העוגה הטרנדית בפורמט בריא וטעים יותר!
IMG_6474

IMG 6473 - העוגה הטרנדית בפורמט בריא וטעים יותר! IMG 6474 - העוגה הטרנדית בפורמט בריא וטעים יותר!

מכירים את העוגה הטרנדית הזו?

שמככבבת (לאחרונה) בכל בר של בר\בת מצוה?

לכל יומולדת?

היא עשויה משכבה של בצק פריך מלא מרגרינה(……)

חתוך לצורת מספר\לב \עיגול וכו

מעל יש תלוליות קצפת לבנה או צבעונית (צבע מאכל )

מעל שוב בצק פריך

ומעליו שוב תלוליות קצפת לבנה ובריאה ……..:)

ומעל מפזרים : סוכריות שוקולדים מרשמלויים… כל מיני דברים מתוקים ותעשיתיים

אבל האמת המראה שובה

והעבודה לא קשה.

ידעתי שאצלינו (הצרפתים מה לעשות יודעים מזה טעים ומזה קצפת) העוגה לא תעבור….

הראיתי לבעלי והוא לא התבלבל מהרושם-אמר לי עוגה כזו אני לא מרשה לך להכין

מה, נאכל קצפת עם בצק פריך???

ניסיתי לחשוב איך להמיר אותה בעוגה טעימה הרבה יותר , בגרסה בריאה וגם יפה.

IMG 6484 - העוגה הטרנדית בפורמט בריא וטעים יותר! IMG 6472 - העוגה הטרנדית בפורמט בריא וטעים יותר!

אז ככה:

בצק פריך-הכנתי את הבצק שלי המוכר לכל קוראי הבלוג ללא מרגרינה כמובן וטעים!

הקצפת- הוחלפה בקרם פטיסייר בטעם וניל (ללא קצפת. כמובן) אפשר לגוון לטעמי קפה, שוקולד, תות מה שבא לכם

הסוכריות למעלה לקישוט הומרו , איך לא, לפרות… עדיין חודש שבט אז זה גם אקטואלי לתקופה.

הנה המתכון לפניכם:

IMG 6465 - העוגה הטרנדית בפורמט בריא וטעים יותר! IMG 6468 - העוגה הטרנדית בפורמט בריא וטעים יותר!

לבצק פריך:

1 ביצה

חצי כוס שמן

חצי כוס סוכר

קמח כמה שנכנס ליצירת בלילה נוחה לרידוד

הכנה:

במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד את הביצה הסוכר השמן וקמח עד ליצירת בצק נוח לרידוד

מעבירים את גוש הבצק למשטח העבודה, מאחדים בידיים ועוטפים בנילון נצמד.

מצננים כ-1/2 שעה במקרר.(לא חובה)

על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בצורה הרצויה –

כאן קרצתי עיגול גדול ועיגול קטן בפנים.

מכינים 2 כאלו.

מרפדים תבנית או רינג משומן קלות.(או מרופד בניר אפיה)

דוקרים את בסיס הקלתית בעזרת מזלג ומצננים כ-1/2 שעה במקפיא.(לא חייבים)

מחממים תנור ל-170 מעלות.

אופים עד שהקלתית אפויה היטב.

קרם פטיסייר:

8 חלמונים

1.5 כוסות סוכר

 6 כפות קמח

2.5 כוסות חלב סויה טעם וניל או חלב רגיל בתוספת תמצית וניל

הכנת הקרם

מקציפים את החלמונים והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.

שמים בסיר קטן על האש את החלב +הוניל מביאים לרתיחה מנמיכים ל3 דקות ומכבים את האש.

יוצקים את החלב לתערובת הביצים ומערבבים היטב

מעבירים את כל התערובת הזו לסיר על האש – אש נמוכה תוך בחישה רצופה בכף עץ. אסור שהתערובת תרתח.

מכבים את האש כשהתערובת מאד סמיכה.

מעבירים למקרר לכמה שעות עד שהקרם מתייצב יותר.

מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 2 ס"מ ומזלפים תלוליות גבוהות וצפופות על גבי שכבת הבצק.

IMG 6475 - העוגה הטרנדית בפורמט בריא וטעים יותר!

 

6 תגובות
  1. יודית

    נראה מעולה, בעזרת ה' אנסה.
    שמחה לגלות עוד דברים בלי מרגרינה, אין אצלי בבית.

  2. צפתית

    היי
    נשמע מעולה!
    כמה קמח בערך?
    (שונאת לנסות "על עיוור")

  3. לאה

    נראה ממש שווה!
    יש עוד נוזלים עליהם מבססים קרם פטיסייר? מלבד חלב וחלב סויה?

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן