סופגניה מדליקה
20221123_175713
20221123 175721 768x1024 - סופגניה מדליקה

מי אמר שסופגניות משמינות?

הן ככ מגרות בשלל צבעים קרמים ומרקמים .

אנחנו רואות אותן ולא מעיזות לטעום מהן או שאוכלות ואח"כ מיד מקבלות נקיפות מצפון  שטעמנו ונשמין ומה יהיה….

מצאתי לנו רעיון והבאתי לכן מתכון להכנת סופגניות מקסימות עם אפס קלוריות!!!

זהירות!

השעווה חמה ויכולה לגרום לכויות. כמו"כ אין לשפוך שאריות לכיור\אסלה כדי לא לגרום לסתימות.

החומרים:

פתיתי שעווה פרפין (בחנויות יצירה) או לחילופין נרות נשמה במכולת.

צבעי שעווה (חנויות יצירה) צבע חום לבן ואדום.

תבנית סיליקון חצי כדור (חנויות מקס למיניהם או חנות אפיה)

סיר חד פעמי (או סיר המיועד לשעווה)

מקלות ארטיק עבים (לערבוב)

כוסות קרטון

פתילות או חוט פשתן

שיפוד גדול.

שמן אתרי לנרות (חנות טבע או חנויות מתמחות לנרות) *אפשר לוותר

אופן ההכנה:

1)ממיסים על הגז בתוך הסיר את פתיתי פרפין ומוסיפים לסיר צבע שעוה חום ליצירת גוף הסופגניה.

13 1024x768 - סופגניה מדליקה

מוסיפים 2-3 טיפות שמן לסיר ומחכים להמסה מלאה.

מערבבים בעזרת מקל ארטיק .

שופכים את המסה לכוס קרטון וממנה לתבניות חצי כדור לא עד למעלה ממש.משאירים רווח של חצי ס"מ ליצירת ה"פס הלבן" של הסופגניה.

ממתינים להתקשות חלקית של הפרפין (לא לחכות שיתקשה לגמרי אלא רק שיתיצב מעט ונוכל לשפוך מעליו שכבת שעוה נוספת מבלי שתתערבב בקודמת)

10 1024x768 - סופגניה מדליקה

2)עכשיו ממיסים שעוה ניטרלית ללא צבע (לפס הלבן) כשהפרפין ימס הוא יהפוך לשקוף וזה בסדר , כשהוא יתקשה הוא יחזור להיות לבן.

שופכים את השעוה לכוס קרטון וממנה לתבניות חצי כדור מעל השכבה החומה עד למעלה.

11 768x1024 - סופגניה מדליקה

ממתינים להתקשות חלקית של הפרפין (לא לחכות שיתקשה לגמרי אלא רק שיתיצב מעט )

3) כשחצאי הכדורים התקשו באופן חלקי והתייצבו מחלצים ומחברים כל זוג יחד לסופגניה שלמה .

12 768x1024 - סופגניה מדליקה

ממתינים מעט שיתחברו ביניהם (מהחום של הפרפין שעדין לא הצטנן . אם הצטנן מידי ולא מתאחד אפשר עם מעט פרפין מומס לחבר ביניהם.

4)מיד אחכ לוקחים שיפוד ומכניסים לאמצע הסופגניה להכנסת הפתילה.

גוזרים חוט פשתן או פתילה ומכניסים לתוך החור שנוצר (אפשר להעזר בשיפוד כדי להכניס פנימה)

14 864x1024 - סופגניה מדליקה

 החוט צריך להגיע לתחתית הסופגניה ושם מדביקים את הפתילה עם מעט פרפין .

גוזרים  מלמעלה את החוט כס"מ מעל הסופגניה.

5) מכינים את הריבה:

ממיסים שעוה עם צבע שעוה  אדום מחכים להמסה מלאה מכבים שופכים לכוס קרטון . מחכים שהמסה תתקרר ומעט תתיצב. עכשיו לוקחים מקל ארטיק מערבבים את המסה באופן שנקבל מרקם קצפתי… עם המקל מעבירים מעט מה"ריבה" מעל כל סופגניה.

עכשיו מדליקים את הסופגניה ונהנים ממנה! מבלי להשמין….. 

20 1024x1005 - סופגניה מדליקה
6 תגובות
  1. צילי

    מדהים!!!
    הולכת להכין עם הילדים!

  2. דוד

    ממש נחמד, הצעתי לעשות את זה בכיתה של הילד שלי – המורה התלהב

    אספר לך…

  3. ליזי דהאן

    רותי את פשוט אלופה!!!
    איזה רעיון מגניב
    והכל מוסבר בצורה ככ מובנת – תודה!!
    חייבת לנסות להכין עם הילדים

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד

כנסו לראות את המבצעים החמים  על מבחר עוגות ומארזים שהכנו עבורכם
והכל מחומרים איכותיים וטעם ייחודי.

דילוג לתוכן