• 054-841-7218
  • HAYATRUTHY@GMAIL.COM
  • רח' ירושלים 49-ב בני ברק
תפריט
עוגת טרימיסו דבש ופקאן

עוגת טרימיסו דבש ופקאן

IMG_9739

IMG 9739 - עוגת טרימיסו דבש ופקאן

מה שלומכם?

איך עברו החגים?IMG 9726 - עוגת טרימיסו דבש ופקאן

העוגה שלפניכם מבוססת על העוגה הזו הנפלאה עם שינויים שלי.

ולמה אני מפרסמת אותה?

ראשית שתחמיאו לי על הצילומים…..:)

ושנית כדי להראות לכם שגם אם ממירים מרגרינה בשמן ולא משתמשים בגבינת שמנת

ומכניסים גבינה לבנה 5% , גם כך היא יוצאת נפלאה.

היא ממש התחסלה לפני שהגיע תורי לטעום.

מומלצת בחום!

IMG 9725 - עוגת טרימיסו דבש ופקאן

החומרים:

לתחתית ביסקוויט פקאן:
100 גרם פקאנים טבעיים
150 גרם ביסקוויט לוטוס
80 גרם שמן,

לבישקוטים בסירופ :
200 מ"ל (שלושת רבעי כוס ועוד כף וחצי) מים
50 גרם (רבע כוס) סוכר
70 גרם (רבע כוס פחות כפית גדושה) דבש
2 כפות רום
120 גרם (חצי חבילה) בישקוטים

לקרם גבינה עשיר עם דבש ופקאן:
50 גרם פקאנים טבעיים
10 גרם (2 כפיות גדושות) ג'לטין
50 מ"ל (רבע כוס פחות כף) מים
5 חלמונים L, בטמפרטורת החדר
70 גרם (שליש כוס ועוד כפית) סוכר
80 גרם (רבע כוס) דבש
45 מ"ל (3 כפות) מים
כמה טיפות מיץ לימון סחוט טרי
725 גרם (2 גביעים) גבינה לבנה 5%, בטמפרטורת החדר
250 מ"ל (גביע) שמנת להקצפה 38%

לקצפת :
300 מ"ל (גביע ועוד 3 כפות) שמנת להקצפה 38%
40 גרם (שליש כוס) אבקת סוכר, מנופה

חצי כוס חלב סויה וניל
1 כף רום
1 כפית  אינסטנט פודינג וניל

כלים:
תבנית או רינג 24 ס"מ

IMG 9724 - עוגת טרימיסו דבש ופקאן

אופן ההכנה:

לתחתית ביסקוויט פקאן:
מחממים תנור ל-150 מעלות, מפזרים את 100 גרם הפקאנים לתחתית יחד עם 50 גרם הפקאנים המיועדים לקרם הגבינה על תבנית מרופדת בנייר אפייה, וקולים 15-20 דקות (אפשר בינתיים להכין את הסירופ).
מצננים וטוחנים במעבד מזון לפירורים דקים. שומרים 50 גרם מכמות הפקאנים בצד עבור המוס.
במעבד מזון טוחנים ביסקוויטים לוטוס לפירורים דקים. מוסיפים את 100 גרם הפקאנים הטחונים ומעבדים קלות. מוסיפים שמן  ומערבבים לתערובת אחידה.
משטחים בתבנית 24 ס"מ עם תחתית מרופדת בנייר אפייה ודפנות מרופדות בשקף, מהדקים היטב בעזרת תחתית של כוס ומעבירים בינתיים לקירור.

לבישקוטים בסירופ מבושם:
בסיר קטן מביאים לרתיחה מים, סוכר, דבש,  מנמיכים מעט להבה ומניחים להתבשל תוך בעבוע קל למשך 10 דקות. הדבש ייצור קצת קצף בזמן הבישול וזה בסדר. מצננים לגמרי.

לקרם גבינה עשיר עם דבש ופקאן:
מערבבים בקערה קטנה ג'לטין עם 50 מ"ל מים ומניחים לשבת לספוח נוזלים ל-10 דקות. במערבל חשמלי מתחילים להקציף את החלמונים במהירות גבוהה.
במקביל מבשלים בסיר קטן סוכר, דבש, 45 מ"ל מים וכמה טיפות של מיץ לימון סחוט טרי. מביאים לרתיחה ומבשלים תוך בעבוע לעוד כ-6 דקות, עד לקבלת סירופ סמיך מאוד, שמבעבע בחוזקה לכמה שניות גם אחרי שמסירים את הסיר מהאש. (למי שיש מדחום יכול להיות מדויק ולמדוד 118 מעלות. למי שאין ורוצה להיות בטוח שהסירופ מוכן, יכול גם לנטף טיפה מהסירופ לתוך כוס מים קרים, ולראות אם הסירופ מתייצב במהרה לכדור רך).
מנמיכים את המערבל למהירות נמוכה, יוצקים מיד את הסירופ החם פנימה על דפנות הקערה בזרם דק תוך הקצפה, מגבירים למהירות גבוהה ומקציפים היטב 5-7 דקות לקציפה בהירה ותפוחה שאינה חמה למגע.
ממיסים את הג'לטין המושרה במים (20 שניות במיקרוגל), מערבבים בכפית לתערובת חלקה ללא גושים, מוסיפים למערבל בזרם דק ומערבלים להטמעה. מסירים את הקערה מהמערבל.

פותחים את הגבינה  בעירבוב טוב בקערה גדולה נפרדת לתערובת חלקה. מוסיפים את הגבינות לקציפת החלמונים בכמה פעמים תוך טריפה טובה במטרפה לתערובת חלקה.
מעבירים את הקרם לקערה גדולה נפרדת כדי לפנות את קערת המערבל ומקציפים במערבל את השמנת המתוקה לקצפת יציבה, מקפלים לתוך קרם הגבינה לתערובת חלקה.
מעבירים מחצית מכמות הקרם לקערה נפרדת, מוסיפים את 50 גרם הפקאן הטחון ששמרנו בצד ומקפלים להטמעה.

IMG 9732 - עוגת טרימיסו דבש ופקאן

להרכבה:
משטחים את קרם הגבינה עם הפקאן הטחון בתבנית על גבי תחתית הפירורים. מעבירים את הסירופ לקערה ומערבבים פנימה את הליקר.
טובלים בכל פעם בישקוטי בסירופ לטבילה קצרה ומסדרים בתבנית כך שהבישקוטים מכסים את הקרם כמה שיותר, כדי למלא מרווחים גדולים בין הבישקוטים אפשר לקצוץ כמה בישקוטים בסכין לחתיכות קטנות יותר.
משטחים מעל לבישקוטים את קרם הגבינה החלק ומעבירים לקירור או להקפאה למשך הלילה. ניתן לשמור את העוגה בשלב זה במקפיא כשהיא עטופה היטב.

לקצפת :
מקציפים במערבל חשמלי את כל חומרי הקצפת לקבלת קצפת יציבה, מעבירים לשקית זילוף עם צנטר חלק ורחב (אני השתמשתי בצנטר של 1.7 ס"מ), ומזלפים תלוליות שמנמנות על העוגה. שומרים את העוגה במקרר.
מומלץ לתת לפרוסות העוגה להתרכך קצת בטמפרטורת החדר לפני שאוכלים לקבלת מרקם קרמי יותר.

IMG 9734 - עוגת טרימיסו דבש ופקאןIMG 9735 - עוגת טרימיסו דבש ופקאןIMG 9737 - עוגת טרימיסו דבש ופקאן

שתפו:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
2 תגובות
  1. סמדר

    נראה כ"כ טוב, שאני מקווה שבכ"ז דאגו לך לטעימה.. (ואצלנו בבית, אמא היא הראשונה (-אבא חותך למקרה ששאלתם)..)

  2. רותי היאט עורכת האתר

    כשאמא בדיאטה ….דואגים לא לתת לה טעימות ממה שמכינה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן