חזרה לבית הספר| עפרונות אכילים
WhatsApp-Image-2024-08-29-at-18.41.25
WhatsApp Image 2024 08 29 at 18.41.24 1 1 1024x768 - חזרה לבית הספר| עפרונות אכילים

אז איך היה לכם החופש הגדול?

התשובות ישתנו בין האמהות המורות העובדות\ללא עובדות ….

מה שבטוח שהילדים שלנו נהנו מאד ויתקשו לחזור לשגרה

חשבתי מה אפשר לעשות כדי להקל מעליהם את הפרידה מהחופש?

נכין איתם עוגיות מתוקות …

ועם עפרונות כאלו חמודים הם בטוח יחכו בקוצר רוח לחזור ללימודים.

חומרים הדרושים

חתיכת קרטון לשבלונת העיפרון

לעוגיות:

500 גר קמח(חצי קילו)

חבילת מרגרינה חתוכה לקוביות

2 ביצים

120 גרם אבקת סוכר

כפית מחית וניל

לציפוי רויאל איסינג:

1חלבון או כף אלבומין (נקנה בחנויות מתמחות למי שאינו אוכל חלבון חי למרות כמותו המזערית)

 250 גר אבקת סוכר

מים

צבעי מאכל

אופן ההכנה

לעוגיות

שבלונה:

לחתוך קרטון\קאפה לצורת עיפרון.

להכניס למקסר עם וו לישה לפי הסדר את כל החומרים חוץ מהביצים

לעבד את הבצק עד למרקם פרורים

להוסיף כעת את הביצים ולהמשיך לעבד עד לאיחוד הבצק בלבד.

לרדד את הבצק בין שני נירות אפיה

ולשים כשעתיים במקרר.

לחמם תנור ל160 מעלות אפיה

להוציא את הבצק הקר מהמקרר ולקרוץ צורות עפרונות

להכניס לתנור שחומם 10 דק מראש.

לאפות עד להזהבה קלה.

טיפ: לאחר האפיה לגרד במגרדת לימון את קווי המתאר של העוגיות כדי ליישר אותן

לצנן את העוגיות.

הכנת הציפוי:

מערבבים את כל מרכיבי הציפוי ומוסיפים מים למרקם משחתי יציב מאד.

מחלקים את הציפוי המוכן ל4 קעריות ומוסיפים לכל קערית צבע אחר: צהוב, ורוד, שחור, קרם.

יוצקים כל קערית צבע לשקית זילוף עם חור קטנטן. מתחילים בקוי המתאר של החלק שאותו צובעים.

מתחילים לשרטט מלבן בתחתית העיפרון בצבע ורוד.

אחכ חותכים את השקית זילוף לפתח קצת יותר גדול ומוסיפים טיפה מים למשחה הורודה כדי לקבל ציפוי רך יותר למילוי.

מתחילים במילוי המלבן במשחה הורודה.

עוברים לצבע השחור:

מצירים קווי מתאר של מלבן שחור בתחתית העיפרון על המלבן הורוד.

אחכ חותכים את השקית זילוף לפתח קצת יותר גדול ומוסיפים טיפה מים למשחה השחורה כדי לקבל ציפוי רך יותר למילוי.

ממלאים  את המלבן במשחה השחורה.

עוברים לצבע הצהוב:

מצירים קווי מתאר של מלבן צהוב  מעל המלבן השחור ולמעלה משונן.

אחכ חותכים את השקית זילוף לפתח קצת יותר גדול ומוסיפים טיפה מים למשחה הצהובה כדי לקבל ציפוי רך יותר למילוי.

ממלאים  את המלבן במשחה הצהובה.

וכך ממשיכים בצביעת כל חלקי העיפרון כמודגם בתמונות תחילה קווי מתאר ואחכ מילוי.

משאירים את העפרונות ליבוש על השיש במטבח במקום קריר לכמה ימים.

 כשהתיבשו לגמרי מאחסנים את העפרונות בקופסא אטומה על השיש או במקפיא לתקופה יותר ארוכה.

בהצלחה

4 תגובות
  1. דוד

    תודה רבה רותי
    ההדרכה מאוד ברורה
    זה נותן חשק לחזור ללימודים
    בהצלחה לכולם

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד

כנסו לראות את המבצעים החמים  על מבחר עוגות ומארזים שהכנו עבורכם
והכל מחומרים איכותיים וטעם ייחודי.

דילוג לתוכן