טרטלת אגסים ושקדים
IMG_8681

למה אני מחפשת תמיד את המתכונים המסובכים?

הרבה שואלים אותי ואני – את עצמי.

התשובה היא :כשאוהבים זה לא מסובך

IMG 8659 - טרטלת אגסים ושקדים

אפיה בשבילי כמו כל אומנות אחרת היא תרפיה –

זמן נעים להעביר אותו …

אז למה שלא יהיה ארוך…

עוגה בחושה זה משעמם.

IMG 8666 - טרטלת אגסים ושקדים

מאתגר אותי לקחת קינוח שנראה הכי מורכב

ולפרק אותו לגורמים …(שוב חזרנו למתמטיקה:)

ולנסות לראות איך להכין כל שכבה וכל טעם.

חוץ מזה זה גם הרבה יותר טעים

כשכל השכבות נכנסות יחד לפה….

וגם תודו שזה מרשים.

IMG 8662 - טרטלת אגסים ושקדים

לא הפסקתי לצלם את הקינוח מכל הכיוונים

בקיצור גם מעניין, טעים ומרשים!

נסו גם אתם

אם יש לכם שאלות- אל תהססו….

אפיה נעימה!
IMG 8663 - טרטלת אגסים ושקדים

רכיבים

  • בצק שקדים
  • "מואלה" שקדים
  • צימוקים במשרה
  • ריבת אגסים
  • מוס אגסים
  • סבלה פרות

IMG 8657 - טרטלת אגסים ושקדים IMG 8660 - טרטלת אגסים ושקדים

מוס אגסים-להכין ערב קודם לפחות

100 גרם מחית אגסים (או אגסים מרוסקים )

30 גרם חלמון

20 גרם סוכר

2 גר ג'לטין

60 גרם שמנת מוקצפת

10 גרם ליקר אגסים

הכנה:

משרים את הג'לטין במים קרים (כמות המים פי 5 ) למשך 10 דקות.

מקציפים חלמונים וסוכר

מחממים את מחית האגסים עד לרתיחה . שופכים על החלמונים המוקצפים. מערבבים.

מחזירים הכל לסיר ומבשלים עד 85 מעלות .מכבים ממיסים את הג'לטין ומוסיפים לתערובת החמה מיד.

מצננים עד ל30 מעלות. מוסיפים את הליקר ואת השמנת המוקצפת. מערבבים בעדינות.

שופכים לתבניות טבעת סיליקון. מקפיאים עד למחרת.

בצק שקדים

110 גרם שמן

2 גר מלח

כפית תמצית וניל

75 גרם אבקת סוכר

25 גר שקדים טחונים

40 גרם ביצים

200 גרם קמח

הכנה

מערבבים במקסר את כל הרכיבים. לא לערבב יותר מידי. שומרים במקרר לכמה שעות.

מוציאים את הבצק מהמקרר. משטחים ומרפדים בסיסי טרטלט . שומרים במקפיא.

צימוקים במישרה

50  גרם סוכר

30 גר מים

70 גרם צימוקים לבנים

10 גר ליקר אגס

הכנה

מרתיחים בסיר את הצימוקים עם מעט מים . מסננים מהמים.

בסיר אחר מכינים סירופ מהמים והסוכר מביאים לרתיחה. שופכים את הסירופ על הצימוקים המסוננים.

מוסיפים את הליקר. ושומרים את המישרה במקרר.

סבלה פרות יבשים

50 גרם שקדים טחונים

10 גרם סירופ סוכר (מרתיחים מים וסוכר ביחס של 1:2)

כף סוכר

הכנה

מכינים סירופ סוכר ומערבבים אותו עם השקדים. משטחים בתבנית אפיה ומפזרים מעט סוכר מעל. אופים בחום של 160 במשך 10-15 דקות. מצננים . שומרים בקופסא אטומה.

"מוואלה" שקדים

40 גרם שמן

70 גרם חלבון

60 גרם שקדים טחונים

110 גרם אבקת סוכר

40 גרם קמח

כפית תמצית וניל.

הכנה

מערבבים את כל הרכיבים. שומרים בקרור עד להרכבה.

ריבת אגסים

320 גרם אגסים חתוכים לקוביות

24 גרם סוכר1

80 גרם מחית אגסים

כפית תמצית וניל

12 גרם סוכר2

8 גרם גלוקוזה

6 גרם סוכר3

2 גרם פקטין

18 גרם ליקר אגסים

הכנה

מחממים בסיר את קוביות האגסים עם סוכר1 והוניל. מעבירים לקערה.

באותו סיר (ריק) מחממים את מחית האגסים עם סוכר2 והגלוקוזה. לאחר חימום קל (40 מעלות) מוסיפים את סוכר3 מעורבב עם הפקטין. מוסיפים את קוביות האגסים (שבושלו קודם עם הסוכר) ומביאים את כל המסה לרתיחה קלה.

מבשלים עוד 2 דקות ומוסיפים את הליקר. מעבירים לקערה.עד ההרכבה

הרכבה

מחממים תנור ל160 מעלות.

אופים את בסיסי הטרטלט במשך 10 דקות.

משטחים בפנים את ה"מוואלה" ומוסיפים את הצימוקים.

ממשיכים לאפות את הטרטלטים עוד 12 דקות ב160 מעלות.

מוציאים מהתנור מצננים ומחלצים מהתבניות.

משטחים מעל כל טרטלת מקומפוט האגסים. ומניחים את מוס הוניל מעל. מפזרים מסביב את ה"סבלה" פרות יבשים.

מקשטים בפרוסות אגס מלמעלה.

IMG 8650 - טרטלת אגסים ושקדים IMG 8651 - טרטלת אגסים ושקדים IMG 8654 - טרטלת אגסים ושקדים

IMG 8681 - טרטלת אגסים ושקדים IMG 8672 - טרטלת אגסים ושקדים IMG 8677 - טרטלת אגסים ושקדים IMG 8678 - טרטלת אגסים ושקדים

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד

כנסו לראות את המבצעים החמים  על מבחר עוגות ומארזים שהכנו עבורכם
והכל מחומרים איכותיים וטעם ייחודי.

דילוג לתוכן