בראוניז קרם פודינג
IMG_2012

אז מה שלומכן נשים יקרות?

IMG 2012 - בראוניז קרם פודינג IMG 2013 - בראוניז קרם פודינג

מעניין אם אתן עדיין מקרצפות את התנור או כבר מכינות מתכונים במטבח הנקי לפסח…

בין אם כן ובין אם לא

בטוח תרצינה מתכונים טובים לחג

כאלו שלא ניסיתן ואתן רוצות להתחדש בטעם ובמראה…

מיכיוון שאני נוהגת להכשיר מטבח שבועיים לפני פסח

כבר כתבתי על כך הרבה איך ולמה?

אז יש לי זמן לרקוח ולנסות כל מיני מתכונים שבבסיסם הם חמץ

ולנסות להמיר אותם בחומרים כשרים לפסח

ורק אחרי שזה מצליח (על פי רוב כן , אבל יש לפעמים אי הצלחות)

ורק אחרי שטעמתי וטעמו כל בני משפחתי

וזה טעים לרוב משפחתי (תמיד יהיו את המתלוננים … אבל זה כבר לפוסט אחר 🙁

רק אז אני מצלמת את העוגה ואז מביאה לכן אותה

על מגש זהב תרתי משמע…

IMG 2009 - בראוניז קרם פודינג

אין לכן מה לנסות ולבדוק הכל מוכן לכן כדי להתחיל להפעיל את המקצף..

בהצלחה רבה

רותי

20200403 125743 - בראוניז קרם פודינג

העוגה מבוססת עם שינויים רבים שלי על מתכון מהאתר שממנו אני שואבת המון השראה פיית העוגות.

החומרים:

לבראוניז:
150 גרם שמן
200 גרם שוקולד מריר,
4 ביצים
130 גרם סוכר
70 גרם  קמח תפוחי אדמה
70 גרם קמח מצה

לקרם פודינג:
200 גר חלב סויה טעם וניל(אפשר חלב רגיל או חלב קוקוס או שקדים)
500 מ"ל שמנת להקצפה פרווה
12 חלמונים  M
120 גרם סוכר לבן
30 גרם קורנפלור
100 גרם  סוכר  לקירמול הברולה

20200403 125702 - בראוניז קרם פודינג

אופן ההכנה:

לבראוניז:
ממיסים את השוקולד המריר והשמן  במיקרוגל או בסיר. בקערה טורפים יחד ביצים עם סוכר . יוצקים פנימה בהדרגה את התערובת המומסת תוך טריפה לתערובת חלקה. מכניסים פנימה את הקמח ומערבבים לבלילה חלקה.  יוצקים לתבנית תנור קטנה  מרופדת בנייר אפייה ומעבירים למקפיא לחצי שעה. בינתיים עוברים להכנת תערובת קרם הפודינג.

לקרם פודינג:
מחממים את התנור ל-150 מעלות, לא בטורבו.
בסיר בינוני-קטן מביאים לרתיחה חלב עם שמנת להקצפה. בינתיים טורפים את החלמונים עם סוכר לבן וקורנפלור עד שהופכים מעט בהירים ותפוחים.
יוצקים פנימה מחצית מתערובת השמנת החמה תוך טריפה, יוצקים את התערובת חזרה לסיר ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה כמה דקות תוך טריפה רצופה כך שהתערובת מסמיכה  למרקם של פטיסייר . מניחים להצטנן ויוצקים את הקרם על שכבת הבראוניז היציבה.חשוב לשטח ישר את הקרם.
אופים 35-45 דקות עד שהקרם יציב יותר בדפנות אך עדיין רוטט למדי במרכז.
(חשוב מאוד להימנע מאפיית יתר .)
מצננים ומעבירים למקפיא למשך הלילה.

למחרת מוציאים מהמקפיא וחותכים לקוביות בגודל הרצוי .מפזרים בנדיבות סוכר מעל החתיכות החתוכות ומקרמלים בעזרת ברנר(לא הכרחי אם אין לכם ברנר ותרו על זה – זה טעים גם בלי זה )

20200403 124100 - בראוניז קרם פודינג 20200403 125719 - בראוניז קרם פודינג 20200403 125726 - בראוניז קרם פודינג 20200403 125741 - בראוניז קרם פודינג

4 תגובות
  1. ליזי

    רותי . את תותחייתת!!!
    העוגה מושלממתתת !!!
    אני נהנית מהמתכונים שלך
    תמשיכי להצליח ולשתף עוד מתכונים

  2. רבקי

    כבר כתבתי בפרוג ואכתוב גם כאן.
    תמונות מגרו לעילא
    והמתכון נראה מושלם
    תודה על כל הפירוטים והשיתופים
    לגבי החלב אפשר לעשות את זה חלבי עם חלב רגיל
    או לחילופין נוזל אחר כמו מיץ תפוזים או מים?

    • רותי היאט עורכת האתר

      לא ניסיתי
      חלב בטח שמתאים כל סוג חלב אפשר חלב שקדים או חלב קוקוס וכו
      ומים נראה לי יהיה תפל
      אפשר גם חצי קצפת וחצי מים

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן