אז מה שלומכן נשים יקרות?
מעניין אם אתן עדיין מקרצפות את התנור או כבר מכינות מתכונים במטבח הנקי לפסח…
בין אם כן ובין אם לא
בטוח תרצינה מתכונים טובים לחג
כאלו שלא ניסיתן ואתן רוצות להתחדש בטעם ובמראה…
מיכיוון שאני נוהגת להכשיר מטבח שבועיים לפני פסח
כבר כתבתי על כך הרבה איך ולמה?
אז יש לי זמן לרקוח ולנסות כל מיני מתכונים שבבסיסם הם חמץ
ולנסות להמיר אותם בחומרים כשרים לפסח
ורק אחרי שזה מצליח (על פי רוב כן , אבל יש לפעמים אי הצלחות)
ורק אחרי שטעמתי וטעמו כל בני משפחתי
וזה טעים לרוב משפחתי (תמיד יהיו את המתלוננים … אבל זה כבר לפוסט אחר 🙁
רק אז אני מצלמת את העוגה ואז מביאה לכן אותה
על מגש זהב תרתי משמע…
אין לכן מה לנסות ולבדוק הכל מוכן לכן כדי להתחיל להפעיל את המקצף..
בהצלחה רבה
רותי
העוגה מבוססת עם שינויים רבים שלי על מתכון מהאתר שממנו אני שואבת המון השראה פיית העוגות.
החומרים:
לבראוניז:
150 גרם שמן
200 גרם שוקולד מריר,
4 ביצים
130 גרם סוכר
70 גרם קמח תפוחי אדמה
70 גרם קמח מצה
לקרם פודינג:
200 גר חלב סויה טעם וניל(אפשר חלב רגיל או חלב קוקוס או שקדים)
500 מ"ל שמנת להקצפה פרווה
12 חלמונים M
120 גרם סוכר לבן
30 גרם קורנפלור
100 גרם סוכר לקירמול הברולה
אופן ההכנה:
לבראוניז:
ממיסים את השוקולד המריר והשמן במיקרוגל או בסיר. בקערה טורפים יחד ביצים עם סוכר . יוצקים פנימה בהדרגה את התערובת המומסת תוך טריפה לתערובת חלקה. מכניסים פנימה את הקמח ומערבבים לבלילה חלקה. יוצקים לתבנית תנור קטנה מרופדת בנייר אפייה ומעבירים למקפיא לחצי שעה. בינתיים עוברים להכנת תערובת קרם הפודינג.
לקרם פודינג:
מחממים את התנור ל-150 מעלות, לא בטורבו.
בסיר בינוני-קטן מביאים לרתיחה חלב עם שמנת להקצפה. בינתיים טורפים את החלמונים עם סוכר לבן וקורנפלור עד שהופכים מעט בהירים ותפוחים.
יוצקים פנימה מחצית מתערובת השמנת החמה תוך טריפה, יוצקים את התערובת חזרה לסיר ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה כמה דקות תוך טריפה רצופה כך שהתערובת מסמיכה למרקם של פטיסייר . מניחים להצטנן ויוצקים את הקרם על שכבת הבראוניז היציבה.חשוב לשטח ישר את הקרם.
אופים 35-45 דקות עד שהקרם יציב יותר בדפנות אך עדיין רוטט למדי במרכז.
(חשוב מאוד להימנע מאפיית יתר .)
מצננים ומעבירים למקפיא למשך הלילה.
למחרת מוציאים מהמקפיא וחותכים לקוביות בגודל הרצוי .מפזרים בנדיבות סוכר מעל החתיכות החתוכות ומקרמלים בעזרת ברנר(לא הכרחי אם אין לכם ברנר ותרו על זה – זה טעים גם בלי זה )
אולי יתחשק לכם לראות גם
-
קרם פטיסייר
קרם פטיסייר מהמם: פאי פרות מאז שהכנתי אותו לראשונה אני לא מפסיקה להכין אותו לכל…
-
ברואניז נוגט עם קרם שוקולד
עוד עוגה מסדרת עוגות שהכנתי לפסח השנה העוגה נטרפה ע"י ילדי (אפשר לומר שהם בררנים…
-
עוגת רכבת
עוגת רכבת ליומולדת גיל שנה לאוריה המתוק לא מצאתי רעיון יותר מקורי אז הנה קבלו…
4 תגובות
רותי . את תותחייתת!!!
העוגה מושלממתתת !!!
אני נהנית מהמתכונים שלך
תמשיכי להצליח ולשתף עוד מתכונים
תודה ליזי מחמם את הלב
תירשמי וככה תקבלי אוטומטית
כבר כתבתי בפרוג ואכתוב גם כאן.
תמונות מגרו לעילא
והמתכון נראה מושלם
תודה על כל הפירוטים והשיתופים
לגבי החלב אפשר לעשות את זה חלבי עם חלב רגיל
או לחילופין נוזל אחר כמו מיץ תפוזים או מים?
לא ניסיתי
חלב בטח שמתאים כל סוג חלב אפשר חלב שקדים או חלב קוקוס וכו
ומים נראה לי יהיה תפל
אפשר גם חצי קצפת וחצי מים