למה אני מחפשת תמיד את המתכונים המסובכים?
הרבה שואלים אותי ואני – את עצמי.
התשובה היא :כשאוהבים זה לא מסובך
אפיה בשבילי כמו כל אומנות אחרת היא תרפיה –
זמן נעים להעביר אותו …
אז למה שלא יהיה ארוך…
עוגה בחושה זה משעמם.
מאתגר אותי לקחת קינוח שנראה הכי מורכב
ולפרק אותו לגורמים …(שוב חזרנו למתמטיקה:)
ולנסות לראות איך להכין כל שכבה וכל טעם.
חוץ מזה זה גם הרבה יותר טעים
כשכל השכבות נכנסות יחד לפה….
וגם תודו שזה מרשים.
לא הפסקתי לצלם את הקינוח מכל הכיוונים
בקיצור גם מעניין, טעים ומרשים!
נסו גם אתם
אם יש לכם שאלות- אל תהססו….
אפיה נעימה!
רכיבים
- בצק שקדים
- "מואלה" שקדים
- צימוקים במשרה
- ריבת אגסים
- מוס אגסים
- סבלה פרות
מוס אגסים-להכין ערב קודם לפחות
100 גרם מחית אגסים (או אגסים מרוסקים )
30 גרם חלמון
20 גרם סוכר
2 גר ג'לטין
60 גרם שמנת מוקצפת
10 גרם ליקר אגסים
הכנה:
משרים את הג'לטין במים קרים (כמות המים פי 5 ) למשך 10 דקות.
מקציפים חלמונים וסוכר
מחממים את מחית האגסים עד לרתיחה . שופכים על החלמונים המוקצפים. מערבבים.
מחזירים הכל לסיר ומבשלים עד 85 מעלות .מכבים ממיסים את הג'לטין ומוסיפים לתערובת החמה מיד.
מצננים עד ל30 מעלות. מוסיפים את הליקר ואת השמנת המוקצפת. מערבבים בעדינות.
שופכים לתבניות טבעת סיליקון. מקפיאים עד למחרת.
בצק שקדים
110 גרם שמן
2 גר מלח
כפית תמצית וניל
75 גרם אבקת סוכר
25 גר שקדים טחונים
40 גרם ביצים
200 גרם קמח
הכנה
מערבבים במקסר את כל הרכיבים. לא לערבב יותר מידי. שומרים במקרר לכמה שעות.
מוציאים את הבצק מהמקרר. משטחים ומרפדים בסיסי טרטלט . שומרים במקפיא.
צימוקים במישרה
50 גרם סוכר
30 גר מים
70 גרם צימוקים לבנים
10 גר ליקר אגס
הכנה
מרתיחים בסיר את הצימוקים עם מעט מים . מסננים מהמים.
בסיר אחר מכינים סירופ מהמים והסוכר מביאים לרתיחה. שופכים את הסירופ על הצימוקים המסוננים.
מוסיפים את הליקר. ושומרים את המישרה במקרר.
סבלה פרות יבשים
50 גרם שקדים טחונים
10 גרם סירופ סוכר (מרתיחים מים וסוכר ביחס של 1:2)
כף סוכר
הכנה
מכינים סירופ סוכר ומערבבים אותו עם השקדים. משטחים בתבנית אפיה ומפזרים מעט סוכר מעל. אופים בחום של 160 במשך 10-15 דקות. מצננים . שומרים בקופסא אטומה.
"מוואלה" שקדים
40 גרם שמן
70 גרם חלבון
60 גרם שקדים טחונים
110 גרם אבקת סוכר
40 גרם קמח
כפית תמצית וניל.
הכנה
מערבבים את כל הרכיבים. שומרים בקרור עד להרכבה.
ריבת אגסים
320 גרם אגסים חתוכים לקוביות
24 גרם סוכר1
80 גרם מחית אגסים
כפית תמצית וניל
12 גרם סוכר2
8 גרם גלוקוזה
6 גרם סוכר3
2 גרם פקטין
18 גרם ליקר אגסים
הכנה
מחממים בסיר את קוביות האגסים עם סוכר1 והוניל. מעבירים לקערה.
באותו סיר (ריק) מחממים את מחית האגסים עם סוכר2 והגלוקוזה. לאחר חימום קל (40 מעלות) מוסיפים את סוכר3 מעורבב עם הפקטין. מוסיפים את קוביות האגסים (שבושלו קודם עם הסוכר) ומביאים את כל המסה לרתיחה קלה.
מבשלים עוד 2 דקות ומוסיפים את הליקר. מעבירים לקערה.עד ההרכבה
הרכבה
מחממים תנור ל160 מעלות.
אופים את בסיסי הטרטלט במשך 10 דקות.
משטחים בפנים את ה"מוואלה" ומוסיפים את הצימוקים.
ממשיכים לאפות את הטרטלטים עוד 12 דקות ב160 מעלות.
מוציאים מהתנור מצננים ומחלצים מהתבניות.
משטחים מעל כל טרטלת מקומפוט האגסים. ומניחים את מוס הוניל מעל. מפזרים מסביב את ה"סבלה" פרות יבשים.
מקשטים בפרוסות אגס מלמעלה.
אולי יתחשק לכם לראות גם
-
טארט תפוזים ושקדים
אלו 3 גרסאות של אותו מתכון עם תפוזים מיץ תפוזים וקליפות תפוזים דורש קצת…
-
טרטלת קפוצינו
לאחרונה התחלתי לאפות טרטלתים בגודל בינוני זה גם יפה יותר מפאי גדול וגם חסכוני כי…
-
עוגות מהחלומות
בס"ד אני עובדת כל השבוע ב"ה מגיע יום חמישי ואני צריכה לבשל לשבת אין לי…