טרטלת פיצוחים
IMG-20240428-WA0001

מקום קטן לחלומות / רותי היאט

מועדים לשמחה
איך אתם מרגישים בחג?
מספיקים לנוח בין חג לשבת?
אז כמו שהבטחתי לכתוב לכם פוסטים יותר רצופים…
וכדי לכפר על התקופה הארוכה שנשארתם ללא פוסטים
החלטתי לשתף במתכון דגל מיוחד שלי
שאני מכינה ממנו ללקוחות
מתכון מקצועי ממש
שהגעתי אליו אחרי הרבה ניסיונות
כי הוא מתכון שמתאים לפסח ללא קטניות
וללא שרויה
פרוה
ועם כל זה טעים במיוחד .
רוצו להכין ואשמח לשיתופי תמונות פה בתגובות
או בווטסאפ 0552561932
לפני שתכינו כמה הערות
1.המרגרינה לאוכלי קטניות ניתנת להחלפה בשמן קוקוס או אפילו שמן רגיל
שמן קוקוס יתן בצק יותר נוח לעבודה
2.סוכר וניל ניתן להמיר בתמצית וניל או לדלג
3.ניתן להקפיא את הטרטלתים לשבוע עד חודש

לצפיה בסרטון https://youtube.com/shorts/0ZEdElKkW3w

20230402 222203 1 1024x768 - טרטלת פיצוחים

מוצרים לקלתית
2 כוסות קמח שקדים
1 כוס קמח תפוחי אדמה
2 ביצים
3 כפות שמן קוקוס או שמן רגיל
1 סוכר וניל או תמצית וניל
כפית אבקת אפיה
2 כפות סוכר או אבקת סוכר

20240416 131126 1 768x1024 - טרטלת פיצוחים
20240416 130410 1 1024x768 - טרטלת פיצוחים


אופן הכנה
מכניסים את כל המוצרים לקערב ולשים בידיים.
מניחים על ניר אפיה את הבצק ( אפשר לקרר טיפה במקרר יהיה יותר נוח לעבוד איתו אבל לא חייב)
מניחים עוד ניר אפיה מעל הבצק או לחילופין קמח מעל הבצק ומרדדים את הבצק לשכבה אחידה.
קורצים עיגולים ומניחים במנגטים או בתבנית שקעים
אופים את הטרטלתים בחום 160 ללא מילוי.

מוצרים למילוי
3 כוסות פיצוחים ( פסטוק קשיו אגוז לוז שקד …)
2 כוסות סוכר
1.5 כוסות קצפת
100 גר מרגרינה או לחילופין 3 כפות שמן קוקוס

אופו הכנה
קולים את הפיצוחים בתנור עם מעט מלח.
מכינים קרמל מסוכר בלבד בסיר על אש נמוכה ( לוקח זמן)
כשכל הסוכר הופך לענברי נוזלי
מחממת בסיר את הקצפת ושופכת אותו לאט לאט לתוך הקרמל המבעבע עדיין אש נמוכה תוך ערבוב בכף עץ
אחכ מוסיפה את המרגרינה או השמן קוקוס
וממשיכה בערבוב על האש הנמוכה כשכל הגושים נעלמו מכבה ( אפשר לטחון אם נשארו )
מוסיפה פיצוחים קלויים מערבבת ומיד מוזגת לטרטלתים
בהצלחה

IMG 20210923 222207 1 2 rotated - טרטלת פיצוחים
IMG 20240428 WA0000 1 1024x768 - טרטלת פיצוחים
השארת תגובה

גלילה לראש העמוד

כנסו לראות את המבצעים החמים  על מבחר עוגות ומארזים שהכנו עבורכם
והכל מחומרים איכותיים וטעם ייחודי.

דילוג לתוכן