פסיפלורה פרות טעימים וגם יפים!

מעל הקרמו זילפתי תלוליות קרם וניל פרווה

ומעליהן גומות גומות של ריבה שוב ממנגו ופסיפלורה

תהנו!

IMG 9713 - פאי לראש השנה מנגו ופסיפלורהIMG 9714 - פאי לראש השנה מנגו ופסיפלורה

בצק פריך 

חצי כוס שמן

חצי כוס סוכר

1 ביצה

קורט מלח

כחצי קילו קמח

הכנה

במעבד מזון עם להב פלדה שמים ביצה, שמן, סוכר מלח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת נוזלית.

מוסיפים קמח וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד לגושים גדולים – מוסיפים בהדרגה מעט מים.

מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ויוצרים צורת דיסקית.

עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.

על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ ומרפדים את תבנית האפייה.

דוקרים את בסיס הקלתית בעזרת מזלג.

מקפיאים את הקלתית במשך כשעה.

מחממים תנור ל-170 מעלות.

אופים באפיה עיורת במשך 12-14 דקות.

מסירים את המשקלות וממשיכים לאפות את הקלתית עוד 6-8 דקות או עד שהיא מזהיבה מעט.(לא אופים לגמרי)

מצננים מעט בטמפרטורת החדר.

קרם שקדים

80 גרם שמן

100 גרם אבקת סוכר

100 גרם ביצים

100 גרם שקדים טחונים

כף קמח.

הכנה:

מכניסים את כל חומרי הקרם לבלנדר . מקציפים היטב.

יוצקים את הבלילה מעל הטארט החצי אפוי ומכניסים לתנור ב160 מעלות לעוד כעשר דקות.

קרמו מנגו פסיפלורה

75 גרם מחית מנגו

75 גרם מחית פסיפלורה

75 גרם ביצים

55 גרם חלמונים.

45 גרם סוכר

50 גרם מרגרינה

2 גרם ג'לטין +10 גרם מים.

הכנה

מפזרים את הג'לטין בתוך המים מערבבים ומחכים להתגבשות 10 דקות.

מכניסים לסיר את המחיות הביצים החלמונים והסוכר מערבבים חזק . אפשר עם מוט בלנדר.

מחממים את התערובת על אש בינונית תוכ"ד ערבוב עד ל85 מעלות או עד שהקרם מסמיך.

מכבים. ממיסים את הג'לטין ומוסיפים אותה.

מניחים לקרם להצטנן בקערה ואז מוסיפים את המרגרינה בקוביות קטנות. טוחנים עם המוט.שומרים עד להרכבה.

קישוט קרם וניל 

2 כוסות קצפת צמחית (או חלבית)

4 כפות פודינג וניל

כוס חלב סויה וניל (או חלב אחר)

הכנה:

שמים את כל חומרי הקרם בבלנדר.

מקציפים היטב עד שהקרם מתקשה ונוח לזילוף

מכניסים את הקרם לשקית זילוף ללא צנטר וגוזרים פתח בקוטר 4 ס"מ.

ריבת מנגו ופסיפלורה

70 גרם מחית מנגו

70 גרם מחית פסיפלורה

70 גרם מים

90 גרם סוכר

8 גרם פקטין

הכנה

בסיר מבשלים את המחיות והמים עד ל40 מעלות.

מוסיפים את הסוכר מעורבב עם הפקטין וממשיכים לבשל עד ל100 מעלות.

שומרים במקרר עד להרכבה.מכניסים לשקית זילוף עם צנטר קטן חלק.

הרכבה

שופכים את הקרמו מעל קרם השקדים ומשטחים יפה.מצננים במקרר לפחות שעה.

מזלפים מהקרם וניל תלוליות גדולות וצפופות על הטארט.

בעזרת כפית קטנה יוצרים כעין גומה קטנה על כל תלולית  ומזלפים מעט ריבה בכל תלולית.

IMG 9715 - פאי לראש השנה מנגו ופסיפלורהIMG 9716 - פאי לראש השנה מנגו ופסיפלורהIMG 9717 - פאי לראש השנה מנגו ופסיפלורה

שתפו:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
2 תגובות
  1. אסתי גרינפלד

    אוי, זה מ-ו-ש-ל-ם!
    הרעיון של הזילוף בגומות מגניב…
    ןהסטיילינג הכהה ממש מחמיא ומדגיש את היופי של העוגה, שאפו גם על זה!

    שנה טובה ומתוקה ♥

  2. רותי היאט עורכת האתר

    תודה רבה אסתי על המחמאות תמיד!

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן